• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İlgili sayfaya geçme ve form işlemleri

Birlikte yapalım mı ? İlk olarak Vbe'ye geçerek sayfa 6 nın kod alanına şunları yerleştirir misiniz?

Private Sub CommandButton1_Click()
Sheets("HAFTALIK KAYIT GİRİŞ").Select
End Sub

Private Sub CommandButton2_Click()
Sheets("HAFTALIK KAYIT ARAMA").Select
End Sub

Private Sub CommandButton3_Click()
Sheets("MAERZ ARIZA KAYIT").Select
End Sub

Private Sub CommandButton4_Click()
Sheets("ALA-DİK ARIZA KAYIT").Select
End Sub

Private Sub CommandButton5_Click()
Sheets("ÖNEMLİ ARIZA KAYIT").Select
End Sub

Tasarım modu'na dokunun ve sayfalardaki ANA SAYFA tuşlarının her birine çift tıklayın, açılan kod penceresinde End sub dan once

Sheets("ANA SAYFA").Select

kodunu yerleştirin.

Diğer açıklamanızı ya ben saat yüzünden anlamadım ya da net değildi. Sayfa sayfa gitmek en doğrusu.

Son düzenleme:
tşk ederim dostum

ilk sayfamız ve ana sayfamız cok güzel çalıştı :)

şimdi 2. sayfayı anlatayım biras karışık ama :(

2- 2. kısımda haftalık kayıt giriş die bir kısım burada üst tarafta 2 tane chek box var biri maerz fırın diğeri ise ala-dik fırın yazan her hangi birisi seçilebililecek veya 2 si birden seçilebilecek maerz fırın seçildiğinde maerz arıza kayıt sayfasındaki forma bilgileri sırası ile kaydedecek ala-dik fırın seçildiğinde ala-dik arıza kayıt sayfasındaki forma girilen bilgileri kaydecek.her ikisi seçildiyse her iki sayfaya birden kaydecek tarih i tarih e duruş u duruşa personel sayısını personel sayısına gibi.... bu sayfanın altındaki arıza kaydına geçir chekbox u işaretlendiğinde ise hem hangi fırın seçildiyse o fırının kayıt sayfasına hemde son sayfamız olan önemli arıza kayıt sayfasına kaydedecek.kod sekmeciği boş bırakılmışsa uyarı verecek kod yazmayı unuttunuz die. temizle tuşuda tüm kutuları temizleyecek. ana sayfada malum ana sayfamıza dönecek yani ilk sayfamıza dönecek.

yani biz bu sayfayı hafta içinde bu bahsettiğim fırınlardaki arızalrı kayıt edip hafta sonuda hiç uğraşmadan mail olarak göndermek için kullanacağız

yani bu textbox lara yazdığımız bilgileri chekbox seçimleri ile çalışma kitabımızın diğer sayfalarına kaydedeceğiz.

tşk ler

anlaşıldı bunu kimse yapamayacak yinede tşk ler arkadaşlar.

Son düzenleme:
slm kardeş bak sana yaptığım bi örneği göndereyim

dostum slm sana yaptığım bi örneği gönderiyorum Bu örneğe baktığında inş derdime deva bulacaksın bu formda ben ana sayfadaki butondan user formu açıyorum textbox ları doldurduktan sonra kaydet düğmesine basınca maerz kayıt die bir sasyfamız var direkt olarak oraya kaydediyor ama benim istediğim bu textbox ların üzerinde 2 adet optionbox ve bir adet checkbox var ben bu optionbox lardan maerz fırın yazanı seçtiğimde maerz kayıt sayfanına kaydecek ala-dik fırın yazanı seçtiğimde ala-dik kayıt sayfanına kaydecek ve eğer arıza kaydına geçir checkbox unu işaretlediğimde ise hem seçili olan option box un sayfasına hemde önemli kayıt sayfasına kaydedecek. ve yan taraflarında bide kod die bir textbox var onuda bo checkbox u işaretlediğimizde kullanacaz. kod yazmazsak kesinlikle kayıt yapmayacak ve uyarı verecek kod yazınız die.

işte link

http://s2.dosya.tc/server12/gVn0Cb/Kitap1.xls.html

Dosyanız ekte ,bir deneyiniz.

Mantığı daha basite indirip checkboxları kaldırdım, Msgboxlar ile mecburi istikamet seçimleri yaptım .

Düzeltilmiş dosya tekrar ekte

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
tşk er dostum

tşk ler dostum emek vermişsin ellerine sağlık ama biras garip çalışıyor ben baş ka bi şekilde yaptım bu kayıtların ayrı olması gerekmekte bi bak istersen sen den bi konuda daha yardım isteye bilirmiyim başka bi user form hazırlayacam ve bu önemli arıza kaydına kaydettiğimiz kayıtlar varya onları bu kod ile arama yapmamıza ve listelememize yarayacak. ayrıca benim yaptığım dosyayıda ekliom basit oldu senin kisi kadar detay lı diil ama napalım yeni başlıoz anca anca böle yapabilioz tekrar tşk ler. kardeş.

tşk er dostum

tşk ler dostum emek vermişsin ellerine sağlık ama biras garip çalışıyor ben baş ka bi şekilde yaptım bu kayıtların ayrı olması gerekmekte bi bak istersen sen den bi konuda daha yardım isteye bilirmiyim başka bi user form hazırlayacam ve bu önemli arıza kaydına kaydettiğimiz kayıtlar varya onları bu kod ile arama yapmamıza ve listelememize yarayacak. ayrıca benim yaptığım dosyayıda ekliom basit oldu senin kisi kadar detay lı diil ama napalım yeni başlıoz anca anca böle yapabilioz tekrar tşk ler. kardeş.

dosyayı eklemeyi unutmuşum :(

Ekli dosyalar

Geri