• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İlk boş satıra veri kaydetmek

Excel Vers. ve Dili
2003 - Türkçe
Merhabalar,

Fazla bilgim olmadığı için arattığım sonuçlar ile pek birşey elde edemedim.Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

İstediğim şu:

Basitçe bir satırı (örneğin A1'den D1'e kadar) kopyalayıp aynı dizinde bulunan başka bir excel dosyasına (kapalı iken) yine aynı sütun sayısı kadar fakat ilk boş satıra yapıştıran (yani her makro çalıştırıldığında bir satır ekleyerek alt alta devam eden) bir makro oluşturmak.Mümkün olduğu kadar basit bir makro ile bunu yapmak istiyorum.Umarım anlatabilmişimdir. Kapalı dosyaya çalışmak problem ise aynı dosya halini de öğrensem şimdilik yeterli olabilir. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

Kopyalama için o dosyayı mutlaka açmalısınız.Yada önceden koşullu biçimlendirme ile biçimlendrip ado ile dosya kapalı iken verileir atabilrisiniz.
Açmak için vba kod ile kopyalayıp laydedip tekra vba ile kapatabilirsiniz.
Diğer kapalı iken konusu için forumda ado diye arama yapınız.:cool:

Aşağıdaki kodları kullanabilirsin. Dikkat etmen gereken sayfa2 deki seçtiğin a1 hücresi boş olmamalı. yani sütun ismi gibi bişeyler yazmalısın.

Private Sub CommandButton1_Click()

Range("c8:c15").Select
Selection.Copy

Sheets("Sayfa2").Select
Sheets("Sayfa2").Range("A1").Select
Selection.End(xlDown).Select
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Application.CutCopyMode = False

Öncelikle ilginize çok teşekkürler ancak dediklerinizi uygulayamadım. Hata veriyor.ado aratmasında da birşey bulamadım..örnek excel yüklüyorum daha anlaşılır olması için bir göz atabilirseniz çok memnun olurum.

tekrar teşekkürler

Ekli dosyalar

Evet çok teşekkür ederim. Tam olarak istedigim gibi çalışıyor.Peki bu taşıma işlemini aynı klasörde kapalı olan farklı bir excel'e yapabilir miyiz?

Emeği geçenlere teşekkürler. İşime yarayacak. Birden fazla satırı da kaydedebiliyorum.
Saygılarımla.

Geri