• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Inputbox da ki değer ile e-toplam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
ms office 2010
Ekteki dosyada a sütununda ki değerlerin içinde input boxa yazdığımı msgbox ile vermesini sağlıyorum ama oldukça uzun bir kod oldu.kesinlikle daha kısa bir kodu var ama uygulamada sanırım hata yapıyorum göz atarsanız ekteki dosyada ne dediğim daha rahat anlaşılacaktır.Bi de becerip dosyayı eklersem :(
invalid file uyarısının sebebi nedir?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ekteki dosyada a sütununda ki değerlerin içinde input boxa yazdığımı msgbox ile vermesini sağlıyorum ama oldukça uzun bir kod oldu.kesinlikle daha kısa bir kodu var ama uygulamada sanırım hata yapıyorum göz atarsanız ekteki dosyada ne dediğim daha rahat anlaşılacaktır.Bi de becerip dosyayı eklersem :(
invalid file uyarısının sebebi nedir?

dosya Boyutu ekleme kısmındaki kotaları aşıyo olabilir. rar veya zip ile skıştırık oyle deneyin.

sanırım dosyam makro içerebilen excel çalışma dosyası vs gibi uzantılı bir ad içerdiği için dosya aslında ufak ! neyse ekladima ama sonunda burda da makrolarım etkin değil ben hep arayıp bulduğum için bi şekilde dosya vs eklemek zorunda kalmıyordum hiç. şöyle deniyorum

ekteki dosya anlaşılacağı üzere sadece deneme amaçlı a sütununda ki isimlerin karşısındaki rakamaların e toplamını almak istiyorum inputbox ile ismi sorup sorduğum isme ait e toplama işlemini
Kod:
Sub alper()

f = InputBox("adınız", "ad girin")

If f = Range("a1") Then

sonuc = Format(Evaluate("SUMIF(a:a,a,b:b)"))

MsgBox sonuc

ElseIf f = Range("a2") Then

sonuc = Format(Evaluate("SUMIF(a:a,a,b:b)"))
MsgBox sonuc

ElseIf f = Range("a3") Then

sonuc = Format(Evaluate("SUMIF(a:a,a3,b:b)"))

MsgBox sonuc
ElseIf f = Range("a4") Then

sonuc = Format(Evaluate("SUMIF(a:a,a4,b:b)"))

MsgBox sonuc
ElseIf f = Range("a5") Then

sonuc = Format(Evaluate("SUMIF(a:a,a5,b:b)"))

MsgBox sonuc
ElseIf f = Range("a6") Then

sonuc = Format(Evaluate("SUMIF(a:a,a6,b:b)"))

MsgBox sonuc
ElseIf f = Range("a7") Then

sonuc = Format(Evaluate("SUMIF(a:a,a7,b:b)"))

MsgBox sonuc
ElseIf f = Range("a8") Then

sonuc = Format(Evaluate("SUMIF(a:a,a8,b:b)"))

MsgBox sonuc
ElseIf f = Range("a9") Then

sonuc = Format(Evaluate("SUMIF(a:a,a9,b:b)"))

MsgBox sonuc

Else

MsgBox ("hata")

End If
End Sub
şeklinde bir kod ile başardım ama saçma oldu

Son düzenleme:
nedir dosyayı ekleyemdiğim için mi yoksa çok basit olduğundan mı kimse de bir hareket yok

nedir dosyayı ekleyemdiğim için mi yoksa çok basit olduğundan mı kimse de bir hareket yok

ekteki kod denermisiniz

Kod:
Sub alper()

f = InputBox("adınız", "ad girin")
If WorksheetFunction.CountIf(Range("A:A"), f) > 0 Then
sonuc = WorksheetFunction.SumIf(Range("A:A"), f, Range("B:B"))
MsgBox sonuc
Else
MsgBox ("hata")
End If
End Sub

kesinlikle...
buradan da anlaşılacağı üzere daha çoook fırın ekmek yemem lazım en azından bana lazım olanı kullanabilene kadar.
peki hocam burada şartlı yapmam mümkün mü durun yada sormadan önce ben biraz çalışayım temel de amaç belirli bir tarih aralığında kalan ve belirli bir isme ait olanı tek düğme ile toplamak yada listelemek .

çok teşekkür ediyorum bu kesinlikle yapmaya çalıştığım şey idi.Elinize ve bilginize sağlık.

peki üstadlar dan bir yardım daha istesem.
yukarıdaki formül ile sadece belirttiğim isme e-toplama işlemi yapabiliyorum bir de tarih koşulu eklemeye çalıştım ancak yeterince çok fırın ekmek yemediğimden saçmaladım tabiki de c:c de yada D:D de tarihler işlenmiş olsa ve Inputbox da isme ait değerleri belirli bir tarih aralığında olanları toplamak istesem-ki bumu fonksiyonlar ile yapıyorum ancak amacım buttono tıkladığımda bu sonucu almak-kullanmam gereken kod nedir yada mantık ne olmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri