• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Indis ve eğer formülünü kullanarak fiyat getirme

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhabalar,

a sütununda ürün kodları, b sütununda ürün özelliği c sütununda tl fiyatı d sütununda dolar fiyatı e sütununda euro fiyatı yazıyor. c7 hücresinden liste kullanarak para birimini seçiyorum. ben g sütununa ürün kodunu ve h sütununa özelliği girdiğimde eğer c7 hücresinin değeri tl ise c sütunundaki ilgili tl fiyatı gelsin istiyorum. aynı şekilde c7 dolar ise ilgili dolar fiyatı, c7 euro ise e sütunundan ilgili euro fiyatını getirsin istiyorum.

umarım bu sefer bir yardım eden çıkar.Dosya ektedir.

Teşekkürler,

Ekli dosyalar

Merhaba

Ekli dosyada anladığım kadarı ile yardımcı olmaya çalıştım.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Çok teşekkürler "apocalyt", elinize sağlık.ancak bu formüle şunu da ekleyebilir miyiz? g2 veya h2 hücrelerinden biri dolu biri boş ise yok veya yanlış gibi bir şey yazsın, eğer ikisi de boş ise hiçbir şey yazmasın. Bunu da yapabilirseniz çok dua edeceğim size:)

ronın, sizin gönderdiğiniz istediğim cevaba uuygun değil. "apocalyt" in gönderdiğ dosya benim aradığım cevap. teşekkür ederim ilginiz için.

=İNDİS(C2:C5;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI(G2&"@"&H2;A2:A5&"@"&B2:B5&"@"&C2:C5;0))))

yukarıdaki formülü bir tanesini ararken kullandım ben. diğerleri için eğerli bir sorgulama yaptırabilirsin diye düşünüyorum ama bende yeni başlayanlardanım bu kadar yardımcı olabilirim

kolay gelsin

dosyanız ektedir..umarım olmuştur :)

Ekli dosyalar

Geri