• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Inputbox şifre mask uygulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan askm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Kolay gelsin.
yapmış olduğum programda yalnızca PC kullanıcı koduna ihtiyaç duyuyorum. Bunu da inputbox ile denedim ama girilen karakterler gözüküyor. Kullanıcının yanında başka biri olursa şifre gözükmesin istiyorum. Yani mask kısmı * şeklinde olsun. Userform ile yapmaya çalıştım. Labele Sayın PC KULLANICI KODUNU alacak lütfen PC kullanıcı şifrenizi yazınız yazdırmak istiyorum ama yapamadım. Label1.Caption = "PC KULLANICI KODU : " & Application.UserName ile hata verdi.
2010 64 bit office kullanıyorum. bunun için nasıl işlem yapabilirim. Teşekkürler.

Merhaba,

En kolay yolu textbox'ta passwordchar özelliğini kullanın. Forumda bolca örnek var, biraz araştırma yaparsanız bulabilirsiniz.

Textboxun bu özelliğini biliyorum. Benim amacım ya textbox öncesi "SAYIN ...... LÜFTEN PC KULLANICI ŞİFRENİZİ YAZINIZ..." (boşluk kısma username gelecek) yazısının çıkması ya da inputbox ile bunu yaptırmak. Textbox öncesi label1 e bu ifadeyi captiona yazdıramadım. yani labele komut işletemedim.
inputbox ile de uzunca bir fonksiyon buldum ama o da 32 bit için geçerli onu da çalıştıramadım.

Nasıl bir dosyada çalıştığınızı görmek lazım. Sonuçta şifre genel olarak en başta sorulan bir özellik.
Örnek bir dosya ekleyin bakalım.

Merhaba,

Tag'da ki kodu kullanabilirsiniz.

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
Label1.Caption = "SAYIN " & UCase(Application.UserName) & " LÜTFEN PC KULLANICI ŞİFRENİZİ GİRİNİZ."
End Sub

Teşekkür ederim.

Geri