• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ingilizce kelime öğrenme programı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan peleryn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Zaten boyumu iyice aşan kısmı OptionButtonlar ve sayfada 4 ayrı veri grubunun bulunması.Bu yüzden 2514 kelime az olsa da ;) razı oldum sadece o kadar kelime üzerinden bir çözüm ürettim.

jestiniz için teşekkür ederim ufak bir değişiklikle ben de takdiri excel web tr deki arkadaşlara bırakalım diyorum;)

Sub Auto_Open()
soru = MsgBox("Tanrı peleryn'i korusun diyorsanız EVET'e mustafaine'yi korusun diyorsanız HAYIR'a basın..!", Buttons:=vbQuestion + vbYesNo)
If soru = vbYes Then
msgbox "God Bless peleryn"
Else
msgbox"God Bless mustafaine"
End If
End Sub

Anket acma yetkim var sanirim istersen oyle yapalim :) yalniz ben taktim option butonlara vaktim olsun dosyayi o sekilde duzenleyip gondericem.. Ben oyumu evet olarak kullaniyorum saygilar..

Biraz acele edin mustafaine 2514'lük dosyanın yarısını ezberledim bile;)

O zaman anketi filan boşverin de en azından şöye yapalım;

Sub Auto_Open()
msgbox "god bless peleryn"
msgbox "katkılarından dolayı mustafaine'ye teşekkür ederiz..Peleryn Yapım:)"
End Sub

Bilinen kelime kabul et macrosu takilmistir sayin peleryn :D o yuzden yetmedi 2000 kelieme size :)

süper elinize sağlık paylaşımınız için teşekkürler

Hadi yaa o zaman daha yararsiz bisey olmus hahahah :D

Şeyy ben kem kümmm ne desem bilemedim şimdi:)

Bana dostluğun makrosunu yazabilir misin mustafaine
On Error Resume Next olmadan ama
korumalı sayfalardan,kapalı dosyalardan verileri alan değil
Sürekli kalbindeki isim listesinin son boş satırına adımı yazan bir makro yazabilir misin mustafaine

NOT:OptionButton olmasa da olur;)

Peleryn yazi cok detayli bakinca cok anlamli bir kiz bu laflara kanabilirdi, ama seni asil kandiricak sey sozler degildir umuyordum o yuzden begenicegin bir kelime islemcinin v.23654654513 versiyonunu ekliyorum :)

Hayatimizi seceneklerimiz belirliyorsa option buton olmadan olmaz ;D

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sn mustafaine iki kelamınla içimdeki şairi öldürdün ama olsun başka seçenekler sunarak yaptın en azından sağolasın:)

Gördüğüm kadarıyla harika olmuş ama binlerce kelime olduğundan sanırım işleyişte aksaklık olup olmayacağını zaman gösterecek.Burada kafasına birşeyi taktımı sonunu getirmeden rahatlamayan insanlarla birlikte olmak pek güzel..Benim açımdan çok faydalı,işlevsel bir dosya haline geldi ellerine sağlık..Bundan sonra ilişkimize mesafe koyabiliriz sanırım dosyanın işi bitmiş gibi görünüyor;)

Sn yöneticiler;

Birinci mesajımdaki dosyayı kaldırıp sn mustafaine'nin 29 nolu mesajındaki dosyayı önermek istedim ama mesajda düzeltme yapamadığımı farkettim.Bu konuda daha iyi hazırlanmış bir dosya varken arama yapanların ilk mesajdan dosyaya ya da adresine ulaşabilmeleri sağlanırsa daha doğru olacağını düşündüm.Sizler için de uygun ve gerekli görülürse bu tarz bir değişiklik benim için uygundur.

Bilgilerinize arz ederim;)

dereyi gectik diyosun ama bi kac fikrim daha var dosya hakkinda, ama oncelikle ilk sayfadaki level rangelerine ekleyip cikardigimizda sorun olmayacaktir sadece ad tanimlarina dikkat etmek gerek..

Fikir demisken bilinen kelime atamak bolumu suan yanlis bence cunku yanlis duyup bilenen kelime olarak atayabiliriz su sekilde olabilir belki yeni bir form acilip ordan bir text boxa yazmamizi isteyip bilip bilmedigimizi check edebilir.. ayrica daha sonraki evrelerde bilinen kelimeleri tekrar sor gibisinde sadece bildigimiz kelimeleri sormasini saglayabiliriz ve bilemediklerimizi tekrardan 0 atayabiliriz..

dereyi gectik diyosun ama bi kac fikrim daha var dosya hakkinda, ama oncelikle ilk sayfadaki level rangelerine ekleyip cikardigimizda sorun olmayacaktir sadece ad tanimlarina dikkat etmek gerek..

Fikir demisken bilinen kelime atamak bolumu suan yanlis bence cunku yanlis duyup bilenen kelime olarak atayabiliriz su sekilde olabilir belki yeni bir form acilip ordan bir text boxa yazmamizi isteyip bilip bilmedigimizi check edebilir.. ayrica daha sonraki evrelerde bilinen kelimeleri tekrar sor gibisinde sadece bildigimiz kelimeleri sormasini saglayabiliriz ve bilemediklerimizi tekrardan 0 atayabiliriz..

Merhaba;

Ben fazla oynamak istemedim çünkü excel'in kolaylıklarıyla hazırlamak kolay olsa da binlerce kelimenin çalışılması çok uzun bir zaman alacaktır.Dosyaya işlevsellik kazandırsa da açılacak yeni bir userform vs.nin zamanla bunaltıcı olma ihtimali var diye düşündüm.Bu yüzden kendi adıma bir kelimenin bilinen olarak işaretlenip işaretlenmemesini kendi insiyatifime bıraktım.

Bildiğimiz kelimelerin tekrar kontrol edilmesi için biraz daha sürat gerektiğini düşünerek şöyle bir yol düşünmüştüm.Bir form ya da bri başka sayfa üzerinde 2 listbox olacak biri boş diğeri bilinen olarak işaretlenen kelimeler ve karşılıkları ile dolu.Hızla görsel olarak kontrolümüzü yaparken bildiğimizden şüphe duyduğumuz kelimeleri klikleyerek diğer listbox'a aktarıp önce orada bir tekrardan görebiliriz daha sonra hazırladığımız listeyi bir buton yardımı ile yine sayfa1 deki yerlerinde bu kez çalışılacaklar olarak işaretleyebiliriz.

Neyse laf çok ama malesef işlerin yoğunluğundan pek vakit yok.

Özetle işaretleme konusunda kendi adıma bir kontrole gerek duymuyorum ama bilinenlerin tekrar gözden geçirilmesi ile ilgili dosyanın geliştirilmesi gerektiği konusunda tamamıyle hemfikirim:)

Merhaba, aklima biseyler gelir yahut dosyayi guncellersem sizinle paylasirim, sonucta dosya sizin isteginiz uzere yapilmakta neye ihtiyaciniz varsa o sekilde duzenlenir, kolay gelsin..

Merhaba, aklima biseyler gelir yahut dosyayi guncellersem sizinle paylasirim, sonucta dosya sizin isteginiz uzere yapilmakta neye ihtiyaciniz varsa o sekilde duzenlenir, kolay gelsin..

İlginiz için teşekkür ederim mustafaine.Bu tarz dosyalara zaten kişilere değil siteye ait dosyalar olarak bakıyorum ben.Sitenin sağladığı destek olmasa bir çoğumuz şu an yaptığımız şeylerin birçoğunu yapıyor olamazdık diye düşünüyorum.Bu açıdan herhangi bir değişiklik düşünürseniz rahatlıkla kendi dosyanız gibi düşünün sevinerek zevkle indiririm.Tüm ilginiz için tekrar teşekkür ederim.

merhaba, çalışan dosyanın son halini eklyebilir misiniz.
bilinen kelimeleri ekleyip 1 üst aşamaya geçemiyorum

Ust Asamaya gecemiyorum derken, asama degistirmek icin kapatmaniz gerekiyor..

dosyayı inceledim tşk ederim fakat , soru gelmiyor ekranda. ne yazılacak ! kontrol edermisiniz.
örnek 1 dk çalışacağımızı belirityoruz. ama hangi soruya ne karşılık yazılacak soru kısmı bende gelmiyor.

Soru gelmeyecek zaten bilgisayarinizdan bir teleffuz duyacaksiniz ve duydugunuz telaffuzu yazmaya calisacaksiniz; anlamini bilmiyorsaniz buyuk ihtimal yazamazsiniz bu nedenle hem telaffuzunu ogrenip hem yazimini pekistiriyorsunuz, olmadi show butonunu kullanarak bir sonraki kelimeye gecebilirsiniz yahut kelimeyi biliyorsaniz bilinen kelimelere ekleyerek atlayabilirsiniz..

Geri