DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
.
Dosyanızda;
"Sorumun çözümü uzun yollarla yapılıyo zaten ben kısa formülle nasıl yapabilirim bunu öğrenmek istiyorum."
Demişsiniz.
Ben de bir çözüm buldum. Bakalım sizin uzun yolla bulduğunuzdan kısa mı? Kısaysa çözümü vereyim. Değilse bende kalsın.:biggrin:
.
Ben her iki halini de görmek isterdim, sanırım çok kişi de benim gibi düşünüyordur![]()
yurttaş hocam
yanlış anlaşıldı herhalde
çözümü yapabilmek adına birşeyler yapabiliyorum ama uzun yollarla her ayda kaç gün varsa yazmak, toplam tutarı gün toplamına bölmek tek tek ay ay, her aya denk gelenleri bulmakla vs vs ilgili matematikseldi ama denemedim sorumda
ama şimdi ekleyeceğim verileri ilk soruma cevap geldikten sonra olcaktı. hazır burdayken konu ekli dosyamı biraz daha genişleteyim.![]()
öğle yemeğimi yedim geldim hocam şimdi size karşı bi sınav veriyorum gibi elim ayağım tutuştu
birşeyler yapmam 1. sırayı bulmam lazım ekli tablomu birazdan göndericem
çözümüm acizane olabilir şimdiden kusura bakmayın
haziran hatalı olmuş gün sayısı 26 olcakken 5 bulup bir güne gelenle çarpmışım![]()
=TARİH(YIL(MİN(C5:C11));AY(MİN(C5:C11));1)
=TARİH(YIL(G4);AY(G4)+1;GÜN(G4))
=EĞER(VE(SERİAY(G$4;0)=SERİAY($C5;0);SERİAY(G$4;0)=SERİAY($D5;0));$D5-$C5;EĞER(SERİAY(G$4;0)=SERİAY($C5;0);SERİAY(G$4;0)-$C5;0))*YUVARLA($E5/(MUTLAK($D5-$C5));2)
=EĞER(H$4>=$D5;0;EĞER(VE(SERİAY(H$4;0)=SERİAY($C5;0);SERİAY(H$4;0)=SERİAY($D5;0));$D5-$C5;EĞER(SERİAY(H$4;0)<$C5;0;EĞER(SERİAY(H$4;0)=SERİAY($C5;0);MİN($D5-$C5+1;SERİAY(H$4;0)-C$5+1);MİN(GÜN(SERİAY(H$4;0));$D5-H$4)))))*YUVARLA($E5/(MUTLAK($D5-$C5));2)
=MAK(0;MİN($D3-$C3;SERİAY(G$2;0)-$C3+1;$D3-G$2;GÜN(SERİAY(G$2;0))))*YUVARLA($E3/(MUTLAK($D3-$C3));2)