• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ilgili sütunun en son satırdaki değerin boş olup olmadığını bulmak

Excel Vers. ve Dili
ms office 2010 ev
ms office 2007 iş
ekli dosyada da anlatmaya çalıştım; ilgili sütunların en son satırdaki değerlerini bulmak istiyorum.
bunuda yerleşik fonksiyonlarla yapmak istiyorum. ilgilenelere teşekkürler

Ekli dosyalar

Veri Doğrulamada uygulanan formülle düzenlenmiş dosyanız eklidir.
İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

sn turist ilginize teşekkürler.
benim istediğin çözüm bu değil. ben en son satırda tüm verileri gireceğim ve sonra kaydedeceğim. eğere ilgili sütunlardaki ve o satırda veri girilmese beni uyarsın. (bazen o veri sonradan geliyor)
eğer mümkünse yerleşik fonksiyonlarla ve bir hücrede bu uyarı yazısını yazdırabileyim.

M11 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyiniz.

İlk olarak C sütunu baz alınır. Daha sonra D sütunu baz alınır.

Kod:
=EĞER(VE(A11<>"";C11="");"C"&SATIR()&" hücresini boş bırakmayın!";EĞER(VE(A11<>"";D11="");"D"&SATIR()&" hücresini boş bırakmayın!";""))

sn Korhan Ayhan ilginize teşekkürler.
bunu ADRES fonksiyonuyla çözebilmek mümkün olacağını düşünüyorum. fakat ADRES fonksiyonunu nasıl kullanacağımı bilmiyorum. sitedede (excel dershanesinde) bununla ilgili örnek çalışma bulamadım.

İstediğiniz formülle çözüm...

Kod:
=EĞER(VE(A11<>"";C11="");ADRES(SATIR();3)&" hücresini boş bırakmayın!";EĞER(VE(A11<>"";D11="");ADRES(SATIR();4)&" hücresini boş bırakmayın!";""))

sn Korhan Ayhan ben yardımcı sütun kullanmadan bir hücreye formül yazarak bir uyarı yapmayı istedim.
sizin verdiğiniz formülü kullanarak çözüme ulaştım. çok teşekkürler yine yardımcı oldunuz.

Geri