• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İlave Zaman Ekleme

Excel Vers. ve Dili
Office Professional Plus 2021- Türkçe
Merhabalar,

Ekte paylaştığım dosya üzerinden sizlerden bir ricam olacak.

Ölçüm sayfasında bulunan I sütununda ilave dakika ekleme kısmı var. Buraya girilecek zamana göre EMR sayfasındaki hücreye ilave dakika ekleyecek.

Şöyle ki;

Örneğin; ölçüm sayfasındaki ANTEN 002 değerinin bulunduğu I sütununa ilave olarak 1 yazıldığında EMR sayfasındaki ANTEN 002 nin değeri bulunan L13 sütununa ilave 1 dakika fazladan eklesini sağlayacak formul konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• EMR.xls
    EMR.xls
    336.5 KB · Görüntüleme: 10
İlk eklediğim dosya üzerinde bir takım değişiklikler yaparak olayı daha sade hale getirmeye çalıştım. Formülleri de yazdığımı düşünüyorum. Fakat bu sefer de başka bir sorun ortaya çıkmış durumdadır.

Ekteki yeni dosyaya bakılacak olursa H sütunu hücre biçimlendirilerek saat formatına alımış şekliyle görüntüleniyor. Buraya ilave zaman girmek bu haliyle oldukça zor.

Benim isteğime gelince, H sütununa 2 buton ekleyelim. Birisi değeri artırırken, bir tanesi de düşürsün. Başlangıç değerinin "0" olduğunu varsayarak 2 kere artıran butona bastığımızda otomatik olarak 2 dakika ilave edilmesini sağlasın. Ayrıca mümkünse "I" hücresinde de ilave edilecek zaman için yaptığımız tıklama sayısı rakam olarak yazsın.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

ilk verdiğiniz dosya için L13 hücresinde aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz:

Kod:
=ZAMAN(SAAT(M12);DAKİKA(M12)+1;SANİYE(M12))

Ancak siz anten kodunun ölçüm sayfasındaki ilave zamanın eklenmesini istemişsiniz. EMR sayfanızda anten koduyla ilgili bir veri olmadığından formül düzenleyemedim. Yani ölçüm sayfasında anten 001 geçiyor ama EMR sayfasında anten 001 diye bir veri yok.

Sayın Yusuf Bey, güncel dosya ekteki gibidir. Formüllerimizi bunun üzerinden ayarlayabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Bu dosya üzerinden sorunuzu da örnekle destekleyerek sorarsanız iyi olur.

Ölçüm sayfasına baktığınızda, H sütünunda ilave zaman olarak eklenecek zaman aralığı var.
Bu sütuna (+) ve (-) butonlarını koyarak artırmayı yada eksiltmeyi yapalım. Her artış 1 dakika olacak şekilde düzenlenecek.

H5 sütununda +1 yaptığımızda zaman F8 sütununa var olan formülün üzerine H5 hücresindeki değeri de ekleyerek başlatacak.

Birde yine ölçüm sayfasındaki Anten 001-002 numaralı alanları da renklendirerek kontrolünün daha kolay olmasını sağlayabilir miyiz? Yani her anten için 3 satırlık bir alana ihtiyaç duyduğumuzu düşünürsek ilk 3 satır yeşil,ikinci 3 satır mavi, üçüncü 3 satır sarı gibi 2 yada 3 farklı renkle her antene ait hücreleri diğerlerinden ayırmak adına bir görsellik ekleyebilir miyiz ?

Eklediğim metin içerisinde ayrıntılara yer verdim. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Arttırma işi tüm sütun için mi geçerli olacak yoksa her hücre ayrı ayrı mı artacak. Yani düğmeye bastığımızda sütundaki tüm hücreler aynı anda 1 mi arttırılacak yoksa sadece istediğiniz herhangi ibr hücre mi artacak?

Bu arada muhtemelen ben istediklerinizi yapamayacağım, sadece yardımcı olacak arkadaşlar için gerekli bir soruyu sordum.

Yusuf Hocam artırma işleminde H sütünundaki değer artacak. H sütunundaki değer de en son eklediğim dosyada kırmızı dolgu ile gösterdiğim alanı etkileyecek zaten. Son dosyaya bakarsanız eğer;

H2 sütunundaki artı ilave zaman F5'i etkileyecek sadece.
H5 sütunundaki artı ilave zaman F8'i etkileyecek sadece.
H8 sütunundaki artı ilave zaman F11'i etkileyecek sadece.

Bu şekilde ben satırları çoğaltacağım. Artırma butonu yapamasak bile, en azından H sütunundaki veriyi 00:01 olarak değil de 1 yazdığımızda 1 dakika ekleyecek şekilde ayarlayabilirsek o bile şimdilik işimi ziyadesiyle görecektir.

Formülünüzü benim ilk verdiğim mantıkla düzeltirseniz istediğiniz olacaktır. Yani zaman formülü içine yazmanız doğru sonucu almanızı sağlar:

Örneğin f3'teki formül şöyle olursa:

Kod:
=ZAMAN(SAAT(G2);DAKİKA(G2)+H2+1;SANİYE(G2))

ve H sütununu normal sayı olarak biçimlendirirseniz H sütununa yazdığınız değer kadar dakikada artış olur ve H sütununda da kaç dakika olduğunu görürsünüz.

F3 hücresine verdiğiniz formülü uyguladığımda hata veriyor :(

F5'te şu formülü dener misiniz:

Kod:
=ZAMAN(SAAT(G4);DAKİKA(G4)+H2+1;SANİYE(G4))

selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Yusuf Bey ve Sayın Sakman26, yardımlarınızdan dolayı çok ama çok teşekkür ederim. Sayenizde büyük bir sorunu çözmüş oldum.

Sayın Sakman26, Ekte göndermiş olduğum dosya 10 antenlik bir prototipti, ben bunu 500 anten olarak çoğaltmam gerekiyor fakat makro bilgim zayıf olduğum için butonlarda sorun yaşıyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

Geri