ilk fiyat ile son fiyat arasındaki farkı bulma

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010 TÜRKÇE
değerli hocalarım ve arkadaşlarım sizden tekrar yardım istiyorum,21.12.2010 tarihinde sütunları yan yana çarpma ve çarpım sonuçlarını toplama
başlığıyla sorduğum soruyu cevaplamıştınız ancak ben soruyu eksik sorduğum için şimdi tekrar yardım istiyorum,ekte gönderdiğim tablodaki son endeks yazan yeri değiştirdiğim zaman önceki son endeksi ilk endekste yazsın ve aradaki farkı tüketim kısmına yazsın sonrasında ise tüketim ile satış fiyatını çarpsın çok uğraştım ama her defasında döngüsel başvuru uyarısı diye bişey çıkıyor,çarpım işlemi için daha önce yardım etmiştiniz inşallah bu sorunumada çare olursunuz,yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum....dosyayı excel 2003 te kullanacağım....konuya uygun başlık bulamadığım için o şekilde yazdım..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
ekte gönderdiğim tablodaki son endeks yazan yeri değiştirdiğim zaman önceki son endeksi ilk endekste yazsın ve aradaki farkı tüketim kısmına yazsın sonrasında ise tüketim ile satış fiyatını çarpsın
Biraz anlaşılmaz olmuş. Önceki son endeks derken?

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010 TÜRKÇE
gönderdiğim ekteki dosya üzerinden açıklamaya çalışayım; şekersiz kahve son endeks 36,şekersiz kahvenin son endeksine mesela 50 yazdığım zaman ilk endekse önceki son endeks olan 36 yazacak daha sonra son endeksten (50) ilk endeksi (36) çıkaracak farkı (14) tüketime yazacak ,sonra tüketim ile şekersin kahvenin satış fiyatı olan 0,25 ile çarparak tutar kısmına sonuç yazılacak,örnek tablo ekte umarım açıklayabilmişimdir....

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
gönderdiğim ekteki dosya üzerinden açıklamaya çalışayım; şekersiz kahve son endeks 36,şekersiz kahvenin son endeksine mesela 50 yazdığım zaman ilk endekse önceki son endeks olan 36 yazacak daha sonra son endeksten (50) ilk endeksi (36) çıkaracak farkı (14) tüketime yazacak ,sonra tüketim ile şekersin kahvenin satış fiyatı olan 0,25 ile çarparak tutar kısmına sonuç yazılacak,örnek tablo ekte umarım açıklayabilmişimdir....
eki inceler misin
umarım doğru anlamışımdır

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010 TÜRKÇE
kendime göre bir çözümünü buldum buda bana yetiyor,bulduğum çözümü ekteki dosyada açıkladım,ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. "D" sütununda bir hücreye çift tıkladığınızda kod çalışacaktır ve istediğiniz işlemi yapacaktır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010 TÜRKÇE
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. "D" sütununda bir hücreye çift tıkladığınızda kod çalışacaktır ve istediğiniz işlemi yapacaktır.
hocam çok teşekkür ederim,Allah (c.c.) razı olsun....nasıl yaptığınızı anlatmanız veya kodları vermeniz mümkün mü?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Dosyayı açın ve ALT+F11 tuşlarına basın. Kodları açılan ekrandan görebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010 TÜRKÇE
tekrar çok teşekkür ederim iyi çalışmalar diliyorum.......