• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İleri tarihli vade tutarları

Excel Vers. ve Dili
2010
türkçe
Örnek Dosyaya baktığınızda problemi anlayacaksınız yardımcı olmanızı istediğim vadesi geçmiş borçları toplayabiliyorum. İleri tarihdeki vadesi gelecek ödemeleri aylara görede toplayabiliyorum fakat müşteri erken ödeme yaptığında hata alıyorum çünki müşteri ödeme yapmış fakat hala ileri tarihde ödeme gelecek gösteriyo sorun bu Borç kapamalı bir formül varmı yardımcı olursanız sevinirim.. http://dosya.web.tr/K0Mg8R

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyayı Ekliyemiyorum nedeni nedir acaba?

Dosyayı Ekliyemiyorum nedeni nedir acaba?

Son düzenleme:
Altın üye olmayanlar forum üzerinden dosya ekleyip, indiremiyorlar. Dosyanızı bir upload sitesine yükleyerek, linkini buraya yazınız.

Upload sitesi olarak www.dosya.web.tr 'yi kullanabilirsiniz.

Vadeli işlemler

Vadeli işlemlerden anlayanlar varsa yardımcı olursa sevinirim...

Merhaba.
Mevcut verilerine göre Özet sayfası M3 hücresinde hangi seçeneği seçtiğinizde hangi cari kart için hangi ay sütununda hangi sayının bulunması lazım? Yani hesaplayamadığım dediğiniz tutara ilişkin net bir örnek (cari kart-tip gibi) yazabilir misiniz?
Mevcutta hangi hücrede hangi sayı bulunması gerekirken hangi sayıyı buluyorsunuz acaba?

Merhaba.
Mevcut verilerine göre Özet sayfası M3 hücresinde hangi seçeneği seçtiğinizde hangi cari kart için hangi ay sütununda hangi sayının bulunması lazım? Yani hesaplayamadığım dediğiniz tutara ilişkin net bir örnek (cari kart-tip gibi) yazabilir misiniz?
Mevcutta hangi hücrede hangi sayı bulunması gerekirken hangi sayıyı buluyorsunuz acaba?

M3 Hücresi cari tipini belirtiyo Hesabı alamadığım yer m3 "erkek" seçili iken canik hesabına bakın gelecek olan vade tutarları hesabın kalan bakiyesinde fazla sebebi cari kart cari tipine göre vadesi gelmeden önce ödeme yaptığı için sıkıntı oluyor istediğim vadesi gelmeden eğerki ödeme yapıyor ise gelecek vadelerden ödediği tutarın düşmesi yani kapamalı gitmesi gerekli inşaallah anlatablmişimdir.. Yani bütün tutarlar doğru fakat ödediği tutarlar gelecek vadeden düşmesi gerekli düşmediğinden dolayı kalan bakiyesinden fazla gelecek ödeme çıkıyor

Ben de tam olarak onu sormak istemiştim, Eylül, Ekim, Kasım... hangi sütunda kaç bulunması lazım neticede?
Ayrıca kırmızı bakiyeyi nasıl işleme tabi tutmak lazım?
Örneğin canik-erkek 31.05 tarihinde 15.272,16 ödeme var ve bakiye -1.246,11 oluyor.

Ben de tam olarak onu sormak istemiştim, Eylül, Ekim, Kasım... hangi sütunda kaç bulunması lazım neticede?
Ayrıca kırmızı bakiyeyi nasıl işleme tabi tutmak lazım?
Örneğin canik-erkek 31.05 tarihinde 15.272,16 ödeme var ve bakiye -1.246,11 oluyor.
Şimdi izah edeyim Vadesi geçen sutunu mevcut bulunduğumuz ay ve geçmiş ayların tutarını veriyor istediğimiz bu zaten vadesi geçen ödemeleri topluyo bu zaman kadar olan ödemeleri toplayıp vadesi geçenden çıkarıyor tutarlar doğru sıkıntı yok.fakat aylar değişken olmakla birlikte aynı işlemi vadesi geçendeki gibi yapması gerekiyo işte sıkıntı burda :???: Yani eylül ayında gelecek ödemeleri varsa toplayacak bunula birlikte ödemeleri toplayacak ve tutarı verecek.

Eğer Rahatsızlık vermezsem telefon ile daha iyi izah edebilirim size özelden mesaj yazamıyorum ama siz bana tel gönderirseniz arıyabilirim

Son düzenleme:
Farkında mısınızbilmem ama hala şu hücrede şu sayı yerine şu sayıyı bulmak istiyorum o da "şu-şu"nun sonucudur şeklinde cevap vermediniz?
Belgenizi, sütunların anlamlarını mevcut formüllerin yapısını siz biliyorsunuz ama ben anlamaya çalışıyorum farkındaysanız.
Ağustos ayındaki ters bakiyeden dolayı Eylül için bulunması gereken sayı mevcut tablonuzdaki 5.678,00 yerine 4.431,89 olması lazım galiba doğru mudur?

Evet Doğrudur Eylül ayı 4.431,89 ekim ise 11.965,54 olması lazım ikisinin toplamı 16.397,43
zaten firmanın kalan toplam bakiyesi 16.397,43 ama kulladığım formül düz mantık olduğundan o aylara ait tutarları veriyor ödemeleri düşmüyor...Kusura bakma bu saate anca bu kadar anlatabildim saatlerdir kafam ambalaj oldu

ömer.baran kardeşim yardımlarınız için teşekkür ederim anladığım kadarıyla sende çözemedin vade işlemlerinden anlayan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim..

:yardim:Ben burada vade işlemlerinden anlayanların muhakkak olduğunu biliyorum fakat konuyu göremediler.yardımcı olacak iyilik sever yokmu

Cevap ve belge ile ilgili olarak olumlu-olumsuz bir geri bildirimde bulunmadığınıza göre sanırım cevabım dikkatinizden kaçtı.

İlginiz için tekekürler yoğun olmamdan dolayı anca baka bildim ama sonuçlar hatalı çıkıyor.İstemiş olduğum şey anlaşılmış vadesi gelecek olan ödemeler ama zaten bunları görebiliyordum.

Sonuç şöyle olmalı ; Carilerin vadesi gelecek ödemelerini aylara göre bulacak ama vadesi gelmeden kısmi ödeme veya tam ödeme yaparsa o aya ait gelecek tutarı kapatacak. Örnek;

01/08/2015'de alım yaptım 2500 TL tutarında bu alımın vadesi 3 ay sonra 02/11/2015
05/08/2015'de alım yaptım 3000 TL tutarında bu alımın vadesi 3 ay sonra 06/11/2015
10/09/2015'de alım yaptım 5000 TL tutarında bu alımın vadesi 3 ay sonra 11/12/2015

Yukarıdaki sonuca göre Kasım ayı vadesi gelecek ödeme 5500 TL Ama Aralık 5000 TL
ve Tabloda
Kasım =5500 TL
Aralık =5000 TL
Ama müşteri 20/08/2015 ' de 5600 TL ödeme yaptı ve Tablodaki sonuç şu olması lazım

Kasım= 0.00 TL
Aralık =4.900 TL Umarım daha iyi anlatabilmişimdir.

Benim Tablom alınan,ödenen,kalan bakiye ve vadesi geçmişi veriyor istediğim vadesi gelecek olan ayları tutarını bulmak ve ödeme yaptıysa düşürmek.:???:

Tekrar merhaba.

Sözlü örnek yerine ilk eklediğiniz dosyaya, olmasını istediğiniz biçimde yeni bir sayfa ekleseydiniz (böylece istediğiniz nihai tablonun satır sütun yapısını da görmüş olurduk) ve eklediğiniz bu sayfada da olması gereken sonuçları elle yazarak işleseydiniz daha kısa sürede çözüm bulurdunuz bence.

Fark ettiyseniz mevcut tablo yapınıza sadık kalmaya çalıştım ama yine de olmadı ve ekleme yapmak durumunda kaldım. Ayrıca bir tarafta tarih (ay.gün.yıl) var diğer tarafta ise ısrarla AY deyimini kullanıyorsunuz bu konuyu da sorgulamakta yarar var sanki, çünkü belgenizi devamlı kullaacağınıza göre örneğin Aralık ayından sonra tekrar Ocak yazılması sıkıntılı onun bir sonraki YILa ait Ocak olduğu belli ama formüle ederken ay ile birlikte en azından YILın da hesaba katılması lazım.

Neticede düşündüğünüz nihai tabloda geçmişe doğru bilgi sorguluyorsunuz yani BUGÜN tarihi ile de bağlantı kurulması gerekebilir. Bir de vadesi geçmiş tutar mıdır ilgilendiğiniz yoksa örneğin kaç kez vadenin gezildiği midir ya da KAÇ AY geciktirildiği midir, çok belli değil aslında.

Söylediğim gibi nihai tablo örneğini ilave edip olması gereken sonuçları da elle yazarak belgenizi yenilerseniz tekrar bakarım elbette. Elle yazdığınız değerleri nasıl bulduğunuzu uç örnek teşkil eden birkaç hücrede hücre açıklaması olarak ekleyebilirseniz yapılacak işlem kolaylaşacaktır.

Tekrar merhaba.

Sözlü örnek yerine ilk eklediğiniz dosyaya, olmasını istediğiniz biçimde yeni bir sayfa ekleseydiniz (böylece istediğiniz nihai tablonun satır sütun yapısını da görmüş olurduk) ve eklediğiniz bu sayfada da olması gereken sonuçları elle yazarak işleseydiniz daha kısa sürede çözüm bulurdunuz bence.

Fark ettiyseniz mevcut tablo yapınıza sadık kalmaya çalıştım ama yine de olmadı ve ekleme yapmak durumunda kaldım. Ayrıca bir tarafta tarih (ay.gün.yıl) var diğer tarafta ise ısrarla AY deyimini kullanıyorsunuz bu konuyu da sorgulamakta yarar var sanki, çünkü belgenizi devamlı kullaacağınıza göre örneğin Aralık ayından sonra tekrar Ocak yazılması sıkıntılı onun bir sonraki YILa ait Ocak olduğu belli ama formüle ederken ay ile birlikte en azından YILın da hesaba katılması lazım.

Neticede düşündüğünüz nihai tabloda geçmişe doğru bilgi sorguluyorsunuz yani BUGÜN tarihi ile de bağlantı kurulması gerekebilir. Bir de vadesi geçmiş tutar mıdır ilgilendiğiniz yoksa örneğin kaç kez vadenin gezildiği midir ya da KAÇ AY geciktirildiği midir, çok belli değil aslında.

Söylediğim gibi nihai tablo örneğini ilave edip olması gereken sonuçları da elle yazarak belgenizi yenilerseniz tekrar bakarım elbette. Elle yazdığınız değerleri nasıl bulduğunuzu uç örnek teşkil eden birkaç hücrede hücre açıklaması olarak ekleyebilirseniz yapılacak işlem kolaylaşacaktır.

Gelecek vade tutarlarını olması gibi belirttim bu sefer oldu sanırım.. Aylar kısmı zaten değişken olacak ben basit şekilde örnek haazırlamıştım

Ekli dosyalar

Geri