ilçe haritası oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
iyi günler forumda bir çok konuları inceledim hep türkiye haritası var
bana konya karaman aksaray illerinin ilçelerini gösteren bir harita şeklinde lazım ve ilçe ilçe istediğim rengi vermek istiyorum ve o ilçelerden köprü atayım çalışmalar yapmak istiyorum bazı sayısal verilerin o ilçede görünmesi gibi
yardımlarınız için şimdiden teşkkür ederim

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Merhabalar,

Bu işin nasıl yapılacağını mı soruyorsunuz yoksa hazır bir harita mı istiyorsunuz?

Eğer nasıl yapılacağını soruyorsanız,

1. Aşağıda verdiğim linkteki haritayı Excel sayfanıza yapıştırın.
http://www.turkiyerehberi.gen.tr/sehirler/files/foto/konya_haritasi.png

2. Serbest Form çizim nesnesini kullanarak, resmin üzerinden; ilçe sınır çizgilerini tekrar çizin. (Bir nev'i kopya çekme işlemi gibi düşünün) Bütün sınırların üzerinden geçtiğinizde, Konya haritası karşınıza çıkmış olacak.

Daha sonra; bu ayrık nesneleri istediğiniz gibi renklendirebilirsiniz (İster manuel istek makro ile)

İyi çalışmalar

.

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
18.06.2019
Ilginiz için teşekkür ederim ancak dediğinizi yapamadım yani excele yapıştırdıktan sonra çizemedim birde bana 3 il lazım yani konya aksaray karaman 3 ili bir harita gibi zaten bu iller bir birlerine bitişik ve bitişik şekli ile istiyorum
bunların yapılmışı olsa daha iyi olur
ilçe adlarını kendimiz yazamazmıyız bazılarını düzeltmek istiyorum

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Mustafa bey,

Bahsettiğim iş; -göreceli olarak- zor bir iş değildir. Ancak, -kesinlikle- uğraştırıcı bir iş olduğunu söyleyebilirim. Biraz sabır, emek ve zaman gerektirir. Sonuçta; kopya da olsa bir resim çizmekten bahsediyoruz. Üstelik bilgisayarda ...

Son zamanlarda, facebook, youtube gibi kanallarda, bir japon çizgi film karakterinin Excel'de çizimini hızlandırılmış şekliyle gösteriyorlar ... Bu görüntülerin altındaki yorumlara baktığınızda, "süüüüpppper", "nası çizmiş abi ya?", "aşmış abi bunlar" bla bla bir sürü lafla karşılaşırsınız. Meraklısına link burada ... Oysa ki, yapılan iş size tarif ettiğim yolda ibarettir.

Siz de, tarif ettiğim yöntemi kullanırsanız, görüntülerdeki ile aynı işi yapmış olacaksınız.

Hem de sabrınızı sınamış olursunuz :)

Not : Benim, direkt olarak, istediğiniz haritayı çizmeye vaktim yok. Elinde hazır olan bir arkadaş eklerse, biz de istifade etmiş oluruz.

İyi çalışmalar.

.

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
18.06.2019
Ilginiz için teşekkür ederim ancak dediğiniz çizimi tam anlayamadım biraz daha açıklamalı nasıl yapılacağını anlarsam çizerim herhalde

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
18.06.2019
excel 2003 kullanıyorum