• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İşaretlenen Checkbox'ları diğer sayfaya resim ataması

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010
http://rapidshare.com/files/434057458/deneme.rar

eklemiş olduğum çalışmamda, VERİTABANI sheet'indeki A şubesi , b şubesi gibi şubelerde çalışanların isimleri bulunmaktadır.. örneğin A Şubesinde çalışan herhangi iki kişinin isimlerinin yanındaki checkbox ( onay kutusu ) işaretlendiğinde "BASKI" adlı sheet'e "kendi bulunduğu klasördeki kendi isimli resmini bulup getirip resimi atamasını istiyorum..

burda dikkat edilmesi gereken hususlar;

1- atiyorum A şubesi elemanları haricinde b şubesinden biri işaretlendiğinde izin vermesin.. eleman hangi şubedeyse o şubeye ait kişilerin resimleri "BASKI" sayfasına atsın

2- bir şubeden sadece iki kişi seçme olanağı versin.. 3.kişinin checkbox'ını işaretlemeye izin vermesin, yani baskı sheet'ine 3.'ncü bir resim atmasın..

3- BU COK ÖNEMLİ, seçilen kişilerin resmini "BASKI" sheet'ine atarken iki resimde A4 ( YATAY olacak ) kağıdına iki resimde aynı boyutta ortalanmış bi şekilde atmalı.. yani baskı önizleme yaptığımızda hatta yazıcıya gönderdiğimizde resimler A4 kağıdına sığacak ortalanmış ve YATAY A4 olacak iki resim yan yana dikey olacak şekilde..

umarım anlatabilmişdir.. bu benim icin cok önemli... yardımlarınızı bekliyorum üstadlarım..

Merhaba,

Dosyanızı indirmek için 15 dakika beklemeye vaktim yok. Sanırım kimseninde yoktur. Dosyayı neden buraya yüklemiyorsunuz?

Merhaba,

Dosyanızı indirmek için 15 dakika beklemeye vaktim yok. Sanırım kimseninde yoktur. Dosyayı neden buraya yüklemiyorsunuz?

KUSURA bakmayin icinde resimlerde olduğu icin boyut büyük diye atmadım.. ama bir kaç resim cıkarıp rarladım. simdi incelerseniz sevinirim... tesekkürlerimi sunar, tekrar mazur görünüz..

ÜSTADLARIM BUGUN BİRİ YARDIMCI OLABİLİRMİ BANA.. ? ACİL LAZIM ... TEŞEKKÜRLER..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
yardımcı olabilecekler üstadlarım yok mu ? lütfen cok acil lazım..

yardımcı olabilecekler üstadlarım yok mu ? lütfen cok acil lazım..

Dün bakmıştım dosyanıza sorunuzla ilgili resimin hangi hücreye hangi ölçüde kaç adet olacağı ili ilgili bilgileriniz eksik dosyanıza image nesnesi ekleyiniz bu nesne hangi hücrede olacak belirleyiniz.?

Dün bakmıştım dosyanıza sorunuzla ilgili resimin hangi hücreye hangi ölçüde kaç adet olacağı ili ilgili bilgileriniz eksik dosyanıza image nesnesi ekleyiniz bu nesne hangi hücrede olacak belirleyiniz.?

sn.halit bey,

ilk mesajımdada belirttiğim gibi, işaretlenen 2 adet checkbox thisworkbook.path ( çalışma kitabının bulunduğu klasör ) 'e gidip atiyorum VERİTABANI sheeti'inde EDA ÖNER KAYAR ve GÜVEN SAYIŞ' ı işaretledik. klasöre gidip otomatik olarak ayni isimdeki resimini bulup " BASKI " sheet'ine iki adet resmi yan yana getirecek... hangi hücreye getirmesi hususi ise, resimler aynı ebat ve boydalar ( scannerden taranmış dosyalar resim dediğim ) bunları yan yana getirecek, baskı önizleme yapıldığında resim A4 ( yatay ) kağıda tam sığmış olarak, RESİMLER DİK ve YANYANA olacak şekilde gelmesini istiyorum.. işaretlenen 2 kişi kim olursa olsun kendi çalışma klasöründen kendi isimli resmini bulup BASKI sheeti'ne a4 kağıdına ayarlanmış şekilde gelecek.. bunu bir türlü başaramadim.. yardımlarınızı bekliyorum.. teskkür ederim..

not: resim atanması esnasında boyutları aynı eşit ebata getirecek.. ve sayfaya yerleştirecek..

HALİT BEY, ilerleyen saatlerde yeni bir proje deniyim dedim ve bir userform oluşturdum.. userform içersinde 5 adet listbox mevcut, tabi bu listboxlar checkboxlu multiselect özelliği verdim..
buradan hareketle sizden ricam, listbox'ta seçilen 2 kişi'ye ait resimi kendi çalışma klasörü icinden bulup baskı sayfasına atmasını istiyorum.. bu projeyi alternatif olarak kolaylık açısından ilerletebilirmiyiz ? ben listbox click olayını yapamadım.. çalışmayı ekliyorum.. lütfen bir denermisiniz..

not: resimleri eklemiyorum boyut büyük oluyor diye, ilk mesajımdaki linkten indirirseniz sevinirim.. sadece çalışmayı ekliyorum.. alternatif bir çalışma olması açısından.. yardımlarınızı bekliyorum.. tesekkürler saygılarımla..

Ekli dosyalar

• FEK.xls
    FEK.xls
    69.5 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
sn.halit bey,

ilk mesajımdada belirttiğim gibi, işaretlenen 2 adet checkbox thisworkbook.path ( çalışma kitabının bulunduğu klasör ) 'e gidip atiyorum VERİTABANI sheeti'inde EDA ÖNER KAYAR ve GÜVEN SAYIŞ' ı işaretledik. klasöre gidip otomatik olarak ayni isimdeki resimini bulup " BASKI " sheet'ine iki adet resmi yan yana getirecek... hangi hücreye getirmesi hususi ise, resimler aynı ebat ve boydalar ( scannerden taranmış dosyalar resim dediğim ) bunları yan yana getirecek, baskı önizleme yapıldığında resim A4 ( yatay ) kağıda tam sığmış olarak, RESİMLER DİK ve YANYANA olacak şekilde gelmesini istiyorum.. işaretlenen 2 kişi kim olursa olsun kendi çalışma klasöründen kendi isimli resmini bulup BASKI sheeti'ne a4 kağıdına ayarlanmış şekilde gelecek.. bunu bir türlü başaramadim.. yardımlarınızı bekliyorum.. teskkür ederim..

not: resim atanması esnasında boyutları aynı eşit ebata getirecek.. ve sayfaya yerleştirecek..

HALİT BEY, ilerleyen saatlerde yeni bir proje deniyim dedim ve bir userform oluşturdum.. userform içersinde 5 adet listbox mevcut, tabi bu listboxlar checkboxlu multiselect özelliği verdim..
buradan hareketle sizden ricam, listbox'ta seçilen 2 kişi'ye ait resimi kendi çalışma klasörü icinden bulup baskı sayfasına atmasını istiyorum.. bu projeyi alternatif olarak kolaylık açısından ilerletebilirmiyiz ? ben listbox click olayını yapamadım.. çalışmayı ekliyorum.. lütfen bir denermisiniz..

not: resimleri eklemiyorum boyut büyük oluyor diye, ilk mesajımdaki linkten indirirseniz sevinirim.. sadece çalışmayı ekliyorum.. alternatif bir çalışma olması açısından.. yardımlarınızı bekliyorum.. tesekkürler saygılarımla..

Dosyanızdaki kodlar userforma yazıldı dosyanın hemen yanında Resimler klasörü olmalı resimlerde bunların içinde bulunmalı Listelerden seçimini yapacaksın CommandButton6 düğmesine tıklıyacaksınız.

Ekli dosyalar

• fek3.rar
    fek3.rar
    811.1 KB · Görüntüleme: 37
Dosyanızdaki kodlar userforma yazıldı dosyanın hemen yanında Resimler klasörü olmalı resimlerde bunların içinde bulunmalı Listelerden seçimini yapacaksın CommandButton6 düğmesine tıklıyacaksınız.

halit bey, emeğiniz icin tesekkür ederim.. karışık kodlarlada olsada güzel bi çalışma olmuş.. fakat bir sorun daha var,

listboxlarda seçim yaparken;

örneğin listbox1 'de iki kişi seçtiğimiz zaman aynı zamanda listbox2 'de de kişi seçme olanağı sunuyor.. bunun olmaması gerekir diye düsünüyorum.. burada bir if komutu devreye sokularak nasıl engellenebilir ?

saygılarımla..

halit bey, emeğiniz icin tesekkür ederim.. karışık kodlarlada olsada güzel bi çalışma olmuş.. fakat bir sorun daha var,

listboxlarda seçim yaparken;

örneğin listbox1 'de iki kişi seçtiğimiz zaman aynı zamanda listbox2 'de de kişi seçme olanağı sunuyor.. bunun olmaması gerekir diye düsünüyorum.. burada bir if komutu devreye sokularak nasıl engellenebilir ?

saygılarımla..

kodlarda karışıklık yok sorunuza göre kodları düzenlemeye çalışıyoruz.sorunuzun teferruatı arttıkça kodlardada düzenlemeler farklı olabiliyor.

Listboxlarda seçmeye engel yok resimleri getirince ilk iki seçenekdeki kişilere ait resimler geliyor bu seçimde size kalmış ister gruplardan seçerek aktarınız isterseniz yatay veya yukarı aşağı düğmelere tiklıyarak işleminizin ilk iki sıradakinin resimlerini aktarabilirsiniz.

deneme yanılma yoluyla listelerden seçim yapınız ve düğmelere tıklayınız.

Geri