• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

..:: İnternet Sayfasından Değer Değiştirerek Bilgi Alma ::..

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Merhabalar.

İnternet sorgulamaları ile ilgili pek tecrübem yok, biraz uğraştım ama sonuç alamadım.

Aşağıdaki internet sayfasından (Milli Eğitim Bakanlığı - Okul Boş Kontenjan ve Taban Puan Bilgileri)
yapılacak sorgulamaları kısmen otomatikleştirerek sorgulama sonuçlarını excel sayfasına yazdırmak istiyorum.

https://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK06006.aspx

İşlem yapılacak internet sayfasının ekran görüntüsü ile listelemenin yapılacağı excel belgem ekte olup,
excel belgesinde ayrıca açıklama yazdım.

Konuyla ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
.

Ekli dosyalar

• boş kontenjan sorgulama ekranı.jpg
    boş kontenjan sorgulama ekranı.jpg
    18.4 KB · Görüntüleme: 12
  • kontenjan sorgulama.xlsm
    kontenjan sorgulama.xlsm
    20.7 KB · Görüntüleme: 15
Merhaba
Aslında ben artık webten veri alma işlemlerine bek bakmıyorum nedeni sürekli form değişiyor ve düzenleme yapılması gerekiyor ve güvenlik sorgusu da oluyor bazen bütün emek boşuna gidiyor.

Bu seferlik bir çalışma yaptım.Ekli dosyada temel sayfasında komut düğmesi ekledim gerekmedikçe basıp kullanmayın çünkü baya işlem uzun sürebiliyor. Yaptığı işlem webden il ve ilçe adlarını alıyor.
Tablo sayfasında form aç düğmesine tıkla il ve ilçeleri seç ve okul türünü de sonrada işlemi yap düğmesine tıkla.

Webdeki verilerle ilgili sınıflar ve okul türleri farklı olduğu için her satıra önce başlıklar sonrada veriler gelmektedir.

Ekli dosyalar

Merhaba Sayın ÖZDEMİR.

Epey zahmet vermişim anlaşılan, emeğinize sağlık.
Çocuğum ile ilgili olarak böyle bir şey olsa iyi olur diye düşünmüştüm.
Gerçi benim ilgi alanım sadece Anadolu Liseleri ancak kapsam geniş olursa başka üyelerin de işine yarayabileceğini düşünüyorum.

Şöyle birkaç sıkıntı gördüm;

-- Bilgi alınan her okul adı için birer satır başlık bilgisi yazılıyor
(aslında bu çok mesele değil, D sütununda "Yabancı Dil" olmayanlar şeklinde filtreyle yok edilebilir/o satırlar silinebilir, bunu kendim de hallederim)

-- Başlık satırlarını saymazsak, bir okula ait sorgulama sonucu bir'den fazla satır olduğunda da sadece bir satır (ilk veri satırı) veri sayfaya yazılıyor, ikincisi yazılmıyor malesef. Satır sayısı internet sorgu sonucunda, sütun başlıklarının hemen üstünde sağda "1 adet kayıt listelendi..." gibi bir bilgi var belki oradan hareket edilebilir, bilemiyorum tabi.
->Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Anadolu Liseleri Okul Listesi -> ANKARA -> ÇANKAYA -> Çankaya Anadolu Lisesi (225156)
örneğinde olduğu gibi, internet sorgu sonucu 2 satırlık veri, sayfaya yazılan ise sadece ilk satır.

-- Farketmişsinizdir; internet sayfasındaki gelen sonuçlarda tablo başlıkları standart sayılır,
Yabancı Dil | 9.Sınıf Kontenjan | 9.Sınıf Puan | 10.Sınıf Kontenjan | 10.Sınıf Puan | 11.Sınıf Kontenjan | 11.Sınıf Puan | 12.Sınıf Kontenjan | 12.Sınıf Puan
Çoğunda iki sütunluk 9. sınıf bilgisi yok ama bazılarında bu bilgi de olunca (örneğin benim bildiğim, Ankara Atatürk Lisesinde 9. sınıf için de sorgulama sonucu var, başka okul türleri ve iller için durumu bilemiyorum) verilerin sütun eşleşmesi sorunu oluyor.
Bunun için sütun başlıklarındaki ilk 3 karakter üzerinden kontrol ve verinin yazılacağı sütun numarası tespit edilebilir diye düşünüyorum ama kod'da birşeyler denedim ancak sonuç alamadım.

Velhasıl yukarıda belirttiğim hususlara ilişkin kod düzenlemesi yapılabilirse çok sevinirim, olmazsa da canınız sağ olsun, verdiğiniz emek için tekrar teşekkürler ediyorum.

Son düzenleme:
Ekli dosyayı irdeleyiniz.

Dosyanın son halini bu mesaja ekliyorum

Ekli dosyalar

Bu dosyada iki adet komut düğmesi var bunlardan birincisi genel müdürlük, il, ilçe seçildiğinde okulları listeliyor ikincisi il. ilçe seçildiğinde genel müdürlüklere bağlı bütün okullar listeleniyor.

ayrıca data sayfasındaki veriler ile ilgili komut düğmesine tıklanınca veriler gelirken bazen hata olduğunda kod duruyor tekrar komut düğmesine tıklanınca kaldığı yerden yeniden veri almaya devam ediyor ta ki bitene kadar.

Ekli dosyalar

Teşekkürler Sayın ÖZDEMİR, tam olarak istenilen sonuca ulaşılıyor.

UserForm yerine kriter seçimlerini sayfadan aldırmayı kendim denerim artık,
siz UserForm düşündüğünüze göre mutlaka bir nedeni vardır.

Sağlıcakla kalınız.
.

Teşekkürler Sayın ÖZDEMİR, tam olarak istenilen sonuca ulaşılıyor.

UserForm yerine kriter seçimlerini sayfadan aldırmayı kendim denerim artık,
siz UserForm düşündüğünüze göre mutlaka bir nedeni vardır.

Sağlıcakla kalınız.
.

Bu tür uygulamalarda userform daha kullanışlı

Teşekkürler iyi çalışmalar

Geri