• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Indis komutu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan incsoft
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office Ev ve İş 2021 - Türkçe
Arkadaşlar vermiş olduğunuz formülle "vardiya hedefi(pembe kısım)" kısmına verileri hedef kısmından otomatik olarak aldırttırdık.çalışmasüre isminde bir kısım ekledim bu kısımdan da o tezgahdaki o tipin çalışma ve üretim adetlerini otomatik olarak sorgulatmak istiyorum.verdiğiniz formülü değiştirerek yapmaya çalıştım ancak bir türlü başaramadım.değer kontrolü yapabilmeniz açısından tabloya formül sonrasında gelmesi gereken değerleri yazdım.bir yere formülünü oluşturursanız gerçekten çok işimi görecek.teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Dosyam ekte'dir.

Ekli dosyalar

sanırım 2 sayfadaki C sutunu vardiyalar

Ama ta olarak yapmak istediğinizi anlayamadım.:frown:

Selamlar,

Aşağıdaki formülleri ugulayınız.

E4 hücresine;
Kod:
=EĞER(D4="";"";İNDİS(KIRP(ÇALIŞMASÜRE!$E$1:$E$3000);KAÇINCI(1;(KIRP(B4)=KIRP(ÇALIŞMASÜRE!$A$1:$A$3000))*(KIRP(D4)=KIRP(ÇALIŞMASÜRE!$B$1:$B$3000));0)))

F4 hücresine;
Kod:
=EĞER(D4="";"";İNDİS(KIRP(ÇALIŞMASÜRE!$D$1:$D$3000);KAÇINCI(1;(KIRP(B4)=KIRP(ÇALIŞMASÜRE!$A$1:$A$3000))*(KIRP(D4)=KIRP(ÇALIŞMASÜRE!$B$1:$B$3000));0)))

Formülleri dizi formüldür. Hücreye yazdıktan sonra hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk etmelisiniz. Aksi halde formüller doğru sonuç üretmez.

Arkadaşlar sayenizde projemin %80'ini çözdüm.Inceledikçe açıklarını gördüğümden yeni soruları sizlere yöneltiyorum.Bu seferki isteğim ise F sütünuna işlenen tiplerin kodlarını ÇALIŞMASÜRE kısmında buldurarak otomatik olarak yazdırmak.Şu konumda tipleri elle giriyorum ve hesaplamasında bir problem yok.G,L,Q sütünlarına #YOK yazmaması içinde koda bir eklenti yapabilirmiyiz?Son olarak da hesaplamalar çok aşırı yavaş yapılmakta bunun sebebi nedendir?

Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Geri