• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İşaretli değerleri tek bir satıra aktarma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhaba,

İstediğim şey şu işaretli değerlerin yan yana yazıldığı bir kod arıyorum. Makro-VBA kısmına yazdım fakat cevap alamadı. Sanırım orada konuyu detaylı anlattığımdan zor ve uğraştırıcı olduğu düşünüldü :D

x işareti olan hücreleri bir satıra sırayla yazdırmasını istiyorum.Fakat bir koşul var Bant bant yapmak istiyorum.Yani Beden sütununu altına bedende işaretlileri astar yazan sütunun altına astarda işaretli olanları yazacak.

Ekli dosyalar

. . .

Kod:
Sub kod()
Application.ScreenUpdating = False

Dim SM As Worksheet: Set SM = Sheets("Model")
Dim S3 As Worksheet: Set S3 = Sheets("Sayfa3")

S3.Range("J2:P2").ClearContents

For i = 10 To 16
        For a = 4 To SM.Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row
        If S3.Cells(1, i) = SM.Cells(a, "A") And _
            SM.Cells(a, "C") = "X" Then
            metin = metin & SM.Cells(a, "B") & " - "
        End If
        Next a
If metin <> Empty Then S3.Cells(2, i) = Left(metin, Len(metin) - 3)
metin = Empty
Next i

Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "B i t t i "
End Sub

. . .

Kodu çalıştırdım fakat şöyle bir sorun var. Sürekli ilk satıra yazıyor. Şu kodları birlikte kullanıyorum. Sorun bu yüzden mi yoksa eksik ifade etmemden mi kaynaklanıyor.

Yapmak istediğim zaten butondaki makkroyu her çalıştırdığımda sayfa 3 e ekleniyor(Sayfa 3 ün ilk boş satırına) Bununda onun gibi ilgili satırına kopyalanması gerekmektedir.

Not: Gönderdiğiniz makroyu tek olarak çalıştırdım.Yine aynı ilk satıra kaydediyor.

Son düzenleme:
. . .

Söylediklerinizle örnek tablonuzu eşleştiremiyorum.

. . .

Butona bastığımızda zaten süreleri sayfa 3 teki ilk boş sütuna aktarıyor. Aynı şekilde sizden istediğim makronun da veri tabanı olarak kaydolmasını istiyorum. Yani sizden istediğim makro her çalıştığında farklı değerler girileceği için alt alta yazılmasını istiyorum.

Örnek tablodaki veri sayısını düşürüp kodlar çalıştığında olması gereken sonuçları gösterin.

.

Yaptığınız kod büyük oranda istediğim şekilde.Yani doğru.Tek eksiği sürekli 2. satıra yazması.Benim istediğim boş bulunan ilk satıra yazması.

Mesela önceden kaydedilmiş 40 veri olursa ( başlıkla beraber 41 satır dolu olacak) Yeni yapacağımız kaydın 43. satıra olmasını istiyorum.

. . .

Kendi kodlarınız doğru çalışıyorsa kodları birleştirin ve şu satırda kırmızı ile belirttiğim kısmı değiştirerek deneyiniz.

Kod:
If metin <> Empty Then S3.Cells([COLOR="Red"]son[/COLOR], i) = Left(metin, Len(metin) - 3)

. . .

Sabrınız için teşekkürler.

Emeğinize sağlık.

İyi günler.

Geri