DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Merhabalar arkadaşlar. Ekteki dosyama ilişkin sorum şu şekilde;
Akdeniz Bölgesine ait maksimum satış miktarı hangi ürüne aittir ? bunu formülize edemedim. Yardımlarınızı bekliyorum . Saygılar.
=İNDİS($B$2:$B$18;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI("Akdeniz"&D2;$A$2:$A$18&$C$2:$C$18;0));1)
Sayın İhsan Tank. Teşekkür ederim.
Sitede İndis ve Kaçıncı fonksiyonlarını detaylı şekilde öğrenebileceğim kaynaklara göz atacağım. İlginiz için teşekkürler.
fonksiyonu hata vermesine rağmenKAÇINCI("Akdeniz"&D2;$A$2:$A$18&$C$2:$C$18;0)
TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI("Akdeniz"&D2;$A$2:$A$18&$C$2:$C$18;0))
Hocam şunu anlamadım:
fonksiyonu hata vermesine rağmen
fonksiyonu hata vermiyor. Rica etsem bana özetle anlatabilir misiniz formüllerin parça parça işleyişini ?
=İNDİS($B$2:$B$18;KAÇINCI("Akdeniz"&D2;$A$2:$A$18&$C$2:$C$18;0);1)
Teşekkür ederim. Peki ne zaman köşeli ayraç koyup ne zaman koymacağımıza nasıl karar veriyoruz yani bir indis fonksiyonunda köşeli ayraç koymazken diğerinde koymamız gerekiyor, bir formülün dizi formülü olup olmadığını nasıl ayırt edebiliriz ?
Teşekkür ederim. Peki ne zaman köşeli ayraç koyup ne zaman koymacağımıza nasıl karar veriyoruz yani bir indis fonksiyonunda köşeli ayraç koymazken diğerinde koymamız gerekiyor, bir formülün dizi formülü olup olmadığını nasıl ayırt edebiliriz ?
Merhabalar tekrar, aynı çözümü Ara formülü ile yapmaya calıstım ancak bambaska bir cevap cıktı, Ara fonksiyonu ile yapılamaz mıydı ya da neyi yanlıs yapmısımıdır Sayın İhsan Tank ? Dosya ektedir.