• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

isim listesine göre otomatik sayfa yazdırma sorunu

Arkadaşlar Merhaba,

Bir kamu kurumunda görev yapmaktayım. İmza föyü ile ilgili yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim. Sorunum şöyle:

Ekteki excel çalışma kitabında; A2 hücresindeki Yazdır butonuna bastığımızda; "FOY" sayfasındaki "G1" ve "T1" hücreleri otomatik olarak buradaki isim listesinden sırayla isimleri alıp yazdıracak bir makro arıyorum ancak bir türlü bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Örnek: YAZDIR butonuna bastıktan sonra "FOY" sayfasındaki ilk yazıcı çıktısında "G1" hücresinde "ABBAS HONCA", T1 hücresinde "ABDULGAFUR ÇELİK" yazacak, ikinci yazıcı çıktısında "G1" hücresinde "ABDULKADİR SAĞLAM", T1 hücresinde "ABDULLAH DUVARBAŞI" yazacak...Bu şekilde devam edecek.

Yardımlarınız için teşekkürler

http://dosya.co/z8k4ne2b6vjj/imza_foyu.xlsx.html

Kod:
Sub Askm_Yazdir()
Dim SonSat As Long
Dim s1, s2 As Worksheet
Set s1 = Sheets("LIST")
Set s2 = Sheets("FOY")
SonSat = s1.Range("A65536").End(xlUp).Row
For i = 1 To SonSat Step 2
    s2.Range("G1").Value = s1.Cells(i, "B").Value
    s2.Range("T1").Value = s1.Cells(i + 1, "B").Value
    s2.PrintPreview 'Yazdırmak için başına tek tırnak ekleyin.
    's2.PrintOut  'Yazdırmak için en baştaki çentiği kaldırın.
Next
MsgBox "Yazdırma işlemi tamamlandı..." & Chr(10) & Chr(10) & "İyi çalışmalar...", vbInformation, "ASKM"
End Sub

Çok teşekkür ederim. Çok güzel olmuş üstadım ancak küçük bir sorum olacak. Yazdırma işlemi bittiğinde en son bir sayfa boş (hiç isim olamayan) föy çıktısı da geliyor. Sorun değil ama bunu engelleyebilirmiyiz acaba, Tekrar teşekkürler.

For i = 1 To SonSat Step 2 ifadesini For i = 3 To SonSat Step 2 olarak değiştirin. Normalde 3. satırdan başlayıp son satıra kadar verileri çekmesi gerek.

Rica ederim kolay gelsin.

Geri