• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İNDİS/TOPLA.ÇARPIM/MAK... formülünde hata nerde

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım bir alan içerisinden veri bulma ile ilgili daha önce kullandığım ve sonuçlar aldığım formül gurubunda bu seferde hata alıyorum çok uğraştım hatayı bulamadım foruma sorma gereği duydum
CZ4 hücresinde formül yazılı halde ama cevap 17,324 olması gerekirken formül bu sonucu bulmuyo.

Ekli dosyalar

acaba düşeyde ve yatayda tek koşul koyduğum için mi oldu eski formüllere bakıyorum parantezlere kadar aynı gibi

selam,
sanıyorum sayfada satır ilavesi / eksiltmesi yapılmış. Yapılınca da formüllerde bulunan "+1" değeri buna uygun olarak değiştirilmemiş. Eklediğiniz dosyaya uygun olarak , BBB için revize edilmiş formül;
=İNDİS($D$4:$CN$157;TOPLA.ÇARPIM(MAK(($B$4:$B$157=$CQ4)*(SATIR($D$4:$D$157)-SATIR($D$4)-2)));TOPLA.ÇARPIM(MAK(($D$2:$CN$2=CZ$3)*(SÜTUN($D$2:$CN$2)-SÜTUN($D$2)+1))))
(Not: koyu yazan yerde daha önce "+1" yazıyordu)
Aynı şekilde CCC için de "+1" yazan yere , "-2" yazarsanız formüller çalışacaktır.
Kolay gelsin...

Merhaba,

Veriler ekteki gibi aynı sistemdeyse aşağıdaki formül size yeterli olur.

Kod:
=İNDİS($D$4:$CN$157;KAÇINCI($CQ4;$B$4:$B$157;0)+18;KAÇINCI(CZ$3;$D$2:$CN$2;0))

.

çözümler için teşekkür ederim
ömer hocam indis ile düşeyde ilk veriyi bulup her bir aralıkta 18 satır kaydırılınca istenen değere ulaşılıyo diye satıra 18 eklemiş. anladım hocam ama aynı satır eklenmemişte olabilir (not : kendi çalışmalarımda bu aralığı hep sabitleyen biriyim)

sayın sakmanın açıklamasını tam anlayamadım dizi formülüyle veri çekilirken ilk satır yazıp +1 derdik
yani +1 yazan yere -2 yi anlayamadım

Son düzenleme:
selam,
sizin indis formülünüzün içerisindeki
TOPLA.ÇARPIM(MAK(($B$4:$B$157=$CQ4)*(SATIR($D$4:$D$157)-SATIR($D$4)+1)))
kısmını yalnız çalıştırdığınızda , 22 değerini (yani 22. satırı) verir. Fakat indis formülünüzde alan D4:CN157 olup , 1.satırdan değil de 4. satırdan itibaren tanımlıdır. Bu durumda da aranılan değer 22. satırda değil de 19. satırdadır.
Bu nedenle "+1" kısmı "-2" olarak değiştirilmiştir.
kolay gelsin..

Geri