• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ilgili sayfalar otomatik kayıt

Excel Vers. ve Dili
izin programı
ben giriş sayfasından b2 hücreinde yazan aya göre aylar sayfasına sağ üste koyduğum butonlar göre yazdırma alanındaki bilgilerin aktarılmasını istiyorum.(förmüller aktarılmayacak:kenarlık,yazı tipi, içerik vb aktarılacak) ilgili sayfalarda yazı varsa silinip aktarılacak aktarılan yazı giriş sayfasında aynen kalacak.
ilgili ayı yazdır butonu ilede b2 hücreisnde yazan ay sayfasını yazdırmasını istiyorum. ayriyetten yazdır butonunun msg box eklesek dahada ii olur.(örnek:yazdırılacak aydaki veriler giriş sayfası ile tutmuyor devam etmek istermisiniz)
sayfaya git açılan liste kutusu ekleyip ilgili ay seçildiğinda ay sayfasıs seçilmesi.

YUKARIDAKİ SORULARIN CEVABINI ALDIM .BELGE İLE İLGİLİ YENİ SORULAR

1…. K23 çıkan değeri tablo içerisinde(f8;k19 hücreleri arası) aramak için farkı ara düğmesi ekledim. Bu değeri aramak için makro ekleyebilirmiyiz.
2… ayrıca düğmelerin üzerine simge eklemek mümkünmü. Yazdır düğmesinin üzerine yazıcı simgesi yada resmi.
3… veri doğrulamada açılan penceredeki yazılar tabloyu bütün olarak görmek istediğimiz zaman yakınlaştır %60 yapmak gerekiyor o zamanda veri doğrulama açılır penceresinde yazan aylar minik minik görülmekte bunun çözümü varmı.
YENİ SORULARLA EKLENMİŞ DOSYA EKTE.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sn Recep İpek bey istediğim gibi olmuş fakat bi kaç eksiklik var.Giriş sayfasını aktardığı zaman askarılan sayfada satır ve sutun genişliklerini ayrlanmadan aktarıldığından dolayı bazı hücrelrin içeriği ##### şeklinde görünmekte.ve bu şekilde giriş sayfasından yazdırma yapılamamkta.aktarılan sayfa yazdırmaya uygun hale gelse. birde aktarırıken formülleri iptal etse sadece değerleri ve hücre biçimlerini aktarsa daha ii olurdu.

formüllerini gizlemek istediğiniz hücreler için; hangi sayfada gizlenmesini istiyorsanız o sayfanın olduğu yere bu kodu yazmalısınız.

Private Sub WorkSheet_SelectionChange(ByVal Targe As Range)
'Hücre Gizleme Makrosu
'Örneğin;
Range("F20:K20").NumberFormat = ";;;"
End Sub
yöntemini kullanabilirsiniz.

sayın Mx@Raid kod bilgim zayıf bunu aktarma makrosu ile nasıl entegre edilir...

Zannediyorum yazıcı çıktısını giriş sayfasından alacaksınız. Ben ona göre ifade edeyim. Giriş Sayfasının kod bölümüne;
Private Sub WorkSheet_SelectionChange(ByVal Targe As Range)
Range("F20:K20").NumberFormat = ";;;"
End Sub

hücre değerlerini kendiniz de belirleyebilirsiniz. eğer VBA sayfasını açmayı bilmiyorsanız sayfa adı üzerinde sağ tıklayın kod görünüle diyin ve kodu sayfaya yapıştırın. Eğer her sayfa için aynısını yapayım diyorsanız her sayfa için aynısını yapabilirsiniz.Ancak gördüğüm kadarıyla giriş sayfasından yazıcı çıktısı alıyorsunuz. dolayısı ile sadece orada kodunuz olması yeterli.

Recep Bey işin asıl kısmını zaten çözmüş; bana sadece basit kısmını ifade etmek kalmış eklediği dosyaya baktıysanız görmüşsünüzdür.
Ek olarak şunu söyleyeyim eğer eğer formülleri yeniden görmek isterseniz
Range("F20:K20").NumberFormat = "General"
yazmanız yeterli Dosya ektedir. iki Buton daha yerleştirdim Formül gizle ve Göster şeklinde

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ben förmülü gizlemek istimiyorum.istediğim ilgi sayfalar aktarma yaparken förmülleri değilde (Özel Yapıştır-Değerleri olduğu gibi) sadece hücrelein içinde olan değerlerin kopyalanması.Yapılmasada önemli değil hücrenin içeriğinin bozulmaması için ben kopyalama yaparken fömüllin (örnek Birleştir formülü) tamamlanmasında kullanılan hücreleride ilgili sayfaya kopyalamak süreti ile sorunu çözdük. şimdiki sorunlarım 1 mesajda güncellediğim gibi 3 sorundur. Bunlar

1…. K23 çıkan değeri tablo içerisinde(f8;k19 hücreleri arası) aramak için farkı ara düğmesi ekledim. Bu değeri aramak için makro ekleyebilirmiyiz.
2… ayrıca düğmelerin üzerine simge eklemek mümkünmü. Yazdır düğmesinin üzerine yazıcı simgesi yada resmi.
3… veri doğrulamada açılan penceredeki yazılar tabloyu bütün olarak görmek istediğimiz zaman yakınlaştır %60 yapmak gerekiyor o zamanda veri doğrulama açılır penceresinde yazan aylar minik minik görülmekte bunun çözümü varmı.

mesaj 1 deki BELGE İLE İLGİLİ YENİ SORULARa cevap yokmu.güncellllleme

10 mesajda BELGE İLE İLGİLİ YENİ SORULAR

cevap verilmiş. fakat fark makrasunu çalıştıramadım. verilen cevapla ilgili yapılan işlemler nasıl yapıldığı kısaca anlatılabilirmi.

Ekli dosyalar

Fark ile ilgili istediğiniz gibi K23'de çıkan farkı f8:k19 hücre aralığında arayıp size mesaj kutusu ile adresini bildiriyor.Eğer fark yok ise bulunamadı diye aynı uyarıyı verir.

Sayfaya combobox ekleme ile ilgili olarak ekteki dosyayı inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Geri