• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İş İlerleme Durumları Formül ve Koşullu Biçimlendirme

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Merhaba sayın hocalarım
Ekli dosyamda sorumu ilettim
kısaca bahsetmek gerekirse bu soru gurubuna yakın birkaç sorum daha olmuştu ama tam olarak nasıl bir sonuç isteneceğini yada benim tam ne istediğim belli olmadığından orda kalmıştı.

şimdi ise sorumda 2 tane imalat bilgisi ekledim
Beton duvar ve taş duvar ve bu imalatlara ait başlangıç ve bitiş km leri duvarın boyu ve yolun sağındamı solundamı ve proje numarası (formülde kullanacağım) olduğunda dair bilgiler içermekte

hemen sağ tarafta ise sütunları daraltılmış her bir sütun 10 m. yi göstermek suretiyle (bu sorum için 10 m. ileride düşebilir yada artabilir) seçilen bir proje numarasında göre seçilen bir başlangıç km sinden (0+000,00) sağa doğru her bir sütun 10 m. olacak şekilde imalatın hangi sütunlar arasında olduğu ve km lerinin yazılmasıyla ilgili bir sorudur.

Ekli dosyalar

Sistemden kaynaklanan sorun nedeniyle iki kez cevap göndeme işlemi gerçekleştiğinden bunu sildim.

Merhaba.

P15:T15 hücre aralığı seçiliyken, koşullu biçimlendirmede formül kullanma seçeneğini seçin ve formül kısmına aşağıdaki formülü uygulayıp, renk vs. biçim seçin ve işlemi onaylayarak tamamlayın.
Kod:
=VE(SÜTUNSAY($O$15:O15)>=YUKARIYUVARLA(İNDİS($F$4:$F$5;KAÇINCI($H15;$D$4:$D$5;0);1)/10;0);SÜTUNSAY($O$15:O15)<=YUKARIYUVARLA(İNDİS($F$4:$F$5;KAÇINCI($H15;$D$4:$D$5;0);1)/10;0)+YUKARIYUVARLA(İNDİS($H$4:$H$5;KAÇINCI($H15;$D$4:$D$5;0);1)/10;0)-1)

H15 hücresindeki Proje No bilgisini değiştirerek test ediniz.

Kilometrenin yazılması derken kast ettiğinizi anlamadım, nereye yazılacak onu söylerseniz bakayım.

sayın ömer.baran
denedim ama 0+125,60 nın hizasındaki hücre koşullu biçimlendi ama bitişi 0+180,420 nin altındak i hücreden 2 sütun geride koşullu biçimlendi sizde denermisiniz
birde P15:T15 hücre seçiliyken yazmışsınız
P15:CT15 olmalı değil mi
her sütun 10 birimi şöyle yorumlasak mesela veri 12,8 yada 16,4 de oksa her birim 10 olacağından 1. sütun değil (1+2.) sütun dolu olsa

Son düzenleme:
Q9:Q13 hücrelerini birleştirin ve aşağıdaki formülü Q9 hücresine uygulayıp sağa doğru kopyalayın.
Kod:
=EĞER(SÜTUNSAY($O$13:P13)=YUKARIYUVARLA(İNDİS($F$4:$F$5;KAÇINCI($H15;$D$4:$D$5;0);1)/10;0);İNDİS($F$4:$F$5;KAÇINCI($H15;$D$4:$D$5;0);1);EĞER(SÜTUNSAY($O$13:P13)=YUKARIYUVARLA(İNDİS($G$4:$G$5;KAÇINCI($H15;$D$4:$D$5;0);1)/10;0);İNDİS($G$4:$G$5;KAÇINCI($H15;$D$4:$D$5;0);1);""))

Evet CT olacaktı.

İlk cevabımda tamamlanan kısmın biçimlendirilmesine yönelik formül yazmıştım.

Başlangıç'tan bitişe kadar tümünü biçimlendirmek için ilk cevabımdaki formülü aşağıdaki ile değiştirin.
Kod:
=VE(SÜTUNSAY($O$15:O15)>=YUKARIYUVARLA(İNDİS($F$4:$F$5;KAÇINCI($H15;$D$4:$D$5;0);1)/10;0);SÜTUNSAY($O$15:O15)<=YUKARIYUVARLA(İNDİS($G$4:$G$5;KAÇINCI($H15;$D$4:$D$5;0);1)/10;0))

Son düzenleme:
ömer.baran durumlar karıştı ilk biçimlendirme tamamlanmadı 2. gönderdiğiniz formülde ilgili hücredeki km yi buluyo
siz ekli dosya gönderirmisiniz.
13. sütun 0+120,00-0+130,00 arasındaki tüm km leri kapsıyo formüllü son gönderdiğiniz doğru sonuçları veriyo.

Evet haklısınız önceki cevaptaki formülü değiştirdim, tekrar bakınız.

teşekkür ederim sayın omer.baran şimdi inceliyorum
daha sonra daha kapsamlı sorularım olacak bu veri gurubu için
şu anda ben başlangıç km sini sabit verdim ve saha doğru km ilerlemesi var var ve her hücre 10 birim düşünülüyo

ilerdeki sorularım şu olcak başlangıç ve bitiş km sini yani aralığın sınırlaını ben manuel yazacam ve araya kaç sütun koyduysam mesafe o sütunlara bölünüp yine aynı şeyler isteyecem. ve birden fazla veri olacak

Ben veya başka bir üye mutlaka ilgilenir.
Dosyayı gönderiyorum gözatınız.

Ekli dosyalar

şimdi ekli olan dosyamda ise
2 tip imalat var yine biri beton duvar diğeri taş duvar her iki imalat içinde 2 tane örnek ekledim ve biri sol tarafta diğeri sağ tarafta olmak üzere
beton duvar ları 17. ve 19. satırda
taş duvarlarıda 16 ve 20. satırda biçimlendirme ve formülleme yapılacak. renklendirirlerek buluna karelerin içine hangi proje olduğu yazılacak örnekte belirtildiği gibi.

Ekli dosyalar

Sayın modoste ısrarla hücre birleştirme uyguluyorsunuz, birleştirme işlemi formül ile yapılamaz, bilginiz olsun.

hücre birleştirmeyi zaten sormamıştım hocam şekil hatalı oldu ilgili boyanan aralığın ilk hücresine yazdırırsak olur.

sayın omer.baran ın soruma çözümü olan dosyada her sütun 10 birimlik olan çözümünü başlangıç ve bitiş km si belirleyip ve kaç sütundan oluşacağını belirledikten sonra tek bir veri için sonuca ulaştım
ekli dosyamda istediğim diğer şey ise birden fazla imalatı aynı çizelgede nasıl formülleriz ve biçimlendiririz. BD-1 ile BD-2 ve BD-3 verileri nasıl eklenir çözüme

ekli dosyamda BD-1 için formülleme görünmekte BD-2 ve BD-3 görünmemektedir yoktur.

Not Son ekli dosyamın koşullu biçimlendirme formülde hata vardır. dikkat hemen düzeltiyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba.
P13 hücresi seçiliyken koşullu biçimlendirme formülünü aşağıdaki ile değiştiriniz.
Kod:
=VE(SÜTUNSAY($O$11:O13)>=YUKARIYUVARLA(İNDİS($F$4:$F$7;KAÇINCI($H13;$D$4:$D$7;0);1)/(($CU$9-$O$9)/SÜTUNSAY($P$9:$CT$9));0);SÜTUNSAY($O$11:O13)<=YUKARIYUVARLA(İNDİS($G$4:$G$7;KAÇINCI($H13;$D$4:$D$7;0);1)/(($CU$9-$O$9)/SÜTUNSAY($P$9:$CT$9));0))

Geri