• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

( " ) işaretini kaldıramıyorum

Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe
Ekte ekledim kesirli sayılar olmasını istiyorum fakat ( " ) işaretini kaldıramadım bir türlü her kaldırdımda tarih moduna geçiyor kesirede ceviremiyorum toplu yapmak istedim olmuyor yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Merhaba

Ek 'teki dosya işinizi görebilir.

Selamlar..

Ekli dosyalar

Merhaba,
Alternatif olarak makro ile yapmak isterseniz ilgili alanı seçtikten sonra kodu çalıştırınız.
Kod:
Sub kod()
Dim hcr As Range
Dim a As String
For Each hcr In Selection
    a = hcr.Value
    hcr.NumberFormat = "# ?/?"
    hcr.Value = Application.Trim(Replace(a, Chr(34), ""))
Next
End Sub

teşekkür ederim acıklama imkanınız varmı zahmet olmazsa ilk defa makro kullandım ne anlama geliyor yazdınız satırlar

Farkettiyseniz hücre biçimini kesir olarak ayarladıktan sonra tek tek hücre içine girip elle düzenleme yaptığınızda istediğiniz sonucu elde edebiliyordunuz. Makro kullanarak, elle tek tek yaptığımız işlemi, topluca yaptırmış oluyoruz. Kısaca mantık bu.
İlk defa kullanmışsanız çok bir şey ifade etmeyecektir muhtemelen ama dilim döndüğünce kodların açıklamalarını yanlarına yazdım.
İyi çalışmalar...
Kod:
Sub kod()
Dim hcr As Range 'hcr değişkenini alan olarak tanımla
Dim a As String 'a değişkenini metin olarak tanımla
For Each hcr In Selection 'Seçilen alandaki her bir hcr için işlem yap
    a = hcr.Value 'a değişkenine hcr değerini ata
    hcr.NumberFormat = "# ?/?" 'hcr alanının formatını kesir olarak ayarla
    hcr.Value = Application.Trim(Replace(a, Chr(34), "")) 'hcr değerini, a değişkeninin içindeki boşluğun ve tırnağın ayıklanmış halini yap
Next 'sonrakine geç
End Sub
İlave olarak: Daha önce incelememişseniz forumun şu bölümünü incelemenizi tavsiye ederim: Excel VBA / Makro (Video Anlatım)

çok teşekkür ederim evet makro hakkında hiç bilgim yok kontrol edicem

Rica ederim,
İyi çalışmalar...

Geri