• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

index match ile çoklu kontrol

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
merhaba,

iki ayrı çalışma sayfam var. birinde bazı ülke kodları, bazı yıllar ve kodlanması gereken değerler var.

ikinci çalışma sayfasında ise tüm ülkeler, tüm yıllar ve kodlanmış değerler var.

=INDEX(PTS!C2:C6588;MATCH(1;PTS!A2:A6588=Dataset!A2)*(PTS!B2:B6588=Dataset!B2);0)

uzun süre uğraşlarım sonucunda bunu yazdım fakat gördüğünüz gibi #N/A hatası veriyor. eğer bu sorunu çözemezsem 6000'den fazla veri girmek zorunda kalacağım.

dosyaya buradan göz atabilirsiniz: http://yasinbostanci.bilkent.edu.tr/YB2.xlsx

çok teşekkürler!

Gördüğüm kadarıyla verileriniz tekrarsız. Bu sayede ÇOKETOPLA (SUMIFS) kullanabilirsiniz.
Aşağıdaki formülü deneyiniz.
Kod:
=ÇOKETOPLA(PTS!C:C;PTS!B:B;B2;PTS!A:A;A2)

Dataset sayfası hangi sütundaki veriyi bulmaya çalışıyorsunuz, örneğin;
-- CountryCOWCode : 2
-- Year : 2007
için Dataset sayfasındaki C9 hücresindeki değer mi yoksa D9 hücresindeki değeri mi getirmek gerekiyor?

cevaplarınız için çok teşekkürler.

excel'in PTS'ye bakmasını, buradaki countrycowcode ile year ile Dataset'teki countrycowcode ile year birbirinin aynısı olduğunda; PTS'den ilgili Amnesty değerini Dataset'e aktarsın istiyorum.

düzeltme: yukarıdaki kodu yanlış yazmış olabilirim zira sabahtan beri videolar ile durumu kurtarmaya çalışıyorum.

Son düzenleme:
Dataset Sayfası E2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı doğru kopyalayınız.
Kod:
=EĞERHATA(DOLAYLI([COLOR="Red"][B]"PTS!C[/COLOR][/B]"&KAÇINCI(A2;PTS!$A:$A;0)+KAÇINCI(B2;DOLAYLI("PTS!B"&KAÇINCI(A2;PTS!$A:$A;0)&":B"&EĞERSAY(PTS!A:A;A2)+KAÇINCI(A2;PTS!$A:$A;0)-1);0));"")

selam,
dizi formülü olarak
=INDEX(PTS!C3:C6589;MATCH(A3&B3;PTS!A3:A6589&PTS!B3:B6589;0);1)
formülünü kursör formül içinde iken CTRL+SHIFT+ENTER yaparak gireceksiniz.
dolayısıyla formül
{=INDEX(PTS!C3:C6589;MATCH(A3&B3;PTS!A3:A6589&PTS!B3:B6589;0);1)}
şeklinde olacaktır.
Dizi formülü olmazsa hata verecektir.
Ayrıca aranan değer YOK ise #YOK hatası verecektir
Kolay gelsin..

Dataset Sayfası E2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı doğru kopyalayınız.
Kod:
=EĞERHATA(DOLAYLI([COLOR="Red"][B]"PTS!C[/COLOR][/B]"&KAÇINCI(A2;PTS!$A:$A;0)+KAÇINCI(B2;DOLAYLI("PTS!B"&KAÇINCI(A2;PTS!$A:$A;0)&":B"&EĞERSAY(PTS!A:A;A2)+KAÇINCI(A2;PTS!$A:$A;0)-1);0));"")

şimdi ingilizce'ye çevirip denedim. formula refers to empty cells hatası alıyorum. sanırım bu iş olmayacak; ben bugün girmeye başlayayım manuel olarak.

selam,
dizi formülü olarak
=INDEX(PTS!C3:C6589;MATCH(A3&B3;PTS!A3:A6589&PTS!B3:B6589;0);1)
formülünü kursör formül içinde iken CTRL+SHIFT+ENTER yaparak gireceksiniz.
dolayısıyla formül
{=INDEX(PTS!C3:C6589;MATCH(A3&B3;PTS!A3:A6589&PTS!B3:B6589;0);1)}
şeklinde olacaktır.
Dizi formülü olmazsa hata verecektir.
Ayrıca aranan değer YOK ise #YOK hatası verecektir
Kolay gelsin..

bir tek bu çalıştı. ama değerler hatalı geliyor diğer tablodan. neden match'ten sonra gelen a3&b3 nedeniyle olabilir mi?

düzeltme: yani mesela algeria 1962 diye hiç bir değer yok. NA gelmesi gerekirken 3 geliyor.

Son düzenleme:
sütün adlarını düzeltince oldu. çok teşekkürler.

Geri