• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İlk Açılışta Hep aynı Sayfa Gelsin..!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DOLAR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DOLAR

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR
Ýlk Açılışta Hep aynı Sayfa Gelsin..!

Selam;

Excelde yaptığım tabloda 50 kadar sayfa var. İlk sayfada ise bu sayfalara ait toplamlar ve sayfa isimlerine köprüler var. Bu dosyayı açtığımda her zaman en baştaki toplamlar isimli sayfanın gelmesi mümkünmü. Ben diğer sayfalardan birine veri girişi yapıp kaydedip kapattığımda doğal olarak açılışta o sayfa geliyor.
Tabi bu işlemin Fonsiyon & İşlev yardımıyla yapılması önemli.

İyi çalışmalar..

Fonksiyon ve / veya işlevler ile mümkün değildir.

VBA gerekir.

Aşağıdaki kodda sayfa ismini kendinize göre değiştirin.

[vb:1:cbd0014b2f]sub auto_open()
sheets("sayfa1").select
end sub[/vb:1:cbd0014b2f]

Aşağıdaki gibi deneyin.

[vb:1:c35c3c5f38]Sub auto_open()
sheets("sayfa1").[c15].select
End Sub [/vb:1:c35c3c5f38]

merhabalar, konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bende bu yöntemi uyguladım. ancak dosyayı açarken hata alıyorum. debug'a tıkladığımda sheets ile başlayan satırda bir hata olduğunu gösteriyor. yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba,

Kodları Insert menüsünden Module ekleyip bu bölümü kopyalamanız gerekir. Ayrıca yazdığınız sayfa adı doğru mu?

Sayfa1 A5 hücresine gider.

Kod:
Sub Auto_Open()
    Sheets("[COLOR="Red"]Sayfa1[/COLOR]").[[COLOR="red"]A5[/COLOR]].Select
End Sub

.

aynen dediğiniz şekilde yapıyorum. dosyayı açtığımda runtime error 1004, select method of range class failed yazıyor.

hatta sayfa ismi hatası yapmayayım diye sayfanın ismini bile kopyala-yapıştır yaptım :)

aynen dediğiniz şekilde yapıyorum. dosyayı açtığımda runtime error 1004, select method of range class failed yazıyor.

hatta sayfa ismi hatası yapmayayım diye sayfanın ismini bile kopyala-yapıştır yaptım :)
. . .

Kod:
Sub Auto_Open()
    Sheets("Sayfa1").Select
    Sheets("Sayfa1").[A5].Select
End Sub

. . .

bu kodlarla oldu, yardımlarınız için çok teşekkür ederim ömer hocam ve hüseyin hocam.
bu arada yabancı forumlarda aşağıdaki kod veriliyor. ancak bunu da denedim bu da işe yaramıyor. belki sonradan bir arkadaşın işine yarar diye eklemek istedim.

tekrar teşekkürler.

Private Sub Workbook_Open()
Worksheets("StartSheet").Activate
End Sub

Bu kodu BuÇalışmakitabı(ThisWorkBook) bölümüne kopyalamanız gerekir.

yeni başladım makrolara ve VBA'lara. öğrenmeye çalışıyorum.
teşekkür ederim.

Geri