• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İlçelere göre verileri sayma

Selam
Formul ile
D13 hücresine
=TOPLA.ÇARPIM((B13=Sayfa2!A1:A1000)*(Sayfa2!D1:D1000))
sayfayı aşağıya doğru çekersiniz

Dosyanız eklidir, Açıklamalar sayfasını dikkatlice okuduktan sonra; diğer sayfaları inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Dosyada açıklamalar bölümünde belirtilen sahalara gidecek takımların listesini görmek için "veri doğrulama" nasıl yapabilirim.

Sayın Cahan,
Sayfa1 de "SAHA SEÇ" başlığı altında, ANADOLU veya AVRUPA yakasını seçerek ,veri doğrulama ile seçilen yakaya göre SAHA listeleyerek,seçtiğiniz SAHA'ya gidecek İLÇE'ler ve Takım adetleri listelenmektedir.
Eğer istediğiniz şey bundan farklı ise, lütfen ne şekilde ve nerede bir liste görmek istediğinizi açıkça belirtiniz.

Sayın Cahan,
Sayfa1 de "SAHA SEÇ" başlığı altında, ANADOLU veya AVRUPA yakasını seçerek ,veri doğrulama ile seçilen yakaya göre SAHA listeleyerek,seçtiğiniz SAHA'ya gidecek İLÇE'ler ve Takım adetleri listelenmektedir.
Eğer istediğiniz şey bundan farklı ise, lütfen ne şekilde ve nerede bir liste görmek istediğinizi açıkça belirtiniz.
Ekteki dosyada Açıklama1 sheetinde belirttim, umarım olabilir.

Ekli dosyalar

İstediğiniz şey;Daha önce hazırlanmış ve tamamen matematiksel bir sonuca dayalı SAHA belirleme sisteminin dışında, farklı bir dosya olmalı.
Dosyada ;bütün takımların isimleri, ilçeleri belirlenmeli ve eğer, sistematik(matematiksel sonuca dayalı) olmayan ,yani manuel SAHA belirleme yöntemi ile sahalara takımları dağıtmak ve ilgili sayfalarında bunları yazdırmak istiyorsanız, yeni bir dosya oluşturup foruma ekleyin ve isteklerinizi net ve açık bir şekilde belirtin, daha kolay yardım alabilirsiniz.
Not:
Önceki dosyanızda ufak bir değişiklik yaptım, belki işinize yarar , inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Bu çalışma çok güzel bir çalışma yaptınız işeme yaramzmı hemde nasıl yarıyor 5 sahayı buna göre belirliyoruz.
Diğer istediklerimide ayrıca konu açıp isteyim sizin dediğiniz gibiçok sagolun.

Geri