• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ilgili tarihte sütunun uyarı vermesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omermk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar merhaba,
ekteki dosyada da küçük bir örneğini göreceğiniz üzere, ödeme vadesi geldiğinde halen ödeme yapılmamış dosyalarla ilgili ilgili sütunun renk değiştirerek ve yanıp sönerek (mümkünse) uyarı vermesini istiyorum.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

böyle bir şey bana da gerekli bilen biri varsa lütfen vba dan oluştursun işimizi inanın çok görecek bir şey

Selamlar,

Ekte örnek dosyanız üzerinde gerekli düzenlemeleri yaptım. İncelermisiniz. Umarım faydası olur.

Not: Bu şekilde hücrelerin sürekli yanıp sönmesi ideal bir çözüm değildir. İleride size problem çıkarabilir. En ideal çözüm koşullu biçimlendirmedir. Fakat bu yöntemde yanıp sönme olayı gerçekleşmez sadece renklendirme yapılabilir.

Son düzenleme:
dosya açılmıyor

merhaba cost_control,
ilgin ve cevabın için tşk. ancak farklı kaydetmeme rağmen dosyanı açmayı başaramadım. mümkünse excel formatında tekrar gönderebilirmisin?

OK

Cost_control Bİr Öncekİ Mesaji Dİkkate Almayin LÜtfen. Dosyayi AÇtim. Ancak Sİzİn GÖnderdİĞİnİz Dosyada Vadesİ Gelmeyenler Yanip SÖnÜyor , Oysa Ben Vadesİ GeÇenlerİn Yanip SÖnmesİnİ İstİyorum. Bu Şekİlde Yardimci Olma Şansiniz Var Mi?

Tekrar TŞk.

@cost_control demişki;
Selamlar,

Ekte örnek dosyanız üzerinde gerekli düzenlemeleri yaptım. İncelermisiniz. Umarım faydası olur.

Not: Bu şekilde hücrelerin sürekli yanıp sönmesi ideal bir çözüm değildir. İleride size problem çıkarabilir. En ideal çözüm koşullu biçimlendirmedir. Fakat bu yöntemde yanıp sönme olayı gerçekleşmez sadece renklendirme yapılabilir.

katılıyorum ve onun müsadesi ile makroyu aşağıdaki gibi değiştirin.

Makroyu ALT+F11 ile açıp
> işaretlerini < haline getirin

Selamlar,

Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. İncelermisiniz.

o zaman tüm satırlara uygulanıyor.
Yine @cost controlün müsadesi ile

Renklendir makrosunu aşağıdaki gibi yapınız.

Sub Renklendir()
Application.Cursor = xlDefault
DoEvents
If X = True Then
For Each Hücre In [C4:C100]
If CDate(Hücre) < CDate(Date) And CDate(Hücre) <> "00:00:00" Then
With Range(Cells(Hücre.Row, "A"), Cells(Hücre.Row, "D"))
.Interior.ColorIndex = 3
.Font.ColorIndex = 2
.Font.Bold = True
End With
Else
With Range(Cells(Hücre.Row, "A"), Cells(Hücre.Row, "D"))
.Interior.ColorIndex = xlNone
.Font.ColorIndex = 0
.Font.Bold = False
End With
End If
Next
Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:01"), "Devam"
End If
End Sub

teşekkürler

Selamlar,

teşekkürler paylaşımlarınızı bekliyoruz

selam
ben barbaros tarih hat&#305;rlatma ile ilgili bir bilgi istiyorum e&#287;er yard&#305;mc&#305; olursan&#305;z sevinirim &#351;imdiden te&#351;ekk&#252;r ederim.

arkadaşlar şu exel'e hatırlatıcı koymak için ne yapmak lazım yukarıdaki dosyaları açamadım
şimdiden tşk.
yardımlarınızı bekliyorum

arkadaşlar bana excelde ödemesi gelen tarihlerin hatırlatılması varmıdır varsa nasıl yapabilirim varsa bir örnek sevinirim

arkadaşlar bana excelde ödemesi gelen tarihlerin hatırlatılması varmıdır varsa nasıl yapabilirim varsa bir örnek sevinirim
Kod:
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
ThisWorkbook.Save
End Sub
Private Sub Workbook_Open()
Set s2 = Sheets("Sayfa2")
Range("a2:b" & [a65536].End(3).Row).Sort Key1:=Range("A2"), Order1:=xlAscending, _
Header:=xlGuess, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, DataOption1:=xlSortNormal
Application.ScreenUpdating = False
For x = 2 To [a65536].End(3).Row
fark = DateDiff("d", Date, CDate(Cells(x, "a")), vbMonday)
If fark < 0 Then
Sat = s2.[a65536].End(3).Row + 1
s2.Cells(Sat, "a") = Format(Cells(x, "a"), "dd.mm.yyyy")
s2.Cells(Sat, "b") = Cells(x, "b")
Satir = Satir & x & ":" & x & ","
ElseIf fark <= 7 Then
Htr = Htr & Chr(10) & Cells(x, "a") & " " & Format(Cells(x, "a"), "dddd") & " Konu: " & Cells(x, "b")
End If
Next
If Satir <> "" Then
Satir = Mid(Satir, 1, Len(Satir) - 1)
Range(Satir).Delete Shift:=xlUp
End If
MsgBox "Sayın kullanıcı," & Chr(10) & "Aşağıya yapacaklarını çıkarıyorum. Sakın ola unutma..." _
& Chr(10) & Htr & Chr(10) & Chr(10) & "NOT: Bir hafta ve daha az süresi kalanlar listelenmiştir.", vbInformation, "HATIRLATMA"
End Sub
Sayfa1' e tarih ve hatırlatmaları yazın. Bir hafatası kalanları listeler. Tarihi geçenleri Sayfa2'ye aktarır.

Ekli dosyalar

Merhabalar ;
Bana excel'de hatırlatma olayı ilgili yardım edebilir misiniz ?

Merhabalar ;
Ben excel kullanmayı çok bilmiyorum. Ama bana şu lazım ;
mesela 01.01.2011 de girilen veri 01.06.2011 tarihinden 20 gün önce hatırlatılacak ve o 20 öncesinin tarihinde o satır kırmızı olacak bu hatırlatma mesaj gibi olacak.
Bana bu lazım lütfen yardım edin :(

Merhabalar ;
Ben excel kullanmayı çok bilmiyorum. Ama bana şu lazım ;
mesela 01.01.2011 de girilen veri 01.06.2011 tarihinden 20 gün önce hatırlatılacak ve o 20 öncesinin tarihinde o satır kırmızı olacak bu hatırlatma mesaj gibi olacak.
Bana bu lazım lütfen yardım edin :(

eki inceler misin
koşullu biçimlendirme ile yapıldı.
A sütununa tarih girin sizin istediğiniz tarih geldiğinde ve geçtiğinde otomatik kırmızı olsun.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim olmuş . fakat hani benim bunu anlamadığımı anlamışsınızdır. evet tam olarak bahsettiğim buydu . fakat ; uyarı mesajı vermıyor bırde benim bunun görünümü de yapacağım için hangi kodu nereye yazacgım bılmıyorum .

GİRİLEN TARİH KONTROL TARİHİ KONU KALAN GÜN SAYISI
11/1/2011 20/2/2011 KENAN NARBAHÇE DURUŞMASI 40 Gün kaldı

Anlatmak istediğim şu ; ben bugun 20/2/2011 tarihli bi duruşma kaydettim.
Kalan gün sayısı 20 den az oldugun da tüm satır kırmızı olacak ve hatırlatma mesajı verecek

Geri