• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

imza sirküsü

Excel Vers. ve Dili
office 2010
L sütununda isim listesi var. J sütununa ismin karşına X işareti koyduğum kişiler B sütunundan başlayarak yazılsın istiyorum. ancak şöyle bir ayrıntı olacak. liste ikiye bölünecek. örnek 20 kişi seçersem 10 kişi B sütununa 10 kişi f sütununa yazılacak. 31 kişi seçersem 16 sı B ye 15 F ye yazılacak.birde J1 hücresinde hepsini seç seçeneği olursa iyi olur. acaba excel de böyle bir şey mümkün mü. sıra no da otomatik artmalı. Örnek ektedir.

Ekli dosyalar

Sn.apobaba77,

Ekli dosyada belli bir noktaya kadar geliştirdim.
3. Nolu mesaja bakınız.
Fakat sonrasını üstadlar bakarsa halledebilir diye umuyorum.
İlgilenen olursa devam ettirebilir.

Son düzenleme:
Biraz daha ilerlettim, fakat sonuca ulaşamadım.
Üstadlar yardım ederse çözülecek gibi.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Dosyanız ilişiktedir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Dosyanız ilişiktedir.

Sn.dEdE,

Elinize sağlık.Her uygulamanızda çok şeyler öğreniyoruz, sağolun.

Bir sorum olacak, şöyle ki;
Macro Kodu listeye isimleri istenilen şekilde dağıtarak getiriyor, fakat "K kolonunda bulunan S.N. değerlerini getirmiyor, bunun yerine yeni bir S.N. değeri atıyor, kendine göre "x" sayısına göre numaralandırıyor.
İsimlerle birlikte S.N. değerlerini de birlikte nasıl getirebiliriz ?
Diğer koşullarda herhangibir değişikliğe gerek yok.
Şimdiden emeğiniz için teşekkür ederim.

Soruyu sordum ama cevabını da buldum sanırım

End If
s1.Cells(Satır, Kolon - 1).Value = s1.Cells(i, "k").Value
s1.Cells(Satır, Kolon).Value = s1.Cells(i, "L").Value

şeklinde sonuç veriyor . Doğru mudur?

Son düzenleme:
elimde olmayan nedenlerden dolayı geri dönüş yapamadım.elinize sağlık usta çok teşekkürler.tümünü seçmek için J1 e X işareti koyunca hepsini seçiyor güzel ama x işaretini silincede hepsini kaldırsa ikincisi aktarılan kişi kadar hücre çerçeve içine alınsa tam istediğim olacak.çok teşekkürler

Soruyu sordum ama cevabını da buldum sanırım

End If
s1.Cells(Satır, Kolon - 1).Value = s1.Cells(i, "k").Value
s1.Cells(Satır, Kolon).Value = s1.Cells(i, "L").Value
şeklinde sonuç veriyor . Doğru mudur?

Merhaba,
Doğrudur. Bu durumda kodaki S değişkenine ait diğer satırlarda silinebilir.
Ancak Sayın apobaba77'nin mesajında bu konuda bir açıklama olmadığından ve bu tür listelerle epeyce uğraşmış birisi olarak listenin son numarasının listelenen sayısını göstermesi gerektiğini düşünerek yeniden sıra numarası verdirdim.

Merhaba,
Doğrudur. Bu durumda kodaki S değişkenine ait diğer satırlarda silinebilir.
Ancak Sayın apobaba77'nin mesajında bu konuda bir açıklama olmadığından ve bu tür listelerle epeyce uğraşmış birisi olarak listenin son numarasının listelenen sayısını göstermesi gerektiğini düşünerek yeniden sıra numarası verdirdim.

Açıklamanız için teşekkür ederim.Sağolunuz.

....tümünü seçmek için J1 e X işareti koyunca hepsini seçiyor güzel ama x işaretini silincede hepsini kaldırsa ikincisi aktarılan kişi kadar hücre çerçeve içine alınsa tam istediğim olacak..

Yukarıdaki dosyayı güncelledim.

arkadaşlar bu imza sirküsünü geliştirmemiz lazım.Çizelgeye isimlerin karşına görevi-ünvanı-kadro durumu vb verileri de kelemek istiyorum.

Geri