• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

işçilik maliyetlerinin bölgelere dağılımı

Excel Vers. ve Dili
2007
arkadaşlar merhaba,

ekteki dosyamı güncelledim...

ben bunu aylık personel işçilik ücretlerini yazarken kullanmak istiyorum
4 şehirde işletmem var ve bir işçi örn. satınalma departmanı işçisi 4 işletme içinde hizmet vermekte bu yüzden işçilik maliyetlerine bende 4 işletmeme önceden belirlenmiş olan oranlara göre dağıtmak istiyorum bu çalışmayı yapma amacımda budur..

G sütununa işletmelere dağıtmak istediğim % oranları yazdım
I sütunundaki başlık bölümünden veri doğrulamayla görmek istediklerim başlıkları seçtim..

sonuç olarak ben I sütununda
brüt ücret başlığını seçtiğim zaman
brüt ücret kısmında yazan tutarın G sütunundaki dağılım oranlarına göre hesaplanıp I sütununda yazılmasını istiyorum..

yardımlarınızı bekliyorum tekrar teşekkür ederimgg

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Dosyanız ilişiktedir.

Ekli dosyalar

istediğimde tam olarak buydu çok teşekkür ederim..
ben bunu 200 kadar işçide uygulayacağım formülleri nasıl aşağı doğru kopyalıya bilirim

birde nasıl yapıldığını anlatırmısın bende öğrensem :)

Son düzenleme:
istediğimde tam olarak buydu çok teşekkür ederim..
ben bunu 200 kadar işçide uygulayacağım formülleri nasıl aşağı doğru kopyalıya bilirim
birde nasıl yapıldığını anlatırmısın bende öğrensem :)
Formülle değil makro ile yapmıştım. Makro kodunu bölge dağılım sayfasının kod bölümünde görebilirsiniz.
Örnek dosyanızın birden fazla kişiye uyarlanması halinde nasıl bir yapıda olacağını bilemediğim için kodu tek kişiye göre yazdım.
Dosyanızın bölge dağılım sayfasına bir kişi için G-H-I sütunlarında bir kişi için 4 satır kullandığınıza göre 2.kişi yazıldığında sayfa yapınızın nasıl olacağını kestiremedim. Daha doğrusu bölge dağılım sayfanızın düzenlemesi veritabanı mantığına pek uymuyor gibi duruyor. (Her kayıt bir satırda olmalı)

Formülle değil makro ile yapmıştım. Makro kodunu bölge dağılım sayfasının kod bölümünde görebilirsiniz.
Örnek dosyanızın birden fazla kişiye uyarlanması halinde nasıl bir yapıda olacağını bilemediğim için kodu tek kişiye göre yazdım.
Dosyanızın bölge dağılım sayfasına bir kişi için G-H-I sütunlarında bir kişi için 4 satır kullandığınıza göre 2.kişi yazıldığında sayfa yapınızın nasıl olacağını kestiremedim. Daha doğrusu bölge dağılım sayfanızın düzenlemesi veritabanı mantığına pek uymuyor gibi duruyor. (Her kayıt bir satırda olmalı)

listenin görüntüsün değiştirdim senin dediğin gibi yaptım aynı şekilde makroları yazmaya çalıştım ama beceremedim...

sen tekrar bakarmısın buna göre yapabilirmiyiz_?

birde hazır konusu açılmışken ben nasıl makro yazmasını öğrenirim

Ekli dosyalar

Merhaba,
Dosyanız ilişiktedir.
VBA öğrenmeye excelde yaptığınız işlemleri Makro Kaydet yöntemiyle kaydedip o kadları inceleyerek başlayabilirsiniz.
Forumdaki Excel Dersanesi bölümünü incelemenizi öneririm.
Ben eğer birşeyler biliyorsam buradaki üstadları izleyerek sorarak öğrendim. Hala da öğrenmeye devam ediyorum.
Hoşçakalın.

Ekli dosyalar

oranları ben kendim yazdım liste uzun olduğu belil olsun diye normalde her departmanın dağılım oranları farklı...

ama hesaplamayı sadece brüt ücret üzerinden yapıyor SGK PRİM ve İŞSİZLİK PRİM başlıklarını seçince hesaplama yapmıyor... onun düzeltmesini nasıl yapabiliriz_?

Merhaba,
Dosyanız ilişiktedir.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Dosyanız ilişiktedir.

dede çok teşekkür ederim yardımların için, inşallah en kısa zamanda öğrenirim makro yazmasını

birde makrolarını kontrol ettimde

Sub Hesapla()
For i = 3 To Range("A" & Rows.Count).End(3).Row
If OptionButton1.Value = True Then W = Cells(i, 2).Value
If OptionButton2.Value = True Then W = Cells(i, 3).Value
If OptionButton3.Value = True Then W = Cells(i, 4).Value
Cells(i, 7).Value = W * Cells(i, 8).Value / 100
Cells(i, 11).Value = W * Cells(i, 12).Value / 100
Cells(i, 15).Value = W * Cells(i, 16).Value / 100
Cells(i, 19).Value = W * Cells(i, 20).Value / 100
Next
End Sub

burdaki İ,7 ve katlarının anlamı ne açıkarsan bende öğrensem detaylarını_? :)

Merhaba,
burdaki İ,7 ve katlarının anlamı ne açıkarsan bende öğrensem detaylarını_?
i= A sütunundaki satır numarası. 3. satırdan itibaren son satıra kadar. Her döngüde bir artıyor.
7,11,15,19 sütun numaraları. Sizin oranları dağıttığınız sütunlar.
A sütunu 1, B sütünu 2 diye sayıyoruz....... 7 G sütunu oluyor, diğerlerinide sayarak bulabilirsiniz.
Hosçakalın.

Geri