• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ingilizce kelime öğrenme programı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan peleryn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Herkese Merhabalar;

excel.web.tr ile tanışana kadar excel bilgim sadece birkaç formülden ibaretti.Hocalarımızla karşılaştırmak mümkün değil ama kendimi kendimle ölçünce o ilk günle bugünüm arasında dağlar kadar fark var.

Bunda hocalarımızın ve paylaşmayı seven tüm diğer arkadaşlarımın payları tartışılmaz derecede büyük.Herkese tekrar çok teşekkür ediyorum.

Birçok yönüyle çok amatörce olsa da sizlerin de işinize yarayabileceğini düşündüğümden üzerinde çalıştığım ufak bir programcığı paylaşmak istiyorum.

Veri tabanında-iddiaya göre-öğrendiğinizde normal yazılı ingilizce metinlerin %85'ini anlayabilmenizi sağlayacak 2514 kelime ve karşılıkları..

Bu kelimelere ek olarak yine iddia edildiğine göre eğer bunları da öğrenirseniz ingilizce metinlerin %95'ini anlamanızı kolaylaştıracak 1127 kelime ve karşılıkları..

Toplamda 12284 ingilizce kelime ve okunuşları ile beraber karşılıkları..

Ve bunlara ek olarak 1993 adet ingilizce pratiğinizi geliştirmek üzere düzenlenmiş cümle bulunmaktadır.

Programda ;

"BİLİNEN KELİME/CÜMLE OLARAK İŞARETLE" butonuna bastığınızda bildiğiniz kelimelerin bir daha sorulmamasını sağlamakla beraber kaç ingilizce kelime bildiğinizi de zaman içinde saptama şansınız olacaktır.

BAŞLa butonuna bastıktan sonra size karşılığı ve sesi verilen ingilizce kelimeyi F10 hücresinde bulunan yıldızlı alana girmeniz gerekiyor.

Umarım beğenir ve hatta gelişmesine yardımcı olursunuz..Tüm excel.web.tr ailesine sevgilerle:)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Paylaşımın arkasına hemen hocalarıma bir soru ekliyorum..Acaba dosyada F10 hücresine verinin daha hızlı atanmasını nasıl sağlayabiliriz?

Yama gibi bilgilerle ben bu şekilde yapabildim ama çok daha akıcı bir şekle sokulabileceğini biliyorum.Yardımcı olan olursa sevinirim.

Bende surekli hata veriyor nedeni nedir, aslinda cok begendim iyi gorunuyor belki gelistirilmesi icinde calisabiliriz..

degistir sub`inda a`yi integer atamak gerek yoksa hata veriyor onun disinda dongu surekli calisiyor ve cok kasip hata veriyor sanirim excel, herkeste oylemi acaba?

Bende random ortalama 10 sn kadar çalışıp yeni bir değer atıyor.Yani hiç hata vermedi ama bekleme süresi ile ilgili sıkıntılıyım..

a değerini düşündüğünüz gibi integer olarak tanımladım ama malesef değişen birşey olmadı..

Geliştirilmeye değer gören bir hocamız çıkar da düzenlemeler yaparsa kendi adıma çok mutlu olurum..

Son düzenleme:
Ben hata kaynagini anlasam biseyler yapmaya calisicam yalniz, surekli duzgun calismiyor bence fikir belirten baska kimsede yok aksamdan beri ilginc..

Ben de bir fikir bekliyorum ama malesef ciddi bir sessizlik hakim.İlginiz için teşekkür ederim sn. mustafaine..

Worksheet_change kodları ile degistir sub'ı arasındaki bir ilişkiden kaynaklanıyor sanırım ama ne olduğunu anlayamadım..

degistir sub'ını aşağıdaki şekilde değiştirirseniz hızlı bir şekilde çalışıyor..
Fakat bu durumda bilinen kelimelerin işaretlenmesi ve ayıklanması için bir yol bulmak gerekiyor.Belki bu haliyle destek olabilirsiniz sn mustafaine;)

Sub degistir()
Randomize Timer
a = Round(Int([a2] - ([a1] + 1)) * Rnd + [a1])
[f10] = Sheets("Sayfa1").Cells(a, 2).Value
[f2] = Sheets("Sayfa1").Cells(a, 3).Value
End Sub

Evet suan gayet iyi calisiyor ogleden sonra dosya uzerinde bende calisabilirim, sanirim eline saglik..

Sayın peleryn,

Faydalı bir çalışma hazırlamışsınız. Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Birkaç öneri;

F13 hücresindeki veriyi silince kod hata veriyor.

Yıldız için yazılmış kodların başın,

If [F13] = "" Then Exit Sub

yazarsanız bu sorundan kurtulursunuz.

Ayrıca değiştir kodlarınada

Application.EnableEvents = False

kodlarınız

Application.EnableEvents = True

ilavesini yaparsanız hem ekran görüntüsünden kurtulursunuz hemde çalışma bir nebze olsun hızlanır.

Birde F10 hücresindeki veriyi saklarsanız kopya çekmeyi önlemiş olursunuz.

.

Ömer Hocam öneri ve beğeniniz için teşekkür ederim.Önerilerinizi dosyaya uyguladım ancak
'ı worksheet_change kodlarının başına eklediğimde kelime değiştiği zaman *** kodlamasını yapmıyor.

Bir de F10 daki hücreyi saklamadım çünkü microsoft sam'in telaffuzu bazen anlaşılmaz oluyor ve bir kelimeye takılma olasılığı var bu yüzden.F10'un üzerine basılı tutulduğunda formül çubuğundan kelimenin görülebilmesi için öyle bıraktım.

Tekrar teşekkür ediyorum.

If Target <> "" And Target.Address = "$F$10" Then

satırından önce yazmanız gerekir.

If Target <> "" And Target.Address = "$F$10" Then

şeklinde..

.

Hocam pardon If [F13] = "" Then Exit Sub satırı değil degistir koduna önerdiğiniz kodlar bu duruma neden oluyormuş..

Durum hala geçerli hocam kodlar dediğiniz şekilde yerleştirildi.Bir iki ufak şeyi hallettikten sonra 1.mesajdaki dosyayı güncelleyeceğim.Şu haliyle degistir modülüne önerdiğiniz kodları kullanmamış durumdayım.

a3 hucresini fonksiyonla yapmak bi problem yaratmaz bence o yuzden oraya

=MATCH(F10;Sayfa1!B1:B65536;0)

yazarsak BILINEN KELIME/CUMLE OLARAK ISARETLE SORUNU COZULMUS olur..

a3 hucresini fonksiyonla yapmak bi problem yaratmaz bence o yuzden oraya

=MATCH(F10;Sayfa1!B1:B65536;0)

yazarsak BILINEN KELIME/CUMLE OLARAK ISARETLE SORUNU COZULMUS olur..

Sn mustafaine;

İşaretleme sorununu da kodlarla hallettim ancak işaretlenmiş olan kelimelerin atanmamasını sağlayamıyorum.ilginiz için teşekkür ederim.

Dosyayla ilgilenen herkes için dosyanın son hali ektedir.

Ekli dosyalar

Herkese tekrar merhabalar;

Sözde bir paylaşım yaptım ama birçok şeyi eksik çıktı.Biraz daha tamam ve kullanışlı halini bu mesaja ekliyorum.Malesef bilinen kelimelerin işaretlenmesini sağlayabiliyorsam da tekrar sorulmamasını sağlayamıyorum.Bunun dışında kelime çalışmak isteyenler için ingilizce dinleme,yazma ve ezber konusunda verimli bir dosya olacağını sanıyorum.

Yönergeler:

-Başla düğmesine bastığınızda çıkan InputBox'taki veri formatını koruyun.(00:10:00 gibi)
-Özel aralık belirlerken ilk InputBox'a örneğin 1 diğer InputBox'a 100 değerini verirseniz 1-100 satırlar arasındaki değerlerle çalışma yapabilirsiniz.Aralığı bu şekilde kendinize göre belirleyebilirsiniz.

Faydalı olması dileğiyle..

Ekli dosyalar

Bilinen kelimelerin tekrar sorulmamasini saglamak adli bolumu yaptim sanirim goz atarsiniz kolay gelsin..

Ekli dosyalar

Sn mustafaine;

Elinize emeğinize sağlık gayet hoş olmuş.Ben de tümüyle başedemeyip sadece ilk çalışma grubu için bir sistem geliştirmiştim işin içinden çıkamayınca.O dosyayı da ekliyorum.Dosyanızı hemen kullanmaya başlayacağım..Aşağıdaki kodu da dosyanıza eklesem iyi olacak sanırım;)

Sub Auto_Open()
msgbox "God Bless mustafaine"
End Sub
:)

NOT:InputBox'ta düzeltmeyi unutmuşum 00:00:00 şeklindeki şablonu dikkate almadan 5 ya da 10 ya da 15 gibi çalışmak istediğiniz dakikayı direkt yazın.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
wohhhoo woohoooo wohooo :) michael jackson`imsi mesajini okuyanda benim kodlarimla yaptigini sanacak :) sira macrosu cok guzel olmus, gercekten dahiyane olmus ben hic database uzerinde degisiklik yapmayi dusunmedim, yani sayfa 1 de...

sanirim orda uc ayri siralama yapmak gerekicek 3 ayri sort islemi ile option butonlar yeniden eklenip level`li bir kelime islemci olabilir bu calisma..Dosyada simdilik ufak bir degisiklikte ben yapmak isterim ;

Kod:
Sub Auto_Open()
msgbox "God Bless u too Peleryn"
End Sub

Geri