• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

internetten veri alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cumay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Değerli Üstadlarım
arşive yönelik olarak excele aktarmak istediğim sonuçları explorer a adresi bu şekilde girince

http://www207.mackolik.com/pagecache/canli/canli.aspx?sboPERIODDATE1_=01/03/2008

http://www207.mackolik.com/pagecache/canli/canli.aspx?sboPERIODDATE1_=02/03/2008

http://www207.mackolik.com/pagecache/canli/canli.aspx?sboPERIODDATE1_=03/03/2008

açılan pencereden kopyala yapıştır ile alıyorum. ancak bu işi otomatik olarak yapmak isteyince

Sub Makro1()
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
"URL;http://www207.mackolik.com/pagecache/canli/canli.aspx?sboPERIODDATE1_=02/03/2008" _
, Destination:=Range("$A$1"))
.Name = "2008"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.WebSelectionType = xlSpecifiedTables
.WebFormatting = xlWebFormattingNone
.WebTables = "4"
.WebPreFormattedTextToColumns = True
.WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
.WebSingleBlockTextImport = False
.WebDisableDateRecognition = False
.WebDisableRedirections = False
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With
End Sub

hiçbir bilgi çıkmıyor. Geriye dönük örneğin 3-5 aylık veriyi tarihleri birer düşürerek otomatik olarak (makro yardımı ile) yapma ihtimalim var mı?

sevgili üstadlar
sorunumun çözümü konusunda olumlu yada olumsuz bir görüş yok mu? yani yapılamaz birşeyse onu da bilmek istiyorum.

Yukarıda verdiğiniz linklere hiç tıkladınız mı? Aşağıdaki gibi bir mesaj görüntüleniyor.

"Ulaşmaya çalıştığınız sayfa sadece .....com'dan görüntülenebilir."

Bu uyarı yazısını mı Excel'e almak istiyorsunuz?

Hayır açılan sayfa içindeki verileri

kısayolu kopyalayıp açılan explorer sayfasında adres satırına yapıştırırsanız yada makro içindeki adresi kopylayıp yapıştırırsanız açılır. ben açılan sayfa içindeki veriyi excel e almak istiyorum makro yardımı ile birden çok sayfa verisi alacağım için bunu makro ile yapmak istiyorum.

Değerli Üstadlar
Olumlu yada olumsuz bir yanıt yok mu? olur yada olmaz

Değerli Üstadlar
Olumlu yada olumsuz bir yanıt yok mu? olur yada olmaz

Maçkolik sanırım maç bilgi ve sonuçlarını kopyalamaya izin vermiyor.
İkincisi arkadaşlar bu iş Legal olmayabilir diye ilgi göstermemiş olabilirler. (Bu tabii tamamen benim kişisel görüşüm... Aman kimse alınmasın)
Üçüncüsü ben aynı bilgileri **** Sitenin Legal kanalından aşağıdaki kod ile alıyorum ve inan ben de kopyala ve yapıştır yapmaktan ileri gidemedim.

Kolay gelsin....

Private Sub M_Prog_Click()
Set Data = Worksheets("Data")
DT = Worksheets("Data").UsedRange.Rows.Count
Hft = Data.Range("Z" & DT - 1).Value
Hafta.Text = InputBox("Kayıt Alınacak Haftayı Girin...", "Hafta Sayısı", Hft, 4810, 4500)
Adress.Text = "www.iddaa.com/iddaa_program/Program80" & Hafta.Text & "_1.htm?wId=#dd"
Set Data = Nothing
End Sub

Bence Sikinti Yaratacak Bİr Şey Yok Bİr KaÇ Aylik Verİ Alicaz O Kadar

Arkadaslar Selam,

Aşagıdaki kod'u deneme imkanım olmadı.Güvenlik Prosedurunden dolayı web sitesi açmıyor.
Kod nederece işe yarar bilmiyorum.Veriler bir userform uzerine çakılan webbrowser ile calısıyor.

Umarım iş görür. (Umarım illegal iş yapmıyoruz)

bir kısım başarmış ama eksikler var.
1. tablonun satır sayısı güne göre değişiyor bir gün 50 satır bir gün 150.
2. tablo formatıyla değil satır olarak alıyor ve sütun ayrımı yapmıyor.
3. ayrıca user forma adresi tek tek girmeden ziyade örneğin 01.01.2008 den başlayıp 31.03.2008 kadar artan sırada otomatik yaptırmak istiyorum.
ama explorer objesi kullanılması sonuca yaklaştırmış

Moderatör tarafında düzenlendi:
sayın ECYavuz
ekli örnek 3 resimde sarı dikdörtgen içine alınmış olan kısımları excele aktarmak istiyorum. adres çubuğunda örnek birbirini takip eden 3 gün var. yani ben makroya örneğin 01.01.2008 den 31.03.2008 e kadar olan verileri al diyeceğim o da her gün için oluşturulan sarı dikdörtgen içindeki (ki aşağı doğru devamı var satır sayısının kaç tane olduğu belli değil o gün kaç tane maç oynanıyorsa o kadar satır var) verileri excele alt alta aktaracak. o verilerin düzenlenmesini ben yapacağım.

bir kısım başarmış ama eksikler var.
1. tablonun satır sayısı güne göre değişiyor bir gün 50 satır bir gün 150.
2. tablo formatıyla değil satır olarak alıyor ve sütun ayrımı yapmıyor.
3. ayrıca user forma adresi tek tek girmeden ziyade örneğin 01.01.2008 den başlayıp 31.03.2008 kadar artan sırada otomatik yaptırmak istiyorum.
ama explorer objesi kullanılması sonuca yaklaştırmış

Fikir amacli bir ornekti.Test edemedim.Donguye bağlayabilirsiniz.

Umarım fikir vermitir.

sayın Rakkas
ilgi göstermiş olmanız bile çok güzel, teşekkür ederim. fikir verdi ve üzerinde çalışıyorum ancak sayın ECYavuz'un çalışmasını da merakla bekliyorum.

İyi Günler,

Sizin istediğiniz web sitesinden verileri almıyor ama arsive yonelik web den iddaa verilerini getiriyor.

Galibiyetler Sarı renk , beraberlikler mavi renk , ALT / UST sonuclar

Ek'teki dosya umarım işinizi görür.

İyi Calismalar.

(Hala net değilim Legal / İllegal )

Son düzenleme:
sayın ECYavuz
ekli örnek 3 resimde sarı dikdörtgen içine alınmış olan kısımları excele aktarmak istiyorum. adres çubuğunda örnek birbirini takip eden 3 gün var. yani ben makroya örneğin 01.01.2008 den 31.03.2008 e kadar olan verileri al diyeceğim o da her gün için oluşturulan sarı dikdörtgen içindeki (ki aşağı doğru devamı var satır sayısının kaç tane olduğu belli değil o gün kaç tane maç oynanıyorsa o kadar satır var) verileri excele alt alta aktaracak. o verilerin düzenlenmesini ben yapacağım.

Sayın Cumay;

Resimleri inceledim ve ne yapmak istediğinizi çok da iyi anladım. Ben de bir maç hastası olarak aynı işlemleri İdda'nın kendi sitesinden en başından beri alıp takip ediyorum. Haftalık maç listesi ve maç sonuçlarını düzenli alıyorum. Arşivimde hepsi var. Ve size dediğim gibi idda'nın haftalık maç listesini Web Browser yoluyla labildiğim halde, sonuçları almak mümkün olmuyor ve daha incelemedim ama Rakkas hocamın son gönderdiği programda işe yaramıyor ise maçkolik yerine İdda da bunları almak bence daha kolay... Size datalar konusunda yardımcı olabileceğimi bu yüzden söyledim.

Saygılarımla,

İyi Günler,

Sizin istediğiniz web sitesinden verileri almıyor ama arsive yonelik web den iddaa verilerini getiriyor.

Galibiyetler Sarı renk , beraberlikler mavi renk , ALT / UST sonuclar

Ek'teki dosya umarım işinizi görür.

İyi Calismalar.

(Hala net değilim Legal / İllegal )

Sayın Rakkas Hocam,

İddaa sitesi son on maç haftasının maç liste ve sonuçlarını zaten yayınlıyor. Bu nedenle bu sonuçları almanın Legal olması gerektiğine inanıyorum.

Yardınlarınız için çok teşekkürler, hemen hemen aynı sistemi ben de uyguluyordum ve sizin örneğiniz için çok teşekkür ederim. Sağolun var olun...

Bilgilerinize.............

Rakkas hocamın gönderdiği program eksiksiz çalışıyor. Test edildi ve onaylandı...

Sadece;
alan = "http://www.iddaa.com/iddaacom/Canli/canli_ct.asp?wId=" & yıl & prg & "&sT"

komut satırını;

alan = "http://www.iddaa.com/iddaacom/Canli/canli_ct.asp?wId=" & yıl & prg & "&sT=H"

şeklinde değiştirmez iseniz sadece Maçların başladığı Salı veya Cuma günlerinin maçlarını getiririr. Değişiklik sonrası o haftaya ait tüm maç sonuçlarını alabilirsiniz. Kopyala ve yapıştır uygulamasından çok daha yavaş olmasına ramen bu sistem sanırım diğer maç sonuçları alma uygulamalarından çok daha güvenli ve kesin sonuç veriyor.

Rakkas hocama tekrar teşekkürler....

Geri