• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ilk toplam gözüksün

Excel Vers. ve Dili
ileri excel
merhaba bir sorunum var
ben ekteki dosyada a kolonunda her gunun tarıhıne gore ornegın ahmet ın satışlarını toplamak ıstıyorum
formulu az denedım ama oldu gıbı ancak sadece bır ahmetın karşısına yazsa olur formul alttakı ahmetlerede yaxıyo
yanı ıstedıgım ahmetın ayın 20 sındekı satışları toplaması ama ılk satırda gostersın dıger satırlarda gostermesıne gerek yok
saygılarımla

Ekli dosyalar

eğer aylık raporlama yapıyorsan filtreleme yöntemini kullanırsan olabilir. filtrelemede hem ahmet hem tarihi seçmen gerekli

yok ben ondan sonra formule ıf lerle devam edicem bana su sonucu vermelı
11.10.2012 ahmet 5 7
11.10.2012 ahmet 2

merhaba bir sorunum var
ben ekteki dosyada a kolonunda her gunun tarıhıne gore ornegın ahmet ın satışlarını toplamak ıstıyorum
formulu az denedım ama oldu gıbı ancak sadece bır ahmetın karşısına yazsa olur formul alttakı ahmetlerede yaxıyo
yanı ıstedıgım ahmetın ayın 20 sındekı satışları toplaması ama ılk satırda gostersın dıger satırlarda gostermesıne gerek yok
saygılarımla

.

Örneğiniz pek düzgün değil.

Pek çok çözümü olabilir.

Aşağıdaki konulara bir bakın:

Toplama Ve Sayma

Sumproduct-Topla.Çarpım Fonksiyonu ve Uygulamaları

ÖZET TABLOLAR (PİVOT TABLE)

VERİ TABANI FONKSİYONLARI UYGULAMALARI

.

yurttaş hocam merhaba
aslında istek su hocam x tarıhte ahmetın satısının toplamı ama hepsınde gozukmesın sadece ılk buldugunda gozuksun

Aynı satırda olması şart mı? Benim yaptığım örneğe baktınızmı

merhaba bir sorunum var
saygılarımla

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

deruniyim hocam aynı satırda olması lazım ozet goruntu degıl

Merhaba

Bunun gibi mi?
Kod:
=EĞER(EĞERSAY($B$2:B2;B2)=1;ÇOKETOPLA($C$2:$C$13;$A$2:$A$13;A2;$B$2:$B$13;B2);"")
Veya
Kod:
=EĞER(EĞERSAY($B$2:B2;B2)=1;TOPLA.ÇARPIM((B2=$B$2:$B$13)*(A2=$A$2:$A$13)*($C$2:$C$13));"")

hocam müthiş budur çok teşekkürler
yurttaş hocam sizede çok teşekkürler bu arada
saygılarımla

Arkadaşlar ben de sizin gibi bir formül hazırlamıştım ama maalesef gün değişiminde toplam değişmiyor. Örneğin ordaki ahmetlerden birinin tarihini değiştirdiğinizde, o tarihteki ilk ahmet olduğundan karşısında toplam yazması lazım ama, eğersay sadece isme göre sayma yaptığından sonuç hatalı çıkıyor.

Arkadaşlar ben de sizin gibi bir formül hazırlamıştım ama maalesef gün değişiminde toplam değişmiyor. Örneğin ordaki ahmetlerden birinin tarihini değiştirdiğinizde, o tarihteki ilk ahmet olduğundan karşısında toplam yazması lazım ama, eğersay sadece isme göre sayma yaptığından sonuç hatalı çıkıyor.

.

Siz de diğer değişkeni de devreye sokun ve COUNTIF yerine COUNTIFS kullanarak yapın.

.

Formül şu şekilde oluyor:

Kod:
=EĞER(ÇOKEĞERSAY($B$2:B2;B2;$A$2:A2;A2)=1;ÇOKETOPLA($C$2:$C$13;$A$2:$A$13;A2;$B$2:$B$13;B2);"")

Geri