• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İndis formul hk

Excel Vers. ve Dili
office 2016
merhaba beyler bayanlar

ekte sarı hücredeki indis formülü 0 vermesi gerekirken üsteki rakamın 2 katını alıyor. formülde nasıl bir eksiklik var yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

BM sütunundaki formülde yer alan;
İNDİS($O$7:$BI$140 ;
kısmını $O$9:$BI$140 olarak düzelterek deneyin.

Sayın turist

dediğinizi yaptım lakin istediğim sonucu alamadım.
ocak ayı üretimlerini hep 1000 ad olarak girdim. tüm sutunlar aynı değeri vermesi gerekirken farklı değerler geliyor.

Ekli dosyalar

Bütün sütunlarda formül içindeki
$O$7:$BI$140 yazılış şeklini
$O$9:$BI$140 olarak değiştirmeniz gerekir.

Aynı şekilde formül içindeki
$B$7:$B$140 şeklinin de
$B$9:$B$140 olarak düzeltilmesi gerekir.
Formüle göre sarı renkli alan değerleri aynı olmaması gerekiyor.
Formüle göre , fomülün sonundaki *($C9*$D9*$E9/1000) kısmı Ürünlerin ölçülerinin çarpımını Üretimde bulunan değerle (yani 1.000) çarpıyor.Her ürünün ölçüsü farklı olduğu için Sarı renkli yerdeki değerler de farklı oluyor.

Son düzenleme:
teşekkürler turist bey
valla akıl kalmadı bende formüle ek olarak ölçü birimlerini eklemiştim. doğru diyorsunuz.
insan çok basit şeyleri göremiyor bazen.
iyi çalışmalar dilerim.

bir sorun daha

güncel ekteki tabloda O93 hücresindeki değer sıfır gelmesi gerekirken değer geliyor. indis formülünü kontrol edebilir misiniz?

Ekli dosyalar

93. satırda aranan değer "PELİKİM UF 62 E2".
"üretim bütçesi detay" sayfasında B14 hücresine bakın.Hücrede bu ismi görürsünüz.Dolayısıyla formül bu değeri bulunca "O" sütunundaki 2.352 sayısını getiriyor.

"PELİKİM UF 62 E2" veri değeri "üretim bütçesi detay" sayfasında birçok yerde bulunuyor. İNDİS formülü ilk bulduğu değeri yazacaktır.

Oysa aranan "KİMYASAL GURUBU" içindeki "PELİKİM UF 62 E2".

Buna benzer durumlar var ise; formül yapısının bu özelliğe göre yeniden düzenlenmesi gerekir.

teşekkür ederim turist üstat

Geri