Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar, irsaliye ve fatura kesimlerinin takibini örnekteki açıklamaya göre formül veya makro ile nasıl yapabiliriz,
Bilgiler için şimdiden teşekkürler
Ekteki örnekte bir açıklama yok. Herşeyden önce , eğer print de alacaksanız kağıdınıza göre bir yerleştirme de yok, kaç değişken nerede , bunların ad sabitleri neresinde belirsiz.
Bu şekilde sadece fikirle yürümek çok zor ve verimsiz olur, illa ki yanlış hücre yanlış yerde olacağından ben böyle istemedim şöyle istedim mesajları kaçınılmaz olur. Kaydırma yapınca da tüm formüller ya da kodlar bitkisel hayata girecektir.
Yani, doğru sayıda parametreler ve isabet edeceği yerler gerek .
Belki ekteki fikir dosyasını ; sayfalardan biri irsaliyeniz biçiminde ve yerleri yaklaşık doğru alınmış, bir fatura biçimi ve yerleri doğru alınmış , iki de ( irsaliye ve fatura için ayrı ayrı ) arşiv sayfası oluşturup değiştirirsiniz.
Böylece subasman kısmı hallolmuş olur , katları çıkmakta temel sorunu yaşamadan destekler gelebilir.
Ekte Microsoft şablonlarından biri var , sitede veya site dışında da bir çok örnek var. Bunlarla daha rahat bir kendi şablonunuzu çıkarabilirsiniz.
Sayın Cems, ilginize teşekkürler, benim örnekte yazdığım gibi sadece uyarılar.
Fatura ve irsaliye yazdırma değil. İrsaliye tarihi, İrsaliye no ve fatura no veri yazılacak ve irsaliye no ile fatura no yazılma şartlarına göre (iki verinin her ikiside yazıldeğil, irsaliye no yazılı fatura no yazılı değil, ve her ikiside yazılı) uyarı verecek. İrsaliye no yazıldığından itibaren eğer fatura no yazılmadıysa 10 günlük süreç sonunda uyarı yazısı koşullu biçimlendirme ile uyarıların yazıldığı SONUÇ sütunu renklendireceğim. Sadece uyarılar için olacak.
Teşekkürler
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.