• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İmha Listesi Oluşturmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yyhy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yyhy

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2021 TR
Microsoft 365 TR
İmha listesi oluşturuyorum. Sayfa başı ve sonu bilgilerini otomatik olarak nasıl eklenebilir, hesaplattırılabilir?

Ekli dosyalar

Ben böyle değil de kenarlıkların düzegün olması için şu kodları kullanmıştım.
C++:
    ActiveSheet.ResetAllPageBreaks
    ActiveWindow.View = xlPageBreakPreview
    For i = 1 To ActiveSheet.HPageBreaks.Count - 1
        Range("A" & ActiveSheet.HPageBreaks(i).Location.Row - 1, "N" & ActiveSheet.HPageBreaks(i).Location.Row - 1).Borders(xlEdgeBottom).Weight = xlThin
    Next i
    ActiveWindow.View = xlNormalView

Sizin ihtiyacınız biraz daha farklı ama bunlar size ışık tutmalı. Sizin yerinizde olsam
  • Sayfa başı ve sonu için 1 ya da 1 den fazla satır içeren bir şablon belirlerim.
  • İlk sayfa zaten belli o şablonu ilk sayfa başı için kullanırım.
  • HPageBreaks kontrolüyle sayfa sonlarını belirlerim. Sayfa sonuna ve haliyle bir sonraki sayfanın başına istediğim bilgileri getiririm.

Sayın @NextLevel acaba örnek dosyada nasıl oluşturabilirim, manuel yapmak 40-50 sayfa ve üzeri olduğu zaman çok sıkıcı oluyor.

manuel yapmak 40-50 sayfa ve üzeri olduğu zaman çok sıkıcı oluyo
Ben zaten manuel yapın demedim. Bunu kodlarla döngülerle yapmalısınız. Sadece yol göstermeye çalıştım.

Sayın @NextLevel ne yapacağımı bilemedim eğer bu konuda örnek dosya üzerinde yardım edebilir misiniz? Eklemiş olduğunuz bilgiler konusunda bilgim yok.

tasarımda bir kaç değişiklik oldu... umarım işine yarar

girişlerini giriş sayfasından gir.. ( özellikle; 'konusu' sütun genişliği aynı kalsın ve satır giriş yapmaya çalış)

liste al butonunu tıkla.. burada 2 tercihin var..
yazıcıya yollama ile; direk yazıcıdan çıktı alınır..
form sayfasında göster ilede; yazıcıdan alınacak çıktıyı form sayfasında inceleyebilirsin .. hatta oradanda yazıcıya yollayabilirsin

Ekli dosyalar

Kontrol edip dönüş yapacağım.

Sayın @hımmmmmmmm inceledim çıktı almadım güzel olmuş çok teşekkür ederim. Konya' dan selamlar emeğinize sağlık ihtiyaca cevap verdi. Sorun olursa tekrar bildiririm ama görünüşte yok gibi tekrar iyi akşamlar.

Geri