• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

indis formülü macro karşılığı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mbldn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Sayın hocalarım merhaba;
aşağıdaki formülün macro karşılığını bir türlü uyarlayamadım. hep parantez hatası aldım. yardımcı olabilir misiniz?
teşekkürler

Kod:
=İNDİS(DOLAYLI("'sayfa1'!e4:q65536");KAÇINCI($C6;DOLAYLI("'sayfa1'!c4:c65536");0);KAÇINCI($I$2;DOLAYLI("'sayfa1'!e3:q3");0))

Sayın hocalarım merhaba;
aşağıdaki formülün macro karşılığını bir türlü uyarlayamadım. hep parantez hatası aldım. yardımcı olabilir misiniz?
teşekkürler

Kod:
=İNDİS(DOLAYLI("'sayfa1'!e4:q65536");KAÇINCI($C6;DOLAYLI("'sayfa1'!c4:c65536");0);KAÇINCI($I$2;DOLAYLI("'sayfa1'!e3:q3");0))

merhaba
siz zahmet edip dosya eklemiyorsunuz ama olsun
bu makro işinizi görür sanırım
Kod:
Dim a As Long
a = Cells(65536, "C").End(xlUp).Row
For i = 6 To a
Cells(i, "D") = WorksheetFunction.Index(Sheets("Sayfa1").Range("E4:Q65536"), WorksheetFunction.Match(Range("C" & i), _
Sheets("Sayfa1").Range("C4:C65536"), 0), WorksheetFunction.Match(Range("I2"), Sheets("Sayfa1").Range("E3:Q3"), 0))
Next i
MsgBox "Ben Karşılıkları Çıkarttım Umarım Yanlış Olmamıştır :)", vbInformation
End Sub

merhaba
siz zahmet edip dosya eklemiyorsunuz ama olsun
bu makro işinizi görür sanırım
Kod:
Dim a As Long
a = Cells(65536, "C").End(xlUp).Row
For i = 6 To a
Cells(i, "D") = WorksheetFunction.Index(Sheets("Sayfa1").Range("E4:Q65536"), WorksheetFunction.Match(Range("C" & i), _
Sheets("Sayfa1").Range("C4:C65536"), 0), WorksheetFunction.Match(Range("I2"), Sheets("Sayfa1").Range("E3:Q3"), 0))
Next i
MsgBox "Ben Karşılıkları Çıkarttım Umarım Yanlış Olmamıştır :)", vbInformation
End Sub

Sayın İhsan Hocam;
dosyamda yaklaşık 40.000 veri var ve işte olduğum için örnek dosya hazırlamak için zamanım olmadı. yarın tatil olduğunu düşünerek örnek dosya eklemeyi yarına bırakmıştım ama çok sitemkar davrandınız. belki ilk kez dosya eklemeden soru sormuşumdur. kusura bakmayın format dışına çıktığım için. verdiğin kod için teşekkür ederim. henüz vakit olmadığı için deneyemedim. denediğimde bilgi dönüşü yapacağım.
saygılar

Sayın İhsan Hocam;
dosyamda yaklaşık 40.000 veri var ve işte olduğum için örnek dosya hazırlamak için zamanım olmadı. yarın tatil olduğunu düşünerek örnek dosya eklemeyi yarına bırakmıştım ama çok sitemkar davrandınız. belki ilk kez dosya eklemeden soru sormuşumdur. kusura bakmayın format dışına çıktığım için. verdiğin kod için teşekkür ederim. henüz vakit olmadığı için deneyemedim. denediğimde bilgi dönüşü yapacağım.
saygılar

ama ben senin işte olduğunu bilemezdim
bu durumla çok karşılaştığım için sanırım biraz fazla sitem ettim
kusura bakma denedikten sonra bilgi verirsen sevinirim

ama ben senin işte olduğunu bilemezdim
bu durumla çok karşılaştığım için sanırım biraz fazla sitem ettim
kusura bakma denedikten sonra bilgi verirsen sevinirim

İhsan Hocam günaydın;
haftasonu vermiş olduğunuz kodu denedim. harika bir şekilde sonuç verdi.
elinize sağlık teşekkür ederim.
saygılarımla...

Geri