• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İNDİS - anlamı

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2016 TR
Home & Business
Merhaba

Aşağıdaki fonksiyonum düzgün çalışıyor ama ben sondaki +SÜTUN(B30) yazanın anlamını çözemedim açıkçası.

Bir yandaki hücrede +sütun c30, +sütun d30 şeklinde ilerliyor tablo

Fakat bu ne anlama gelir

Kod:
=EĞER([@[Adı Soyadı]]>0;İNDİS(Anket!$C$1:$C$65440;KAÇINCI($C30;Anket!$A$1:$A$65440;0)+SÜTUN(D30));"")

Sütun(c30), c330 hücresinin kaçıncı sütun oluğunu gösterir. C sütunu 3. sütun olduğundan bunun sonucu da 3'tür.

İNDİS formülünde ilk kısım arama yapılacak dizi/tabloyu gösterir. İkinci bölüm ise (sizin sorduğunuz kısım) o dizi/tablonun kaçıncı satırındaki verinin arandığını gösteriyor. Kaçıncı satır olduğu çeşitli yöntemlerle belirtilebilir. Örneğin her zaman 2. satıra bakılacaksa doğrudan 2 yazmak yeterlidir. Ancak formülünüzdeki gibi kaçıncı satırda olduğu belirli değilse, farklı durumlarda farklı satrılara bakmak gerekiyorsa bunun için çeşitli formüller kullanılır.

Sizin formülde de formül yöntemi kullanılmış. Her farklı hücre için fakrlı bir satıra bakma şeklinde formül düzenlenmiş.

Ek dosyada aldığım sonuçlar doğru sanırım, fakat dediğim gibi her formülün sonunda alakasız bir +sütun (...) yazıyor ondan merak ettim

Ekli dosyalar

Merhaba,

+1, +2, +3 ...... yerine SUTÜN (A1), SÜTUN(A2)... vs kullanılmış.

SUTÜN(A1) size bir değerini verir.

Bu tür sorularda Formül sekmesinden formül değerlendir ile kullandığınız formülü değerlendirdiğinizde sonuçları kendiniz gözlemleye bilirsiniz.

Ekleme yapayım; Bulduğu AHMET kaçıncı sırada ise + kullanılmıştır. İlk bulduğu AHMET 2.sırada + SÜTUN(A2) dediğinizde 2+1 yani 3 sıradaki AHMET'in karşığını veriri size. STUN(B2) dediğinizde 2+2 yani 4.sıradaki AHMET'in karşılığını veriri.

Son düzenleme:
Ek dosyada aldığım sonuçlar doğru sanırım, fakat dediğim gibi her formülün sonunda alakasız bir +sütun (...) yazıyor ondan merak ettim

.

Alakasız olur mu?

=KAÇINCI($C2;Anket!$A$1:$A$64971;0) 2 üretir. Yani 2. satır. Oysa bize 3. satır gerekli.

O zaman:

=KAÇINCI($C2;Anket!$A$1:$A$64971;0)+1 şeklinde yazmamız gerekir.

Ancak biz bu formülü sağa doğru kopyalayarak her sütunda bir satır eklenecek.

Ya elle, her hücre için formülü:
=KAÇINCI($C2;Anket!$A$1:$A$64971;0)+1
=KAÇINCI($C2;Anket!$A$1:$A$64971;0)+2
=KAÇINCI($C2;Anket!$A$1:$A$64971;0)+3

.......

yapacağız.

Ya da:

=KAÇINCI($C2;Anket!$A$1:$A$64971;0)+SÜTUN(A1)

yazıp, bunu sağa doğru kopyaladığımızda aynı sonuca ulaşacağız.

Şimdi siz seçin. Tek tek mi bu işlemi yapacaksınız? Yoksa bir formül yazıp, sağa doğru mu kopyalayacaksınız?

.

Tamam detaylı anlatımlarınızı için ayrı ayrı teşekkür ederim

anladım olayı teşekkürler

Geri