• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

imalat hesaplama sorunu

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
iyi günler;
Basit gibi dursa da mantığını kuramadım. Kumaştan A, B ve C ürünü yapılıyor. A ürününden 0,25 cm, B ürününden 0,35 cm. ve C ürününden 0,42 cm kullanılıyor. Elimde 846 mt. kumaş var. üretime giden bu kumaş zamanla imalattan geliyor. ilk gelişte A ürününden 250 adet, B ürününden 150 adet, C ürününden 400 adet geliyor. İkinci gelişte A üründen 350 adet geliyor. Dönemsel ürün gelişlerinde aynı listede imalatta kaç mt .kumaş kaldığını ve kaç adet hangi üründen geldiğini görmek istiyorum.Bunun mantığını kuramadım. (imalat işleminde sadece kumaş dikkate alınıyor)
Saygılar (excel veya makro olmasının bir önemi yoktur, excel 2010 kullanıyorum.)

Günaydın sayın igultekin2000,

ÖNERİ ;

Hesaplamaları ve sonuçları elle girilmiş, örnek bir dosya eklerseniz, çabuk ve doğru çözüm almanız kolaylaşır.

Dönemsel'den kast edileni de ( hafta-gün-ay vb ) belirtmeyi unutmayınız.

Teşekkür ederim.

Günaydın sayın igultekin2000,

ÖNERİ ;

Hesaplamaları ve sonuçları elle girilmiş, örnek bir dosya eklerseniz, çabuk ve doğru çözüm almanız kolaylaşır.

Dönemsel'den kast edileni de ( hafta-gün-ay vb ) belirtmeyi unutmayınız.

Teşekkür ederim.

kurguyu yapamadım, gelen ürünü elle gireceğim, zaman önemli değil, sadece imalattan gelen ürünü A - B - C ürünün adet olarak elle gireceğim. tablo girişlerden sonra kalan kumaş miktarını ve imalattan gelen ürünleri gösterecek

Sitede ; Topla.Çarpım, Veri Alma başlıklı arama yaparsanız, size uygun bir çözüm bulabilir siniz. Olmaz ise önerdiğim gibi örnek bir dosya gereke bilir.
Kolay gelsin.

Güzel bir dosya ve paylaşım, teşekkürler sakman26.

Geri