• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İndis, Düşeyara, Kaçıncı Fonksiyonlarıyla Beceremedim. Yardım Lütfen!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Lemuria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba;

A sütununda ürün isimleri ve B sütununda da üretim istasyonları mevcut. C sütununda ise kapasite değerleri.

E2 hücresinde A sütununda olan ürün isimlerinden biri olduğunda, F2 hücresine bu ürüne ait "ebatlama" istasyonunun ait kapasite bilgisinin otomatik geçmesini istiyorum. ebatlama ünitesini herhangi bir hücreden değil de metin olarak "ebatlama" şeklinde belirtmek istiyorum.

Önerme şu şekilde olacak ama nasıl formüle dökeceğimi bulamadım bir türlü: "F2 hücresine E2 hücresindeki ile A sütununda eşleşen ürünlerden B sütununda "ebatlama" yazanının C sütunundaki değerinin getirilmesi"

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Merhaba.

Örnek belgenizi burası veya burası gibi bir dosya paylaşım sitesine yükledikten sonra,
oradan alacağınız erişim bağlantı adresini burada paylaşırsanız daha kolay çözüme ulaşırsınız.
.

Merhaba,
Birden fazla okumama rağmen bir şey anlamadım ama bir deneyiniz.

• A2:A4 aralığına ürün isimleri,
  • B2:B4 aralığına ebatlama,
  • C2:C4 aralığına sayı,
  • E2 hücresine arayacağınız ürün adı,
girişlerini yaparak deneyiniz.

Kod:
=DÜŞEYARA(3^38;EĞER((A2:A4=E2)*(B2:B4="ebatlama");C2:C4);1)
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Not: Ömer Bey'in mesajını sonradan gördüm.
Sorunuzu doğru anladıysam C sütunundaki sayılar 3^38 işlemininden küçük olması gerekmektedir.

Hay marja!

Son düzenleme:
örnek şablon

@bzace verdiğiniz formülde bir hata var sanırım. Başka başka değerler getiriyor.
@omer.baran Bey, linki paylaştım, yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler..

Merhaba kolay gelsin.

Bence sizin istediğiniz formül aşağıda yazdığıma denk geliyor. Ancak bzace'nin vermiş olduğu da doğru bir formül. CTRL+SHIFT+ENTER yapmadınız bence formülün sonunda.

Kod:
=EĞER(DÜŞEYARA(E2;$A$2:$B$4;2;0)="EBATLAMA";DÜŞEYARA(E2;$A$2:$C$4;3;0);"")

Teşekkürler Fatih Bey.

CTRL+SHIFT+ENTER yapmamışım o formülde de. Sizin formülünüz de tam istediğim gibi. Aklınıza sağlık..

Sayın bzace'nin formülünde sorun yok ki, sadece formül metnini formül çubuğuna yapıştırdıktan sonra
(satır numaralarını kendi tablonuza göre değiştirip)
doğrudan ENTER DEĞİL, CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak işlemi tamamlamanız gerekiyor.

Evet Ömer Bey, zaten o formülü kullanıyorum şuan. Size de çok teşekkür ederim kendisine de.

Geri