• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İNDİS Fonksiyonu hesaplama süresini uzatırmı

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar Merhaba

Bir formül yaptım ama hesaplama çok uzun sürüyor. Hızlandırmak için önerileriniz olabilir mi?

Programın amacı veri girişine girdiğiniz operasyonlara ve sipariş numarasına göre sipariş listesindeki operasyonlara "x" atıyor yada üretilen adeti yazıyor.

İki dosya var ayrıntılı formül ilk yaptığım verileri önce üretim takibi sayfasına getirip sonra işlem yapıyordum.

Formül sayısını azaltmak için tek bir hücreye birleştirip denedim ama değişen bir şey olmadı yine yavaş

Ekli dosyalar

Benim bilgisayar biraz yavaş pentium 4 cpu 2.8 Ghz 2.49 GB RAM

o yüzden veri girişinde 1 hücreye veri giriyorum hesaplaması 1 dk sürüyor.

Core2Quad Q6600 2gb ram olan bilgisayardada 13 sn falan sürüyor ama

ben 1 hücreye veri girince oluyor bu 1 aylık veri giriş yapıldığında daha uzun süreceğinden korkuyorum

veri sayfası diğer sayfalarla bağlantılı doğrulama fonksiyonuyla diğer listelrden hatta sipariş bilgilerini formüllerin olduğu yerden alıyor

veri sayfası diğer sayfalarla bağlantılı doğrulama fonksiyonuyla diğer listelrden hatta sipariş bilgilerini formüllerin olduğu yerden alıyor

Dosyanızdan ne yapmak istediğinizi tam olarak anlayamadım :(

İsim listesi
Firma Listesi
Operasyon listesi

bunlar ad tanımlama için kullanılmış..

Veri Girişi sayfasına verileri sipariş listesi sayfasından alıyor demişsiniz. Ben formullere bakınca sipariş listesi veri sayfasından bilgi alıyor gibi.

İsterseniz yapmak istediklerinizi detaylı anlatırsanız dosyayı baştan duzenlemeye gidelim.

Merhaba,

Sürekli hesaplama yapılması zorunlu değilse, yani bir hücreye veriyi girdiğinizde hemen sonucun değişmesi çok zorunlu değilse hesaplama yöntemini manuele ayarlamanız size çok hız kazandıracaktır.

Sonucu görmek istediğinizde F9 tuşuna basmanız yeterli olacaktır. En azından son adımda 1 dakika beklersiniz.

ARAÇLAR-SEÇENEKLER-HESAPLAMA-EL İLE seçeneği ile bu ayarı yapabilirsiniz.

Dosyanızdan ne yapmak istediğinizi tam olarak anlayamadım :(

İsim listesi
Firma Listesi
Operasyon listesi

bunlar ad tanımlama için kullanılmış..

Veri Girişi sayfasına verileri sipariş listesi sayfasından alıyor demişsiniz. Ben formullere bakınca sipariş listesi veri sayfasından bilgi alıyor gibi.

İsterseniz yapmak istediklerinizi detaylı anlatırsanız dosyayı baştan duzenlemeye gidelim.

Hüseyin bey

Aslında program çalışıyor. Ben operasyonları değiştirdim.

Yapmak istediğim şudur:
Veri giriş kitabında "yapılan İş" ve "yapılan Adet" e girilen bilgileri dikkate alarak sipariş listesinde eğer sipariş miktarı kadar yapıldıysa "X" atayacak sipariş miktarından az ise ne kadar üretildiyse onu yazacak. Siparişten fazla yapılan miktar girilirse "HATA" yazmalı.

Ben bunları yaptırabiliyorum şuan ama epey yavaş yapıyor. Veri giriş hesaplama satır aralığı 30.000 girmiştim ben 3000 e düşürünce epey bir fark etti ama benim bilgisayarda hesaplama yapıyor hala

Ben 1 satır için bir örnek veri girişi yaptım. 30 adet sipariş için 1 den 32 ye kadar davranışları görebilirsiniz. yapılan işleri 30 ad olarak revize ederseniz hepsine "X" atacaktır.

Ekli dosyalar

Slm .

Dosyanızın sonuna pvt table ekledim ornek olması içinde alt kısım büküm kısmına formulu yazdım işlemi bu şekilde yaparsanız dosyanız daha hızlı çalışacaktır.

Ekli dosyalar

Slm .

Dosyanızın sonuna pvt table ekledim ornek olması içinde alt kısım büküm kısmına formulu yazdım işlemi bu şekilde yaparsanız dosyanız daha hızlı çalışacaktır.

Sipariş Listesindeki forma yazdırmalıyız bilgileri siparişin hangi aşamada olduğunu oradan takip ediyoruz.

Sipariş Listesindeki forma yazdırmalıyız bilgileri siparişin hangi aşamada olduğunu oradan takip ediyoruz.

Pvt tabel zaten ek sayfa olarak ekledim ve oradan sipariş sayfasına formulle bilgileri alıyorum..

ornek olması için 2 tane formul yazdım onları diğer satırlara uygularsanız sipariş sayfasından takip edebilirsiniz burdaki amaç satırlardan veri çekmek dosyaları yavaşlatır fakat pvot tabel uzerinden alıcağınız bilgiler pvt tabel guncellemesi el ile yapılacağı için veri girişi esnasında herhanbir yavaşlama olmaz ve veriler daha hızlı sipariş sayfasına gider.

hımm anladım mantıklı teşekkürler yardımlarınız için Hızlı bilgisayarlarda fazla sorun yaratmıyor ama benim işyerinde ki bilgisayar çok yavaş epey bekletiyor sorunu Korhan Bey in söylediği gibi çözdüm şimdilik otomatik hesaplamayı manuel yapıyorum save yapınca hesaplama yapıyor ama sisinki daha pratik vakit bulunca deneyeceğim

Geri