• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Image1'e yazılan koda göre resim atama

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Başlangıçta hepinize kolay gelsin.formdan çok faydalı bilgiler öğrendim emeği geçenlere teşekkür ederim.
arkadaşlar hazırladıgım formda textbox1'in aldığı rakamsal değere göre image1 de (fotolar G: mlz. klasöründe) aynı rakamlı fotoğrafın görünmesini istiyorum ve değer değiştikce foto da değişsin. problem bu benzeri bir çok kod denedim

(Image1.Picture = LoadPicture("G:\mlz/" & TextBox1.Value & ".jpg").Select)

gibi ama artık kendimden şüphelenmeye başladım .sorunun bilen için basit olduğunu ve bir çok örneğin formda olduğunu gördüm ama nerde hata yaptığımı bulamıyorum.

bu kodda yanlışlık yoksa ımage1 in properite deki ayarların da mı? yoksa user formun activate gibi hangi konumunda çalıştırmalıyım? bu şekilde açıklayıcı bir fikir verirseniz memnun olurum. şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz. Aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
    Dim Resim_Yolu As String

Resim_Yolu = "G:\mlz\" & TextBox1.Value & ".jpg"

If Dir(Resim_Yolu) = "" Then Exit Sub

With Image1
        .Picture = LoadPicture(Resim_Yolu)
        .PictureSizeMode = fmPictureSizeModeStretch
    End With
End Sub

resim atama ile ilgili

Korhan Bey yazdığınız kodu denedim ama olmadı ben benzer kodlar la hazırladığım formu gönderiyorum bakarsanız sevinirim. zaten flash bellekde de klasör adı msj diye geçiyor . formda da hata yapıyor olabilirim. istediğim list boks ta işaretlediğim seçeneğe ait foto görüntülensin. şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
image1'e textbox değerine göre resim atama

arkadaşlar başlangıçta çok sordum, birçök örnekden faydalandım ama sonun da şu kodla textbox un aldığı rakamsal değeri resim klasöründe bulup açtırmayı başardım.
Image1.Picture = LoadPicture("C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\kls.ismi\" & textbox1.Value & ".JPG")
(benim hatam resim adlarının önünde ki PIC_ ekini gale almamak oldu. resim adını değiştirip yanlız numara yazdım.aynı hatayı sizde yapmayın ben ancak bu çareyi bulabildim)
fakat şimdi istediğim combobox1 de"
C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\kls.ismi\
E:\
F:\
bu dosya yollarını bu kod satırına nasıl kabul ettirebilirim
Image1.Picture = LoadPicture("combobox1.value" & textbox1.Value & ".JPG")
bunu denedim olmadı. alternatif verebilecek varsa sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Geri