• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ilçeler haritasını renklendiremiyorum..!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan as-kurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
İlçeler sayfasındaki ilçe isimlerine 1 den 6 ya kadar verilen değerler sonucunda Harita İlçeleri renklendiriliyor. Benim isteğim Harita sayfasındaki yüzde hesaplamaları sonucunda 0-10, 10-20, 20-30, 30-40, 40-50, 50-100 aralıklarında renklendirme yapsın. İlgilenecek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

İlçeler sayfasında C1 hücresine aşağıdaki formülü yazıp diğer hücrelere kopyalayarak dener misiniz? Yalnız önce dosyanızı yedekleyin çünkü makrolu olduğundan önceki verilere dönüş zor olacaktır:

Kod:
=ARA(DÜŞEYARA(B1;Harita!$B$19:$F$37;5;0);{0;10;20;30;40;50\1;2;3;4;5;6})

Sayın YUSUF44 kardeşim, sana ne kadar teşekkür edsem azdır. İş yerindeyim formülü denetim çalışıyor. Bu bile bana yeterlidir. Bu sitenin kurucularına ve sizlere çok teşekkür ederim. Benim için çok önemlidir. Bir küçük sorun var, verileri Harita kısmından girdiğimde, sonuç hemen haritaya yansımıyor. Ancak sayfa sekmelerini tıkladığımda güncelleniyor. Buna bir yenile butonu veya başka bir çare düşünülebilir mi? Zamanınız varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok sağ ol, teşekkürler.

Kod sayfasında sayfa1(Harita)'nın kodlarında yer alan

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()

satırını;

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

olarak değiştirirseniz oluyor.

ilk durumda kodlar sayfa aktive edildiğinde çalışıyordu, ikinci durumda ise sayfada değişiklik olduğunda çalışıyor.

Yalnız buna bir hata denetimi gerekir mi bilmiyorum, tecrübeli arkadaşlar incelerse iyi olur. bir kaç deneme yaptım, hata oluşmadı.

Sayın YUSUF44 tam istediğim gibi oldu, inan varya o kadar çok sevindim ki, Allahım sizden razı olsun, sağolun var olun.

Geri