• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

insert into komut satırı düzenleme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Prof. english
merhabalar,
ekli dosyada ki insert into komut satırında değişken sayısı çok olduğu için komutu tek satıra sığdıramıyorum. komutu 2 veya daha fazla satıra bölmek için uygulayabileceğim bir yöntem mevcutmudur? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

deneme şansım yok, dener misiniz?

Set rs1 = CN1.Execute(" insert into [" & yer & "] (SKU_No,SKU_Adi,SP_NO,Departman,Bolum,Sinif,Altsinif,DG_NO,DG_ADI,1k_DG_No,1k_DG_Adi,Exp_DG_No,Exp_DG_Adi,Tedarikci_No,Tedarikci_Adi,Hiper_Ast_Tipi,1K_Ast_Tipi,Exp_Ast_Tipi,Mag_ozel_Asort,On_Yer_Konum,Listeleme_Sebebi,Kuzey,Ickuzey,Guney,Icguney,Bati,Hiper_Haftalık_Sat_Adedi,1K_Haftalık_Sat_Adedi,Exp_Haftalık_Sat_Adedi,Good_Better_Best,Siparis_Tipi,Satış Fiyatı,Koli İcerigi,Kullanici,Tarih_Saat,Yeni_Delist)" & _
"values ('" & skuno.Text & "','" & skuadi.Text & "','" & spno.Text & "','" & dept.Text & "','" & bolum.Text & "','" & sinif.Text & "','" & altsinif.Text & "','" & dgno.Text & "','" & dgadi.Text & "','" & dgno1k.Text & "','" & dgadi1k.Text & "','" & expdgno.Text & "','" & expdgadi & "','" & suppno.Text & "','" & suppadi.Text & "','" & asttipi.Text & "','" & asttipi1k.Text & "','" & expasttipi.Text & "','" & magasort.Text & "','" & yerkon.Text & "', '" & listsebep.Text & "','" & ch1 & "','" & ch2 & "','" & ch3 & "','" & ch4 & "','" & ch5 & "','" & hipersat.Text & "','" & sat1k.Text & "','" & expsat.Text & "','" & gbb.Text & "','" & siptipi.Text & "','" & satfiyat.Text & "','" & UserName.Text & "','" & tarihsaat.Text & "','" & yenidelist.Text & "')")

Necdet bey desteğiniz için teşekkürler. komut satırını gönderdiğiniz gibi güncellediğimde ;
Run-time error '-2147217900(80040e14)':
Syntax error in INSERT INTO statement
hata mesajını alıyorum.
konu ile ilgili desteğinizi tekrar rica ederim

Necdet bey desteğiniz için teşekkürler. komut satırını gönderdiğiniz gibi güncellediğimde ;
Run-time error '-2147217900(80040e14)':
Syntax error in INSERT INTO statement
hata mesajını alıyorum.
konu ile ilgili desteğinizi tekrar rica ederim

Merhaba,

Mesajımda da belirttiğim gibi benim bu kodu deneme şansım yok, ben sizin yazdığınız kodu çalışır hale getirdim, içeriği hakkında bir fikrim yok.

Yazım hatası olduğu belli verdiği mesajdan. Tek tırnaklarda sorun olabilir, iyice incelemek gerek.

Merhabalar,
bu tip uzun sql komutları kullanırken ifade bir string değişkene yazılıp, çalışma sırasında oluşturacağınız bir userformda, bir textbox'a alınabilir. Bu durumda ifadenin son halini görüp hatayı bulmanız kolaylaşır. En azından ben bir çok kez faydasını gördüm. Kolay gelsin...

tekrar merhaba,
cevabınız için teşekkürler, fakat bu komut sonucunu bir textbox'a nasıl atayacağımı tam anlamadım,
konuyla ilgili basit bir örnek gönderme şansınız varmıdır?
desteğiniz için teşekkürler.

Merhaba,
komutu tekrar yazdım. Ancak ilgili tabloda 36 adet field saydım ama "values" kısmından sonra 35 değer görebildim. Bir de insert komutunu recordsete set etmeden deneyiniz.

Kod:
Sqlstr = "insert into [" & yer & "](SKU_No,SKU_Adi,SP_NO,Departman,Bolum,Sinif,Altsinif," _
& "DG_NO,DG_ADI,1k_DG_No,1k_DG_Adi,Exp_DG_No,Exp_DG_Adi,Tedarikci_No,Tedarikci_Adi," _
& "Hiper_Ast_Tipi,1K_Ast_Tipi,Exp_Ast_Tipi,Mag_ozel_Asort,On_Yer_Konum,Listeleme_Sebebi," _
& "Kuzey,Ickuzey,Guney,Icguney,Bati,Hiper_Haftalık_Sat_Adedi,1K_Haftalık_Sat_Adedi,Exp_Haftalık_Sat_Adedi," _
& "Good_Better_Best,Siparis_Tipi,Satış Fiyatı,Koli İcerigi,Kullanici,Tarih_Saat,Yeni_Delist) values" _
& "('" & skuno.Text & "','" & skuadi.Text & "','" & spno.Text & "','" & dept.Text & "','" & bolum.Text _
& "','" & sinif.Text & "','" & altsinif.Text & "','" & dgno.Text & "','" & dgadi.Text & "','" & dgno1k.Text _
& "','" & dgadi1k.Text & "','" & expdgno.Text & "','" & expdgadi & "','" & suppno.Text & "','" & suppadi.Text _
& "','" & asttipi.Text & "','" & asttipi1k.Text & "','" & expasttipi.Text & "','" & magasort.Text & "','" & yerkon.Text _
& "','" & listsebep.Text & "','" & ch1 & "','" & ch2 & "','" & ch3 & "','" & ch4 & "','" & ch5 & "','" & hipersat.Text _
& "','" & sat1k.Text & "','" & expsat.Text & "','" & gbb.Text & "','" & siptipi.Text & "','" & satfiyat.Text & "','" & UserName.Text _
& "','" & tarihsaat.Text & "','" & yenidelist.Text & "')"
[COLOR=SeaGreen]'Komut çalıştırılmadan önce açık olan bir formda bir textbox'a yazılabilir
'userformX.textboxXX=Sqlstr 'bu aşamada komut değişkenleri ile birlikte incelenebilir[/COLOR]
CN1.Execute (Sqlstr)

Merhaba

Gerçi çok uzun bir zaman geçmiş ama yinede belki birine yarar diye cevaplayayım dedim.

insert into komutunun iki kullanım şekli vardır. Birincisi

insert into tablo_adi (alan1,alan2,alan3,...) values (deger1,deger2,deger3,...)

şeklinde ve ikincisi

insert into tablo_adi values (deger1,deger2,deger3,...)

şeklinde olup, ikinci örnekte bütün değerlerin girilmesi gerekmektedir. Birinci örnekte hem alan adları hemde değerleri çok olursa -mesela 39 dan fazla alan adı ve 39 dan fazla da değişken olursa- ikinci örnekte ki gibi sadece değerleri girerek bilgi girişi yapılabilinir.

Hayırlı çalışmalar...

Geri