• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İlk boş hücreyi bulmayı nasıl sağlarım? Detaylar ekte

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cimcoz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cimcoz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
MS Office Plus 2016 & Mac OSX
Ýlk boş hücreyi bulmayı nasıl sağlarım? Detaylar ekte

Merhaba,
Ekte gönderdiğim dosyada 4 satırdaki ilk boş hücreyi bulup hücrenin 2 satır üzerindekini başka bir hücreye nasıl yazabilirim? Yani bu mümkün mü? Vlookup ile başaramadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler

cimcoz

Teşekkür ederim. Bişey daha sorsam;
Aynı dosyada önce A1 hücresindekini buldurabilir miyiz. Yani dosya üzerinden konuşacak olursak, A1-A5 satırı Bursaspor'a ait ama benim dosyamda aşağıya kadar 50 takım daha var. Ve hücre başlarındaki takıma göre boş olan hücreyi bulup 2 üstündekini yazdırmam gerekiyor. Eklediğim yeni dosyada anlatmaya çalıştığım detaylar mevcuttur....

Yardımlarını için şimdiden teşekkür ederim...(Umarım başınızı ağrıtmamışımdır..)
Cimcoz

B20 hucresine:

Kod:
=INDEX(A6:AI6;COUNTA(A9:AI9)+1)

B21 hucresine:

Kod:
=INDEX(A11:AI11;COUNTA(A14:AI14)+1)

Haluk Bey,

Galiba biraz yanlış anlattım. A19-A20 ve A21 hücrelerindekilere göre arama yaptırıp B19-B20 ve B21 hücrelerine yazdırmak istemiştim. yani tüm A sütunuda bulduğu takımın boş hücresinin 2 üstü gerekiyor. Altalta yazılmış 3 takım başka yerde bile olsa bulmasını ve yan hücresine yazmasını istiyordum..
(Mevcut 2. örnek dosyamızdaki B19 hücresinde
=VLOOKUP(A19,A1:AI5,2,INDEX(A1:AI1,COUNTA(A4:AI4)+1)) gibi bir işlem yapması gerekir diye düşünüyorum...)

Ekli dosyaya bir göz atın ...

Haluk Bey,
Çok teşekkür ederim ancak
=INDEX(INDIRECT(Rng1 & ":" & Rng2),COUNTA(INDIRECT(Rng3 & ":" & Rng4))+1)
kodunda yazan Rng1 neye göre kullanılıyor. Zira ben bu arama işlemini başka bir sayfadan yaptırmak isteyince hata vermekte. Vlookup ile kullanma olasılığım var mıdır?
Teşekkürler
Cimcoz

Menülerden;

Insert >> Name >>> Define

çalıştırıp, aşağıdaki resimde belirtilen pencerede ilgili sayfa ve / veya alanları düzenleyin ...

BU RANGE'LERİ SHEET2'DEN TANIMLAMAYA ÇALIÞTIÐIMDA HATA ALIYORUM. Sheet2'den Row'U TANIMLADIM AMA RNG1,2,3 VE 4 Ü TANIMLAYAMIYORUM...

Ekli dosyaya bakın ...

Ana tablo "Sheet1" sayfasında, sorgulama "Sheet2" sayfasında.

Teşekkür ederim şimdi oldu. Sizi bayağı meşgul ettim. Tekrar herşey için teşekkürler, iyi çalışmalar...
Cimcoz

Rica ederim, kolay gelsin.

Sayın Haluk,
Son eklediğiniz dosyada, boş hücerede bulunan, takımın adı gelen hücrenin altındaki A veya H harflerini de yan hücreye nasıl ekleyebilrim?

Teşekkürler...

Geri