• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İmleç makro ile istenilen hücreye gitmiyor

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Enter tuşu ile imleci istenilen hücreye gönderebiliyorum ancak bazı hücrelerde bazen değişiklik yapmam gerekmiyor. O zaman da entere bastığımda veri girişi yapmadigim için istediğim hücreye atlatma olayinda sıkıntı çekiyorum. Lütfen yardim.

If target.address=$A$5 and target>0 then [c5].select

Gibi formul kullaniyorum. Ancak veri girisi yapmadigim hucrelerde de çalışsın istiyorum.

Hangi hücre aralığında nasıl gezinmek istiyorsunuz?

Enter tuşu ile imleci istenilen hücreye gönderebiliyorum ancak bazı hücrelerde bazen değişiklik yapmam gerekmiyor. O zaman da entere bastığımda veri girişi yapmadigim için istediğim hücreye atlatma olayinda sıkıntı çekiyorum. Lütfen yardim.

If target.address=$A$5 and target>0 then [c5].select

Gibi formul kullaniyorum. Ancak veri girisi yapmadigim hucrelerde de çalışsın istiyorum.

AŞAĞIDAKİ KODLARDA SIKINTI YAŞIYORUM
söz konusu hücrelere veri girişi yapıp enter e bastığımda hedef gösterdiğim hücreye gidiyor orda sıkıntı yok. Bazen bazı hedef hücrelerde veriyi değiştirmek istemiyorum yani veri girmiyorum. Enter e bastığımda yine de bir sonraki hedef hücreye gitsin istiyorum imleç ama veri girişi yapılmadığından gitmiyor.

Private Sub worksheet_change(ByVal target As Range)
If target.Address = "$C$4" And target > 0 Then [E8].Select
If target.Address = "$E$8" And target > 0 Then [G14].Select
End Sub

Sadece bu iki hücre için mi kod kurgulanacak?

Merhaba.

Sayın AYHAN mutlaka pratik bir yol önerecektir ama fikrimi söylemek istedim.
Bence istediğnizi gerçekletirmek için bir önceki aktif hücre ve anlık aktif hücre adreslerini bir yerde kaydetmek ve bunun üzerinden hareket etmek gerektiğini düşündüm.
Benim bu işlem için öngördüğüm hücreler A1 ve A2 hücreleri. hedef hücreler dışında iki hücreyi kullanmak gerektiğini düşündüm (Benim düşündüğüm A1 ve A2 hücreleri).

Buna göre aşağıdaki kod ile C4 - E8 - G14 hücreleri arasındaki ilişki gerçekleşmiş oluyor.

Kod'u sayfanın kod bölümüne uygulayınız.
.
Kod:
[B]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)[/B]
If Selection.Count > 1 Then Exit Sub
If Target.Address = "$C$4" Then [E8].Activate
If Target.Address = "$E$8" Then [G14].Activate
[B]End Sub

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)[/B]
If Selection.Count > 1 Then Exit Sub
[A1] = [A2]: [A2] = ActiveCell.Address
If [A2] = "$C$4" Or [A2] = "$E$8" Then Exit Sub

If [A1] = "$C$4" Then [E8].Activate
If [A1] = "$E$8" Then [G14].Activate
[B]End Sub[/B]

Korhan ve Ömer bey teşekkür ederim işe yaradı.

Geri