• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

isim listesi

Excel Vers. ve Dili
office 2003
şimdiden herkese çalışmaları ve yardımları için teşekkür ederim..
benim sorunum önceden excell de hazırlanmış isim listelerinde al alta yazılmış hücreler arasında kullanılan " (den den ) işaretli hücrelere bir üstteki hücrede bulunan ismin yazılması. listenin bir küçük örneğini ekliyorum bu ekteki dosyaya bakarsanız anlarsınız sorunumu liste baya bir büyük listede yaklaşık 50 bin adet veri bulunuyor tek tek kopyalmak ve yapıştırmak uzun sürüyor.. ben küçük bir makro yaptım fakat hatalı sanırım. bir üstteki hücreye tıklayıp alttaki hücreye yazması için ama bütün satırları aynı isimle dolduruyor nasıl çözeceğimi bulamadım hata nerde onu da anlamadım..

Ekli dosyalar

merhaba

1.adım: bul-değiştir ile;
bul:"
değiştir: (bişey yazmayın)
" olan hücrelerin tümünü silmiş olursunuz.
2. adım: git seçenekleri;
A sütununu seçin, git / özel / boşluklar
1. adımda " işareti olan hücreleri seçmiş olursunuz.
formül çubuğuna =a1 yazın ve ctrl+enter yapın

yardımın için teşekkürler işimi gördü Allah razı olsun ama tekrar yardımınıza ihtiyacım oldu. yine benzer listelerde karşılaştırma yapmak istiyorum örneğini ekledim. örnekte olduğu gibi 1. sayfada bulunan B sütununda bulunan ((kimlik numarasını da almak kaydıyla çünkü ikinci sayfadaki verilerde kimlik no bulunmuyor)) ayrıca C,D,E,G sütunlarındaki sırasıyla ad ,soyad, baba adı, doğum yeri, doğum tarihi gibi verilerle 2.sayfadaki verileri karşılaştırıp aynı olanları ve farklı olanları başka sayfalara yazmasını istiyorum.bunun için makro yapmaya çalıştım ama beceremedim.VBA kullanmayı da bilmiyorum nasıl bir formül yada makro ile yapabiliriz yardımlarınızı bekliyorum...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri