• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İmalat, Stok, GÜnlÜk SatiŞlar

Sevgili Erdal Köse,
Yapılamayacak bir çalışma değil. Ancak açılım şu şekilde olursa çok daha kolay bir yönlenirme olur.

Sizin 52 Mamulunuz var ve bunları kendi firmanızda üretiyorsunuz. Bunun Mamül malın stok takibini yapmak kolay onu zaten kendinizde bir tablo oluşturarak yapmışsınız.
Ancak Örneğin PK1 kodlu mamülü üretebilmek için hammadde deposundan veya yarı mamül deposundan ne çekileceğinin bilinmesi gerekir. Yani bir mamülü üretirken üretim reçetesinin bilimnesi gerekiyor. Bu reçete bilirinirse hangi mamülden miktarsal olarak girildiğinde otomatik olarak üretim için gerekli hammadde ve yarı mamulleri çekip mamulu olusturan bir çalışma yapılsın.
ama 1-2 gün içerisinde size bununla ilgili a.b.c.d.f.g ile sembolize edilmiş bir çalışma yapıp ekleyeceğim.
Stok takibi ise o buna göre daha kolay bir iş.
 
Yenİ ÇaliŞma

ArkadaŞim Mİktarlar Daha Yazamadim Sİze Cevap Yazabİlmek İÇİn. Bİ Bakin İstersenİz..
 
Günaydın,
Sevgili Arkadaşım Yeni Gönderdiğin Tabloyu Aldım. Açıklama için Teşekkür.
Ancak Adım Adım Gidersek Sanırım Daha Sağlıklı Olacak. O Nedenle
1. Aşama olarak üretim reçetesine göre hammadde çekişi, hammadde stokundan düşüşü ve yarı mamül stoğuna girişini bitirilim. Sizcede uygunsa..
2. Aşama Olarak Mamül Ürtimi, yarı mamül stokundan üretime çıkan miktarı düşüşü, son olarakta üretimi yapıp mamül stokuna girişi yapalım.
3. Aşama olarakta satış, irsaliyeleme stok düşüşünü yapalım.

1. Aşama olarak bu gece size çalımayı gönderirim. sonra üzerinde fikir biliğine varana kadar oynarız.
 
1. Aşama İçin ekte verilen tablodaki sorularımı cevaplarsanız sevinirim.
 
Bİr Bakin İstersenİz

ArkadaŞim İlgİlendİĞİnİz İÇİn Çok TeŞekkÜr Ederİm. Dosyaya Bİr Bakin Bakalim. İnŞaallah CevaplayabİlmİŞİmdİr.
 
Bu aşamada tek soru kaldı ödekiler tamamdır. bu soruyada cevap verirseniz yarın ilk çalışma elinizde olacak.
 
Bu Dosyalarada Bak

KardeŞ Bİde Bu Dosyalara Bak Belkİ Daha DÜzenlİ Olabİlİr.. İRSALİYE VE DİĞER DOSYA BİRLİKTE ÇALIŞIYOR.. BİRBİRLERİNE BAĞLANTI. SİZ TEK DOSYA HALİNDE DÜZENLEYEBİLİRSENİZ ÇOK İYİ OLUR. KOLAY GELSİN. TEKRAR TEŞEKKÜRLER
 
Cevap

Son Dosyanizin Cevabi:: Sadece Tek Hammadde Dosyada Belİrttİm KardeŞ. Kolay Gelsİn
 
Tamamdır. Sabaha Hammadde çıkışı ve stok yönetimi hazır olacak.
 
Sevgİlİ ArkadaŞim.
Çok YoĞun Bİr ÇaliŞma Ortamim Var. 2 GÜndÜr Ankaradaydim. O Nedenle Aksadi Merak Etme ÇaliŞmanin Bİr BÖlÜmÜnÜ Yaptim Ama İstedİĞİn Şey Öyle 2 Dakİkada Bİtecek BİŞey DeĞİl Daha Cok Dosya Alip Verecez Bu İŞ Bİtene Kadar.
O Nedenle Sabir Bİtİnce Sanirim GÜzel Olacak. Ancak Senİn GÜnlÜk Dosya Tutman Gerekecek. HergÜnÜ Ayri Bİr Dosyada Takİp Etmen Gİbİ BİrŞey Gerekecek GÖrÜnÜyor. Neyse İl Dosyayi GÖnderdİĞİmde Anlayacaksin.
Kolay Gelsİn..
 
arakdaşlar reklam gibi olmasın ama bu konu ile ilgili mikro programının halley versiyonu var onu kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Ama isterseniz ekteki tabloya bir bakın. belki yanlış ilerliyorumdur.
 
Ben Dosyayi GÖnderdİm Abİ Bİ Bakin

Dosyada Esas Yapmak İstedİklerİmİ Yazdim.daha Kolay Olur Dİye Örneklerle AÇikladim.
 
Son düzenleme:
Bir önceki tabloyu incelerseniz benim sizin söylediğinizden anladığımın karşılığını yaptım. siz üreteceğiniz miktarları giriyorsunuz, o ona göre y.m. ün üretimini yaptım hammadde stokundan düşüyor ve yarı mamül stokuna ekliyor. incelerseniz anlayacaksınız.

Ama öteki konuyuda okudum ve bir çalışma yaptım. Sizin öncelikle bir planlama yapıp o planlama üzerinden çalışmanız gerekir. Sorduklarınızla istedikleriniz arasında fark oluşuyor. İş bittikten sonra. Ya örnek tablo yapmalısınız istediğinizi anlatan yada iyi süreç oluşturmalısınızki buradaki insanlar size yardım edebilsin.
 
Geri
Üst