• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

işem görmemiş hücrelerin toplamı

Excel Vers. ve Dili
excel2003,Türkçe
AE 2 ye girilen değer AK3 ile AK12 hücrelerinde sondan başa doğru çıkartma yaparak AE2 de yazılan değeri düşmektedir. Bu işlemi de sağ olsun Korhan hocamın yazmış olduğu formül sayesinde yapabildim. Burada eksikliğini gördüğüm diğer bir şey de toplam alabilmek bu durumda toplam aldığımda AK3 ile AK12 yi topladığımda rakam 105.905,68 çıkıyor, fakat bu rakamların toplamı aslında gerçek toplamı vermiyor. Kırmızı ile renklendirilen rakamların toplamı aslında gerçek toplamı vermektedir. Fakat bu işlemi bir turlu yapamadım. Gerçek toplamAK2 hücresine yazmalı. 8.055.22 rakamı AJ3 ile AJ12 arasında herhangi bir hücrede yazabilir buradaki değeri AE2 de yazan değer belirlemektedir.

Ekli dosyalar

Şu Fonksiyonu kullanabilirsiniz;

Kod:
Public Function Hesapla(ByVal Hedef As Range) As Double
    Dim Hücre As Range, Toplam As Double
    Application.Volatile
    For Each Hücre In Range(Hedef.Address)
        If Hücre.Font.ColorIndex = 3 Then
            Toplam = Toplam + Hücre.Value
            Hesapla = Toplam
        End If
    Next Hücre
    Set Hücre = Nothing: Toplam = Empty
End Function
Fonksiyonu Module1 içerisine yazın ve AK2 hücresine =Hesapla(hesaplanacak alanı seçin) yazarak çalıştırın.

Merhaba Murat Hocam ;

oradaki kırmızı renk sadece örnekti toplanacak hücreleri göstermek amaçlı
AE2 hücresine yazdığım değer AK12 hücresinden Ak3 hücresine kadar çıkartma yapıyor takı ae2 hücresinde ki değeri sıfırlayıncaya kadar bu durumda çıkartma işlemini bitirnce kalan değeri AJ hücresinde karşılık gelen hücreye yazıyor. Örnek olarak gönderilen tabloyu incelerseniz AE2 hücresine mesela 20.000 yazın çıkartma işlemini Ak7 den AE2 yi çıkartıyor sonra AK6 dan AE2 yi çıkartıyor kalan değeri AJ6 ya yazıyor işte burada bir tolam almasını istiyorum
toplamı AK2 ya yazacak toplanılacak hücrelerde ak3+ak4+ak5+aj6 olacak şekilde bir toplam almalı umarım anlatabilmişim dir. Hocam diğer bir ayrıntıda AE2 x bir değer yazılacak bu değerin ne olduğunu bilmediğimiz için bu işlemi AJ3 ile AJ12 arasında yazan değerle toplamalı.

Erhan Bey, ben yardımcı olamayacağım kusura bakmayın. Arkadaşlar ilgileneceklerdir.

Konu aktiftir yardımlarınızı rica ederim

Geri