• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ımage nesnesine butonla resim ekleme

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
userform üzerinde ımage 1 nesnesi üzerine buton yardımıyla nasıl resim eklerim.

eklediğim resim userform üzerinde kayıtlı kalacak

yapmak istediğim şey ;

userform üzerindeki ımage nesnesi arka fon durumunda. bu ımage nesnesinin istediğim zaman bilgisayarda kayıtlı olan bir resimle değiştirmek istiyorum.

bunuda command butona yardımıyla tıklayınca yapmak istiyorum

Ben olsam resmi user form' a göre ebatlayıp arka plan olarak kullanırdım.
Aşağıda her ikisi için resim yükleme metotları mevcut:

Kod:
[SIZE=2]Me.Picture = LoadPicture("c:\resim1.jpg") [COLOR=DarkGreen]' Form arka planı[/COLOR]
Me.Image1.Picture = LoadPicture("c:\resim2.jpg")[/SIZE]
.

zeki hocam emeğinize sağlık ta
userform arka planı zaten mevcut olarak var. o sistemde kayıtlı olucak. fakat onun ön planına birde ımage nesnesi ekledim ve bu resimden sıkılan birisi olursa veya istemzse resmi değişmesi açısından. görsel olarak ön plnda bir program hazırladım. ufak ufak eksiklerini gideriyorum.

ayrıca bu formül sanırım belli bir resim için. ben ımage nesnesine resim eklemeyi ve dosya yolunu seçmek istiyorum. okeyleyincede o resim kayıtlı kalıcak

image nesnesine bilgisayarda herhangi bir dosyada (dosya yolu değişken) kayıtlı bir resmi butonla nasıl ekleriz

Sorunuzun cevabı esas olarak Sayın Zeki GÜRSOY'un verdiği 3 numaralı cevaptaki ikinci kod satırında var.
Bilgisayarda kayıtlı resimi buldurmak (verilen koddaki "c:\resim2.jpg" kısmının oluşturulması)
ile ilgili olarak forumda,
LoadPicture+shell şeklinde arama yaparsanız yol alabilirsiniz.
.

Me.Picture = LoadPicture("c:\resim1.jpg") bu formül oluyor fakat dosya yolu için

Me.Picture = LoadPicture("LoadPicture+shell") hata veriyor. yanlışmı yapıyorum acaba hocam

Yanlış anladınız sanırım.
Ben kod'a öyle bir ibare ekleyin demedim.
Forumda o şekilde arama yapın, çözülmüş konu sayfalarına bakın, oradaki kod'u kendi belgenize uyarlamayı deneyin dedim.

Amaç, shell koduyla küçük ekran (GÖZAT menüsü gibi, explorer-gezgin ekranı) açtırmak ve açılan ekranda resim formatını vererek listeletmek, resimi seçtirerek Userforma aktarmak.

pardon hocam ben yanlış yazdım. :))

dediğiniz gibi bir arama yaptım ama istediğim bir sonuca ulaşamadım.

Bu durumda en iyisi userfmunuz ve en azından userforma ait Initalize kodlarıyla, resim çağırma işlemi yaptıracağınız commandbutton ve varsa bu düğmeye ait kullanılan kodlar içerizinde olacak şekilde bir örnek belge ekleyin.
Ben veya başka bir üye destek verecektir.
.

Geri