• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

√ işaretini 1 sayısı olarak algılatmak mümkünmü?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan itoros
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Hücreye √ işaretini koymak istiyorum ama bunu 1 olarak algılasın ve hesap yapabilsin. Yani ben hangi hücreye 1 yazsam onun ekrandaki görüntüsü √ olsun fakat geri planda sayı olarak algılamaya devam etsin ve formüllerim çalışsın. BU nasıl yapılır?

Örnek dosya eklermisiniz....

Dinamik_Isaretleme.png

konuyu inceleyiniz.. √ isaretleri orada bir anlamina gelmekte.. Aslinda -1,0,1 rakamlari kosullu bicimlendir menusunden icon sette x,!,√ anlamina gelmektedir..

http://www.excel.web.tr/f60/dinamik-isaretleme-sahte-checkbox-uygulamasi-t96860.html

Merhaba,

D14 hücresine aşağıdaki formülü giriniz ve deneyiniz.

Kod:
=EĞERSAY(D4:D13;D4)

Hücreye √ işaretini koymak istiyorum ama bunu 1 olarak algılasın ve hesap yapabilsin. Yani ben hangi hücreye 1 yazsam onun ekrandaki görüntüsü √ olsun fakat geri planda sayı olarak algılamaya devam etsin ve formüllerim çalışsın. BU nasıl yapılır?

Merhaba,

Ben soruyu farklı anladım.

-----------------------------------------------------------------------------------
Excel seçeneklerinden / Yazım klavuzu bölümünde / Otomatik düzelt seçeneğinden;

Değiştirilen kısıma:

Yerine ise: 1

yazıp işlemi tamam ile bitirin.

Bu işlemden sonra hücreye yazarsanız bunu 1 olarak değiştirir.

.

Arkadaslar bence hep √ gorunecek fakat bir islem yaparken √ isaretini 1 kabul edicek..

Haklısınız Mustafa bey, ben ters anlamışım.

O halde,

Bu şekilde görünmesini istediğiniz alanı seçerek, Hücre biçimi / İsteğe uyarlanmıştan tür bölümüne;

Kod:
[=[COLOR=red]1[/COLOR]]"[COLOR=blue]√[/COLOR]";Genel
yazarak tamam ile işlemi bitirin.

Bu guzel bir ornek oldu :) bugunde custom formatla o kadar ornek soyledim.. √ olsa gerek aklim icon set`e gitti benimde. Gerci icon set`te arkadasin sorununu cozuyor fakat icon set`te olmayan bir isaret icin en dogru cozum son mesajiniz oldu sanirim :)

Geri