• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İnputbox İptal

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahmedummu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A

ahmedummu

Misafir
Merhaba arkadaşlar.

Aşağıdaki kodlar ile yazdırma işlemi yapılıyor fakat, İnputbox iptal tuşuna basıldığında o sayfa için yazdırma işlemini yapmasın. Biraz uğraştım ama yapamadım.

Kod:
If ComboBox1.Value = "ÜCRETLİ" Then
If CheckBox1.Value = True Then
sayi = InputBox("ÜCRETLİ PUANTAJI Yazdırılacak. Kopya sayısını giriniz :", "Kopya sayısı", 2)
Sheets("ÇİZELGE").PrintOut copies:=sayi
CheckBox1.Value = False
End If

If CheckBox2.Value = True Then
sayi = InputBox("ÜCRETLİ BORDROSU Yazdırılacak. Kopya sayısını giriniz :", "Kopya sayısı", 2)
Sheets("ÜBORD").PrintOut copies:=sayi
CheckBox2.Value = False
End If

If CheckBox3.Value = True Then
sayi = InputBox("ÜCRETLİ BANKA LİSTESİ Yazdırılacak. Kopya sayısını giriniz :", "Kopya sayısı", 2)
Sheets("ÜBL").PrintOut copies:=sayi
CheckBox3.Value = False
End If

If CheckBox4.Value = True Then
sayi = InputBox("ÜCRETLİ ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ BORDROSU Yazdırılacak. Kopya sayısını giriniz :", "Kopya sayısı", 2)
Sheets("AGİ").PrintOut copies:=sayi
CheckBox4.Value = False
End If

If CheckBox5.Value = True Then
sayi = InputBox("ÜCRETLİ ÖDEME EMRİ BELGESİ Yazdırılacak. Kopya sayısını giriniz :", "Kopya sayısı", 2)
Sheets("ÜÖEB").PrintOut copies:=sayi
CheckBox5.Value = False
End If
Else

If ComboBox1.Value = "EMEKLİ ÜCRETLİ" Then
sayi = InputBox("EMEKLİ ÜCRETLİ PUANTAJI Yazdırılacak. Kopya sayısını giriniz :", "Kopya sayısı", 2)
Sheets("EÇİZELGE").PrintOut copies:=sayi
CheckBox1.Value = False
End If

Moderatör tarafında düzenlendi:
sayi = InputBox("ÜCRETLİ BORDROSU Yazdırılacak. Kopya sayısını giriniz :", "Kopya sayısı", 2)
buloğundan önce
cevap = MsgBox("ÜCRETLİ BORDROSU Yazdırılacak. " & vbCrLf & "Yazdırmak için ""EVET"" " & vbCrLf & "İptal İçin ""HAYIR"" Düğmesine tıklayınız", vbYesNo, Application.UserName)

şeklinde ifade ekleyebilirsiniz.
Örnek dosyanızı eklerseniz bizi form elemanları ekleme, sayfayı koda göre isimlendirme gibi işlemlerden kurtarmış olursunuz. Direkt koda odaklanmış oluruz ve çözüm daha hızlı olur.
(Kendi adıma söyleyeyim, bazen direkt kod ile sorulan soruları, bu eklemeleri yapmamak için bakmıyorum.)

Merhaba sayın askm.

Örnek dosyayı gönderiyorum. Kodlar Userform14 te bulunan Yazdır isimli commandbuttonda

Ekli dosyalar

SAyın askm gönderdiğiniz kodu, dediğiniz yere yazdım. Hayr dediğimde İnputbox yine geliyor ve oradan da iptali seçtiğimde hata veriyor. Eğer inputbox satırını silersem de inputbox değerini atadığımız değişken yazdırılacak kopya sayısı o zaman da kopya sayısını 0 olarak görüyor.

Şu an çalışıyor ama bazen yazılmayacak bir sayfanın çeltiğini (checkbox) işaretleyebiliniyor. Veya Ok yerine yanlışlıkla iptale tıklanabiliyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir tanesini ben yazıyorum.Diğerlerini uyarlarsınız.
Kod:
sayi = InputBox("ÜCRETLİ PUANTAJI Yazdırılacak. Kopya sayısını giriniz :", "Kopya sayısı", 2)
If sayi <> "" Then
    Sheets("ÇİZELGE").Printreview 'Out copies:=sayi
    CheckBox1.Value = False
End If
End If

Rica ederim. Kolay gelsin.

Geri